O parere va rog !

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 21 Mar 2010, 11:38

Andrei Op scrie: o mulineta cu 2 knob-uri* poate ti-ar pune probleme de gandire!
acu fara suparare... dar io stiam ca mulinetele alea cu doo... is facute pt cei care nu-s in stare s-al gaseasca pe ala... singurul... unicul... :lol:

acu in mod serios dupa parerea mea la mulinete bait contrabalansul e mai mult de frumusete... un moft..., sau stiti voi pe vre unu care da la ambele odata ? :lol:

pe de alta parte majoritatea au instant antirevers sau antirevers deci nu apuca sa dea napoi cu viteza ca la o mulineta flai spre iexemplu unde e un must contrabalansul
sau as mai zice ca ar fi folositor daca ai fi in stare sa mulinezi asa de repede incit sa deranjeze sau sperie pestii in drill prin trepidatii sau mai stiu io...

in timpul drilului nici nu-l iei pe sus... cu viteza supersonica... or what ?

zau n-are nici un avantaj mecanic sau functionabil

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Mar 2010, 12:02

Dumitre problema este alta,care knob a fost primul in sus si care in jos,asta e dilema la care marii "ginditori"intr-ale castingului ,n-au gasit inca un raspuns,si frustrati din aceasta cauza ii situeaza pe altii in categorii inferioare lor :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 21 Mar 2010, 13:00

la asta nu m-am gindit ! :lol:

Andrei Op
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Andrei Op » 21 Mar 2010, 16:17

Gheorghe bucura-te pentru ca o sa iti raspund fara sa pun in valoare calitatiile tale acumulate in 30 de ani de pescuit!! :)
am zis eu asta?â€

Andrei Op
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Andrei Op » 21 Mar 2010, 16:26

kuintautti daca te hotarasti tu sa imbunatatesti performantele mulinetelor de casting chiar daca ai renunta la double handlle sa pui un anunt si pe tackle-tour sau pe in-fisherman,ca o sa iti faca americanii si japonezii comenzi!garantez
daca vrei sa pui pe forumurile japoneze iti pot da ceva stie-uri dar nu cred ca stii limba!
apropo se spune mulineta de fly!

Andrei Op
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Andrei Op » 21 Mar 2010, 16:29

off...ti-au luat-o tot japonezii inainte....

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... andle.html
dar nu te supara ca poate iti mai vin idei! :D

Sergiu1
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sergiu1 » 21 Mar 2010, 17:08

Mergi Pe EXCALIBUR ... O Lanseta foarte senzitiva si puternica in acelasi timp. :D foarte buna lanseta finisaje de calitate.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 21 Mar 2010, 19:07

Andrei Op scrie:kuintautti daca te hotarasti tu sa imbunatatesti performantele mulinetelor de casting chiar daca ai renunta la double handlle sa pui un anunt si pe tackle-tour sau pe in-fisherman,ca o sa iti faca americanii si japonezii comenzi!garantez
daca vrei sa pui pe forumurile japoneze iti pot da ceva stie-uri dar nu cred ca stii limba!
apropo se spune mulineta de fly!
sarumina boieru ! bine ca mi-ai zic cum se spune la aia...

dar ... gata ! asa facem ! cind ma hotarasc sa le nbunatatesc pe tine te caut primu sa-mi dai linkuri si poa le ai si cu limbile ca vorba ta... io nu le am... :lol:
Andrei Op scrie:off...ti-au luat-o tot japonezii inainte....

