nalucile suple, superioare celor metalice la biban si salau?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Si eu am prins salau la kess de 12 grame dar dadeam dupa stiuca si el apara cuibul, pe mures. Si la rotativa se poate intampla, nu zic nu. Primavara cand dai de ei adunati si e apa mica poti prinde dar sa mergi pe vreme dinasta de exemplu si sa dai cu lingura dupa el e cam nebunie. Carligul gol daca e un Owner offset 6/0 poate fi destul de bunicel...
)

pe lacuri am prins multi salai la dandinete, cel mai mare sarit de 6kilo, dar demult demult demult foarte demult, mai demult decat foarte demult.
ultima oara acum vreo 3-4 ani am vrut sa verific daca mai trag la table comparativ cu jigurile si softpplasticele.
concluzia: indecisa, adica am prins foarte bine si la dandineta.
totusi findca dau tot mai rar pe lacuri, nu prea mai folosesc dandineta , decat la copca, unde prind salau in fiecare iarna.
una peste alta, jigul e mai versatil. dar... cred ca pot fi situatii unde la un pescuit vertical poti face crime grave cu dandineta strecurata unde trebuie
ultima oara acum vreo 3-4 ani am vrut sa verific daca mai trag la table comparativ cu jigurile si softpplasticele.
concluzia: indecisa, adica am prins foarte bine si la dandineta.
totusi findca dau tot mai rar pe lacuri, nu prea mai folosesc dandineta , decat la copca, unde prind salau in fiecare iarna.
una peste alta, jigul e mai versatil. dar... cred ca pot fi situatii unde la un pescuit vertical poti face crime grave cu dandineta strecurata unde trebuie

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Pai...eu am prins salau si la oscilanta (pe Mures) si la rotativa (tot pe...Mures) si la jeliboane (pe Mures si pe balti).Plus vobler.Cred ca este important cum prinzi momentul de hranire al salaului.Jigul are avantajul ca evolueaza in zona substratului si este parca mai versatil .Daca insa salaul vaneaza in straturile superioare ale apei, la vedere uneori , cred ca si voblerele si lingurile au sanse mari! Sincer, cand am reusit sa observ atacul la suprafata al salaului ,mai totdeauna am prins la naluci reactive.Cand era liniste perfecta la suprafata, jigurile faceau legea.Sau ma rog, cam asta am reusit eu sa concluzionez .
Se pare insa ca ,in general, nalucile suple sunt mai "specializate"
Se pare insa ca ,in general, nalucile suple sunt mai "specializate"

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
- veteran
O sa incerc in paralel tehnica drop shot sau si jigul clasic pe fir 0.16-o.18 (rar 0.20 unde stiu ca e salau maricel) dar si dandineta pe o lanseta de 2,7 si for 0.20. Stiu ca parca dandineta e eficienta in octombrie si apoi iarna la copca. I se mai zicea si mormasca, nu? Pe Dambovita malul are uneori pereti verticali de beton si acolo unde sunt si cascade si apa adanca de cca 3 m sunt si pesti de peste 2 kg. Scria azi in Adevarul ca s-aluat la Unirii si ceva de 6 kg! Cred ca totusi e exagerare pescareasca.
dar si dandineta pe o lanseta de 2,7 si for 0.20. Stiu ca parca dandineta e eficienta in octombrie si apoi iarna la copca. I se mai zicea si mormasca, nu? [/quote]
NU
dandineta e o dracie complet diferita, in timp ce momarsca are de la 0.5 la 2-3cm, dandineta este un pestisor de tabla cositorit, facut pentru pescuit la verticala si de regula au cam de la 3cm in sus, oricat de in sus, eu foloseam frecvent 5-10cm.
se foloseste iarna la copca, primavara la copca si vara la copca, merge oricand.
oricand sunt conditii
NU

dandineta e o dracie complet diferita, in timp ce momarsca are de la 0.5 la 2-3cm, dandineta este un pestisor de tabla cositorit, facut pentru pescuit la verticala si de regula au cam de la 3cm in sus, oricat de in sus, eu foloseam frecvent 5-10cm.
se foloseste iarna la copca, primavara la copca si vara la copca, merge oricand.
oricand sunt conditii

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
- veteran
Ovidiu, mersi de raspuns. Asta am si eu, vreo 3 pestisori de tabla cositoriti, culoare aurie dar si aramie, forma ovala dar si dreptunghiulara in partea de sus si triunghiulara in jos. Le-am luat dintr-o piata unde vindeau rusii. Au cam 4-5 cm, cam mari de bibani dar asta e.
cat despre drop shot voi alege un montaj gen pater noster ca mai jos
http://www.youtube.com/watch?v=WT3nhp8i ... re=related
vad ca toti zic ca trebuie nylon fluorcarbon, deci invizibil. ma intreb daca bibanul si salaul chiar sunt atat de sensibili la vizibilitatea unui fir 0.18!
cat despre drop shot voi alege un montaj gen pater noster ca mai jos
http://www.youtube.com/watch?v=WT3nhp8i ... re=related
vad ca toti zic ca trebuie nylon fluorcarbon, deci invizibil. ma intreb daca bibanul si salaul chiar sunt atat de sensibili la vizibilitatea unui fir 0.18!
Naluci suple vs. metalice => 1 - 0 Dar. Si aici avem un mare "dar": cu naluca metalica (YO-ZURI Cristal Vibe) am luat biban de 700 gr. Cu Relax-ul sau Slider-ul de 2cm am prins doar bibanei juniori.
Cu rotativa Mosca nr.5 [care este tot metalica] am prins exemplare de 500gr. Nu va spun culoarea!
Insa naluca cea mai versatila care mi-a adus rezultate remarcabile la capitolul biban, ramane:
http://www.yo-zuri.com/Products/ProdMin ... alVibe.htm
Cu rotativa Mosca nr.5 [care este tot metalica] am prins exemplare de 500gr. Nu va spun culoarea!
Insa naluca cea mai versatila care mi-a adus rezultate remarcabile la capitolul biban, ramane:
http://www.yo-zuri.com/Products/ProdMin ... alVibe.htm
No acuma parerile sunt impartite... depinde insa foarte mult si de locul in care pescuiesti... Aici unde pescuiesc eu, facand o recapitulare a ultimilor 2 ani, treburile stau cam asa :
- la vobler, un singur biban si o stiuca scapata
- la rotativa si oscilanta numai bibani mici si pixuri
- shaduri kopyto si slider, marimi intre 2 si 5 cm - 0 pesti
- kopyto 6,5 - 7, 5 cm, bibani intre 0,5 - 1,7 kg plus multe stiuci in jur de 2 kg
- shaduri peste 7,5 cm, stiuci intre 2 si 6,2 kg....
Acuma judecati si voi....
Deci spun inca odata, depinde foarte mult de apa in care pescuiesti....
- la vobler, un singur biban si o stiuca scapata
- la rotativa si oscilanta numai bibani mici si pixuri
- shaduri kopyto si slider, marimi intre 2 si 5 cm - 0 pesti
- kopyto 6,5 - 7, 5 cm, bibani intre 0,5 - 1,7 kg plus multe stiuci in jur de 2 kg
- shaduri peste 7,5 cm, stiuci intre 2 si 6,2 kg....
Acuma judecati si voi....
Deci spun inca odata, depinde foarte mult de apa in care pescuiesti....
ADDICTED TO SPINNING
http://spinningteambv.wordpress.com
http://spinningteambv.wordpress.com