nalucile suple, superioare celor metalice la biban si salau?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
nalucile suple, superioare celor metalice la biban si salau?
Deschid acest forum deoarece am constatat ca in ultima vreme, cand am pescuit la bibal si salau, fie pe lac de acumulare (Lac Morii, Mihailesti etc) dar si pe Dambovita in Bucuresti, pe Ialomita, Arges etc am prins mult mai bine biban si strapazani la naluci "suple" - twistere, shad, gruburi etc decat la lingurite oscilante si rotative si chiar decat la voblere. Cel putin metoda drop-shot pe care o practic in apele din Buc imi pare mult mai eficace decat spinningul cu linguri. Or tin minte ca acum peste 10 ani cand nici nu stiam de twistere si voblere prindeam binisor bibani cu rotative 0 si 1 inclusiv din cele romanesti facute la Sibiu. Azi dau cu mepps, mosca si effzet si e mai slab decat atunci! Cat despre drop-shot, am testat cu un prieten pe lacul morii - eu cu twisterul in drop shot, el cu dandineta de biban. Raportul capturilor a fost de cca 3-1 pentru mine. Ori e ceva bizar. El are mai multa experienta si e familiarizat cu dandineta dar si cu rotativa mica. Doar din mandrie nu a trecut pe drop shot. Deocamdata. Abia astept sa mai ajung in Franta sau Germania sa cumpar gume si carlige specifice acestei tehnici ca la noi sunt rare, din pacate.
- ionut-raptor
- senior
-
- veteran
Frumos pe Olt, nu am pescuit nicodata. Ma bate gandul sa plec odata dimineata la 3 si sa ajung pe Olt langa Valcea pe la 5-6 dar nu stiu 1. daca permisul ANPA ajunge si 2. care sunt locurile bune. Sau sa urc mai sus de Dealul Negru?ionut-raptor scrie:La bibi si salai ai cu siguranta rezultate mai bune la plastice decat la linguri.Si eu cel mai bine prind bibii si salaii la twistere.Nu am incercat drop shot-ul dar am vazut niste filmulete si mi se pare super mai ales la biban.Azi plec la Olt si o pun si eu in practica
Cat despre twistere, e adevarat ca se pot unge cu niste feromoni care le fac mai atractive ptr rapitori? Am vazut nister flacoane cu substante din astea miraculoase

Prima data cand am folosit metoda drop-shot a fost acum 2 zile
, si vreau sa spun ca este super OK si m-am obisnuit repede cu ea. Alaltaieri am prins fro 4 bibani in 30 de minute (batea vantul foarte rau si foarte frig), ieri am prins fro 12 frumusei. din pacate nu am gasit pe la noi plumbi si ace speciale pentru aceasta metoda, dar merge destul de bine si cu improvizatii 

-
- veteran
- ionut-raptor
- senior
Tristian scrie:Daca vorbim de spinnere, rotative sau oscilante mai bine dai la salau cu carligul gol. Cicadele mai merg. Bibanul merge la rotativa dar tot naluca supla e mai buna, parerea mea, mult mai buna.
aici trebuie sa te contrazic putin, am luat ceva dintosi la oscilanta, de mentionat insa faptul ca nu pescuiam dedicat pe salau.

pe de alta parte am auzit/vazut si salai luati la rotativa. nu, nu la mine, ca io nu dau cu 14 decat in cazuri absolut disperate

"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team