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... andle.html
dar nu te supara ca poate iti mai vin idei! :D
of of... mai mai ... ai inteles iexact tot ce am zis io mai sus :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Mar 2010, 21:46

Acuma ,Andrei draga nu stiu ce sa zic .vad ca la capitolul argumente stai cam prost ,baietica.Vad ca nu sesizezi ca eu ti-am demonstrat matematic, ca un avid salmon steelhead(am ales lanseta asta pt ca are caracteristici apropiate de lesath)este mai usor ,decit un shimano in ciuda faptului ca are inele mai ordinare decit lesathul tau.Si salmon stelhead nu este o lanseta de carton carbon ca sa zici ca de aia ii usoara pentru ca are pereti subtiri sau alte argumente din astea.In consecinta cred ca blancul de salmon steelhead are performante cel putin egale cu lesathul tau.Si la preturi mult mai normale.
Senzitivitatea n-ai reusit sa o cuantifici intr-un parametru palpabil prin masuratori oarecare,deci lesathul este mai senzitiv ca asa vrei tu.Bun argument.Mai raminea sa-mi demonstrezi ca lanseta pe care mi-am facut-o eu,este o labareala,dupa cum asa de elegant te-ai exprimat.Tu ai facut pina acuma vreuna ca sa mi-o dai de exemplu?Daca da ,hai uimeste-ma.
Un alt argument,zdrobitor este selecta companie si exoticele locatii unde ai pescuit.Bravos,cu asta m-ai dat pe spate.Sa inteleg ca daca ai fost pe acolo,arta pescuitului se ia asa ca si cum ai lua gripa.Stai linga Paul Decei,gata sti sa dai la fly.Ai pescuit in State ,CU COMBO DE CAST,.....nu mai am aer,si din cauza asta walleyul prins de tine era cu ceva,mult,mult mai special decit salaii prinsi pe Mures cu un combo de spin??
Si ai reusit sa faci si o ecuatie : cu cit ai mai multe postari cu atit esti mai departe de pescuit.A ,pai aici ma simt confortabil pe linga colegii de forum cu peste 1000 de postari la activ.
Si cu provocarea de unde ai scos-o? Ca io am zis ca am ceva de invatat de la un maestru in japonezisme ca tine.Io daca concuram anul trecut in turneu ,la cit de slab pescar sint ,sigur anu asta picam in liga open.Da imi scoteam frustrarile generate de faptul in sine, luindu-ma de altii,n-ai grija.
Am un amic care,atunci cind isi ia o scula o lauda cu o gura asa de mare,de stie tot orasul .Stii de ce? Pentru ca atunci cind o vinde sa aiba piata asigurata.Cred ca este si cazul tau cu minunata ta lanseta, lesath.Eu am pescuit cu ea,era a unui cunoscut,si nu dau atitia bani pentru ca ma gindesc bine pe ce dau banii,chiar daca unii considera acest lucru un defect.Unii care pescuiesc.Stii cliseul noi muncim nu gindim.Sau eu pescuiesc, nu gindesc,
in varianta ta.,
Asadar ,dom profesor de engleza,io nu mai am de gind sa-ti raspund de acuma chit ca esti simpatic cum te zburlesti asa,nu de alta dar prefer sa-mi canalizez energia pe alte directii si ai face bine sa imi urmezi exemplul in privinta asta,Sarulestiul iti sta in fata.Apropo ,ai mai mult de 25 de ani?
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

mihaip
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mihaip » 21 Mar 2010, 22:20

Domnu' semlecangheorghe, ar trebui sa stiti la varsta dvs. ca tinerii "e" mai radicali in opinii. Si ca in ciuda sfaturilor, nu asculta. Sunteti mai intelept si haideti sa revenim la topicul initial, de a oferi pareri fiecare despre ce are, cu ce e multumit, fara sa o dam in marci de lansete. Ca altfel ajungem la ce se intampla pe forumurile de 4x4 unde dezbaterea este "Nissan vs. Toyota vs. Mitsubishi vs Land Rover"; si ne intoarcem la tema Shimano(biciclete) vs. Daiwa(rasnite). Nu mai terminam niciodata. E normal ca cineva care are o lanseta si a mai avut 5 sa considere ca lanseta prezenta(cu care se "intelege" mai bine) e mai buna decat lanseta celuilalt(de care a avut si el). Asta e rationamentul.

Scrie răspuns