O parere va rog !

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 20 Mar 2010, 21:36

Cu Maver , niciodata !!

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 20 Mar 2010, 21:51

E drept ce spune blackmamba, si as mai adauga eu ca nici cu Daiwa... :wink:

Andrei Op
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Andrei Op » 20 Mar 2010, 21:58

Semlecangheorghe: in primul rand nu inteleg ce ai vrut sa spui aici â€

Andrei Op
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Andrei Op » 20 Mar 2010, 22:05

Musti nu ma incomodeaza manerul lung in stil european,o pescuiesc foarte mult de pe mal si nu am ce modifica la ea,e chiar pe placul meu! :) :)

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 20 Mar 2010, 22:30

soriniusc scrie:E drept ce spune blackmamba, si as mai adauga eu ca nici cu Daiwa... :wink:
... si nici cu Cormoran... :D
Shimano, este tocmai ceea ce-ti spuneam. Lansetele Shimano ieftine, chiar daca nu-s foarte bine facute (grele, dezechilibrate, manere exagerat de lungi), macar nu te fura. Sunt rezistente si de nadejde. Dar nu sunt deloc confortabile. Pana nu ai cu ce le compara, sunt OK. Dar cand te apuci sa pescuiesti cu un Maver, constati ca, la acelasi pret, ai o lanseta care, pe langa calitatile enumerate in dreptul betelor Shimano, mai sunt si usoare, senzitive si bine echilibrate. Judeca tu care sunt, totusi, mai bune...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Mar 2010, 22:32

shimano scrie: E mult 80 lei pentru o Catana, care e un batz chiar bun?
Daca ne luam dupa vorba ta , calitate=pret...nu e mult...dar nici bat bun(tu ai zis si asta) nu mai e. :) :D :D :D :D

Deci pe care alegi? :)...Incearca sa fi mai consecvent in gindire...si nu te mai limita cu "fan"-atismul tau de Shimano, ca asta denota o gandire ingusta si nu o sa progresezi in halul asta...sa fi deschis la tot ce se intampla te ajuta in orice domeniu...si in pescuit.!! Cum e cu IQ? Nu pusca ceva :)

Musti...daca luam ULX-ul deja parca este alta liga...dar in aceasi bani este Carb-O-star-ul...care , cred ca nu gresesc daca zic ca e peste un Catana..

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 20 Mar 2010, 23:35

ULK scrie:Musti...daca luam ULX-ul deja parca este alta liga...dar in aceasi bani este Carb-O-star-ul...care , cred ca nu gresesc daca zic ca e peste un Catana..
Stai linistit, ca nu comparam ULX-ul cu Catana... sau alt Shimano... ULX-ul taie de pe lista destule bete americane... Bine, deja e scump (sic!)... Costa 100$...
Dar nici ULF-urile, ceva mai ieftine, nu-mi par rele, asa, la "scuturaeala" in magazin...
De la Maver multa lume uita Spinner-ul si Spinner-ul Lake, bete light absolut in regula pt. cei 100 de lei (cca.) cat dai pe ele. Ca sa nu pomenim Skirt-ul, pt. ca e la 100$... Apropos, cum as putea compara un Beast Master cu Maver-ul Skirt? :roll:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 20 Mar 2010, 23:52

Musti scrie:
shimano scrie:.... Lanseta mea de stiuca e una europeana care a costat sub 200 de lei. Si o aleg dintre multe altele... Tot incerc de-o vreme s-o mai schimb, da' nu mi-a iesit... Inca... :twisted:
...
daca imi zici ce este, poate te scap eu de ea.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Mar 2010, 07:37

Andrei, am vrut sa zic "nu stiu de ce te simti lezat".N-am nici o problema cu shimano,cele mai reusite mi se par speed-masterurile.Nu-mi place sa fac aluzii care se vor subtile si inteligente ,nici la abilitatile intelectuale ale colegilor de forum pe care ii respect indiferent de pareri,nici la produsul miinilor lor,mai ales daca nici nu le-am vazut.Imi place sa argumentez.
Asadar ai facut afirmatia ca lesathul este mai senzitiv ca si avidul.Masurat in ce?S-a inventat termenul care sa cuantifice senzitivitatea?Astept un raspuns din partea ta.Referitor la senzitivitate stiu ca este in legatura cu greutatea unei lansete.Lesathul tau minunat,are la 2.7m 184de gr ,in conditiile care,potrivit reclamei, inelele lui care costa cit un avid-20$,cintaresc undeva la 15 gr.In schimb un avid salmon steelhead,cu niste banale inele fuji alconite,cintareste sub 160gr.Nu stiu cit cintaresc inelele de pe avid insa sint mai grele decit cele de pa lesath,nu-i asa?Oare atunci salmon-steelhead-ul este o lanseta de carton-carbon care se rupe le prima intepatura?.N-as crede.In concluzie un amarit de avid este mai usor decit super lanseta lesath,ceea ce indica ca blancul are performante cel putin egale in ceea ce priveste continutul de carbon.Ca sint construite diferit,ca si conicitati,actiuni,aplicatii este alta poveste.Eu mi-am sustinut parerea cu argumente,tu ce argumente ai in favoarea afirmatiilor tale:
-daca nu pescuiesti cu combo de cast esti cumva inferior
-o lanseta facuta custom este ............termenul l-ai sugerat
-pescuiesti de mai mult timp,si ai mai multe capturi decit un necunoscut ca si mine.
La ultima afirmatie se poate sa ma dovedesti,pentru ca eu nu mi-am contabilizat iesirile in cei 30 de ani de cind pescuiesc,si nici capturile.Poate tu ai facut-o.M-as bucura daca mi-ai raspunde intr-o maniera civilizata, bazata pe argumente,desi cred ca este prea mult pentru tine.Oricum poate o sa ne intilnim prin vreun concurs si acolo ,cine stie,poate mai invat ceva de la un mare maestru ca si tine.. :wink:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 21 Mar 2010, 08:57

adiwolf scrie:
Musti scrie:... Lanseta mea de stiuca e una europeana care a costat sub 200 de lei. Si o aleg dintre multe altele... Tot incerc de-o vreme s-o mai schimb, da' nu mi-a iesit... Inca... :twisted:
...
daca imi zici ce este, poate te scap eu de ea.
Ma gandeam eu ca poate se intelege gresit, la modul cum am formulat-o, da' mi-o fo' lene s-o mai editez...
Lanseta e asta, un Spro Shadow X Force de 2,10m si 20-40gr (ciudata incadrare, avand in vedere ca arunca corect de pe la 7gr). Carbon intarit cu o retea de kevlar in X (de aici probabil si numele), ferula metalica la mufare, inele SIC (ultrausoare - caracterizarea din catalogul Spro)... Actiune moderat-fast, progresiva, elastica, dar nu balanganicioasa, extrem de puternica si, totusi, senzitiva si foarte usoara... Din pacate nu se mai fabrica de cativa ani...
Incerc de-o vreme s-o mai schimb si nu mi-a iesit, in sensul ca nu am gasit inca una mai breaza (chit ca am avut tentative destule)... Si am zis "inca", pt. ca e pe teava un Skeet Reese de la Lamiglas, care sper ca ma va convinge sa mai las Spro-ul acasa cand merg sa dau la stiuca...

Scrie răspuns