O parere va rog !
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran

Andrei Oprea nu inteleg de ce simti leshath.Oi fi eu begginer pe linga un asa profesor ca tine dar vreau sa-ti spun ca intimplator am si un avid moderat facut cu mina mea pe un blanc de casting,l-am facut de spin sa nu ma mai complic cu mulinete de cast,mai am si un batson,tot moderat,pe blanc e-glass,asa ca stiu ce inseamna actiunea aceea pe care o tot lauzi la lesathul tau,atita ca la avid iese cam la jumatate de pret,ceea ce eu zic ca este un avantaj.Basca echilibrarea lansetei,ergonomia ei si alte citeva chestii nesemnificative care caracterizeaza in general lansetele americane.Prezumtia din partea ta, ca compar lesathul cu un avid fast,ca si un begginer vezi doamne, si ca nu ies la pescuit suficient ca sa am pareri pertinente,denota din partea ta mult orgoliu si ingustime a mintii.Sti tu cumva daca si cit ies eu la pescuit?Si cum pescuiesc?Mai era un destept pe aici care pretindea ca imi cunoaste motivatiile interioare cu privire la concursuri..Poate ca iti fi amindoi niscaiva super-Freud si cititi caracterul unui om dupa cum pune virgula in text.Si acum noapte buna ,miine ma duc la pescuit,dis de dimineata...
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
shimano scrie:Voi astia MARI luati-va GLoomis si Carrot si alte scule mai bune, dar eu m-as multumi cu Lesath o vreme.
Da, sunt mare. Sunt ditai malu' de om... Ce sa fac? Am baut tot lapticul cand eram mic...
M-ai auzit pe mine sa recomand numai GLoomis si Carrot?
Cred ca ai tras pe langa... Imi aduc aminte ca am avut chiar parte de dispute verbale ascutite, atunci cand am indraznit sa afirm ca sunt si lansete europene la fel de bune sau macar comparabile cu cele americane... Printre betele pe care le apreciez sunt destule ieftine. Lanseta mea de stiuca e una europeana care a costat sub 200 de lei. Si o aleg dintre multe altele... Tot incerc de-o vreme s-o mai schimb, da' nu mi-a iesit... Inca...
Exact asta m-a facut sa zambesc citindu-ti postarea.
Sa nu fi pus mana pe o lanseta, sa o judeci dupa pretul afisat pe-un site (scumpa=buna) si s-o mai si recomanzi altora, oameni care se asteapta sa primeasca un sfat avizat, mi s-a parut suficient de amuzant. Seamana cu parerea despre Lesath. Za best...
In fine, it's a free country...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
... sau dai jos si manerul de pe Lesath si o dai la un rodbulder sa-ti faca o lanseta, cat de cat, pe blank-ul ala. Care e bun, dealtfel... Nu-si face banii, dar na...Andrei Op scrie:...daca dau jos inele de pe lesath si mai pun 20$ imi cumpar un avid...
De regula e asa. Sunt insa si exceptii notorii. Exemplu? Shimano. Care face niste lansete mediocre pt. piata europeana, dar pe care cere niste preturi de neam prost. Culmea e ca pe lansete mult mai bine facute (cele pe care le vinde in SUA), nu indrazneste sa ceara mai mult de 200-250$. Adica aproape jumatate cat cer pe un Lesath in Europa.shimano scrie:Deci pretul mare nu reflecta si calitatea, intr-o oarecare masura? Poti compara o lanseta care sub 200 lei cu una la 1500? Asta incerci sa zici? Cred totusi ca si pretul isi spune cuvantul.
Cum se reflecta aici calitatea in pret?
Iar ca sa-ti dai seama cat de buna e sau nu o lanseta, mai ales daca te mananca de dat sfaturi, ar cam fi de pus mana pe ea, indiferent cum o cheama sau cat costa. Si aici vorbesc nu doar de o "balanganeala" in magazin (chiar daca si asta e oricum mai buna decat privitul la o poza). Iar opinia ti-o formezi cel mai bine pescuind cu ea. Abia atunci ajungi sa-i gasesti limitele, defectele sau, de ce nu, adevaratele calitati. Asta am invatat-o pe pielea mea.
Ok, in principiu de acord cu tine, insa nu mi se pare scumpa o lanseta Hyperloop sau Catana (cea gasesti deja la 80-90Ron)...nu sunt deloc scumpe, si pe langa design-ul atragator mai au si inele de calitate, blanc acceptabil si se pot compara oricand cu alte magarii de la firme diferite ce se pot gasi la acelasi pret. Totodata sunt convins ca Lesath-ul nu-si merita banii (10-15 milioane, cat o fi..), si pretul real ar fi muuult mai jos, dar betele ultra-lowcost de la Shimano tind sa cred ca pot fi comparabile oricand cu alte betze lowcost de la firmele concurentzei (Daiwa, Maver, Cormoran, Okuma, etc etc)...ce parere aveti? E mult 80 lei pentru o Catana, care e un batz chiar bun?