pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
costi
- veteran

TopGear scrie:Naluci suple vs. metalice => 1 - 0 Dar. Si aici avem un mare "dar": cu naluca metalica (YO-ZURI Cristal Vibe) am luat biban de 700 gr. Cu Relax-ul sau Slider-ul de 2cm am prins doar bibanei juniori.
Cu rotativa Mosca nr.5 [care este tot metalica] am prins exemplare de 500gr. Nu va spun culoarea!
Insa naluca cea mai versatila care mi-a adus rezultate remarcabile la capitolul biban, ramane:
http://www.yo-zuri.com/Products/ProdMin ... alVibe.htm
De cand e Crystal Vibe naluca metalica??
Io zic de curiozitate ia zgarie bine unu' sa vezi ce e.... e un vobler lipless fara rattling, facut din plastic. Metalic la el e doar sarma si lestul... Insa e un vobler super ok si la care am cam luat toate speciile de pe Mures... doar somnul lipseste din portofoliul lui.. da vine si ala...
-
costi
- veteran

si sa revin on-topic.... daca vorbim doar de salau si biban.... personal merg pe gume...

-
TopGear
- senior

Cristal-vibe-ul meu il am in trusa de vreo 3 ani. Deja la cap vopseaua s-a dus in cateva puncte, datorita contactului cu pietre/bolovani. Mie mis-a parut ca s-a deformat exact ca aluminiul, cand este lovit repetat. Sa fie doar capul metalic? S-ar putea, caci voblerul se comporta identic cu o cicada de la BerTi. Nu pot sa ii fac disectie, dar la cate grame are naluca, raportat la marimea ei, eu am impresia ca aceasta contine destul de mult metal.
-
attilaf
- veteran

La softuri clar merge mult mai bine decat la table. Adica eu majoritatea salailor i-am prins pe softuri, sau voblere, si niciunul pe oscilante sau rotative. Insa am amici care au mai prins si pe oscilante (dand dupa stiuca), sau rotativa (cand se cauta altceva decat salaul)
Cat despre yozuri(duel) crystal vibe.... iata o radiografie

(mai mult sau mai putin)

-
costi
- veteran

Toate lipless-urile cam au mult lest... uita-te de exemplu si la Livebait tot de la yo-zuri si vazi cat lest are.... ca acolo chiar sunt cateva modele transparente si poti vedea exact pozitionarea lestului...
Sau chiar la Duel Sonic Vibe... care cam e acelasi lucru cu Crystal Vibe, cu un gram mai usor si o lamela care vibreaza in interior, si care tot asa au modele transparente la care se poate vedea exact pozitionarea lestului....
A... si in 3 ani ai in trusa tot acel Crystal vibe???

pai sa inteleg ca nu prea dai cu el
Eu in ultimii 3 ani cred ca am lasat numai in mures cel putin 15-20
Si inca mai am vre-o 8 Crystal si 5-6 Sonic Blade (astea au supravietuit dupa sezonu' asta ).....

si paraca cand baga tot mai tre' cateva
Uite-te de ex. la culoare SLS sau SLH - acolo se vede cum e pozitionat lestul....
http://fishshop.ro/Products/customview.aspx?id=204
sau la Sonic Blade.....
http://fishshop.ro/Products/customview.aspx?id=139
culoarea GFAY, dar din pacate in poza de pe link nu prea se observa
Anyway..... personal sunt fun de voblere lipless fara rattling... din pacate in comertul nostu stiu doar 3 modele de voblere de genul asta.

-
costi
- veteran

Mersi Attila.. pana am scris eu romane nu am vazut ca ai postat
Da... ala e Duel Sonic Blade care e mai usor cu un gram ca Crystal Vibe si are in plus acea lamela care se vede in baza lui si care vibreaza.
Oricum... misto ala asa transparent.... ar fi interesante cateva bucati pentru decorarea fundului apei

-
adiwolf
- veteran

ca tot discutati de voblerele astea si a-ti bagat linkuri de la fishshop, a remarcat cineva ca acest importator "unic" nu a aprovizionat deloc anul acesta gama Yo Zuri??
de laudate si cautate vad ca sunt ,cerere ar fi, deci...................alo domnu caius se aude ceva pana la timisoara??
on topic,
am prins salau si biban cu table,voblere si gume
cele mai productive au fost gumele.
-
TopGear
- senior

Costi. Folosesc Cristal Vibe-ul destul de des, dar intr-un loc fara agataturi. Plus ca mi-am cumparat descatator de voblere. Asa ca sansele sa-l pierd, sunt destul de mici. Oricum, este o naluca versatila si am prins destul de mult bibi cu ea, in detrimentul cicadei, care are o evolutie oarecum similara.
attilaf. Super-cool "radiografia"
Intr-adevar, Caius nu are la FishShop Vibe-ul . Am impresia ca poate nu se mai fabrica? Am rugat pe cineva care a fost la unguri sa vada daca il gaseste si nu l-a gasit. Nu ar fi prima data cand se inampla asa ceva. Ammai patit-o cu un vobler suspending super-prinzator de stiuci, care nu se mai face.
-
Florin M
- senior

[quote="TopGear" Oricum, este o naluca versatila si am prins destul de mult bibi cu ea, in detrimentul cicadei, care are o evolutie oarecum similara.
[/quote]
Nu te supara, dar ce inseamna pt tine "naluca versatila pt biban" ?
Eu prin versatil inteleg ca se poate folosi in situatii/conditii diverse, adica si pe ape mai adanci si pe ape mai mici si curenti puternici si balta... ma gandesc ca tu il folosesti cu alt inteles, ca altfel o ghiulea de 16gr sau cat are lama asta nu cred ca poate fi folosita in prea multe situatii pt pescuitul bibanului.
-
TopGear
- senior

Corect! Fiind o naluca sinking, ma joc cu ea pe unde vrea muschii mei. Si la distantele care vreau. Asta numesc eu versatil. Caci bibanul il gasesti in continua migratie/deplasare, mama lui de neam de nomad!

Acu` il iei de la 7-8 metri in fata ta, peste 2 minute il gasesti la 20m. Asa ca, restul e Can-Can.