nalucile suple, superioare celor metalice la biban si salau?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
jedi
tocmai am vorbit cu un prieten din fort st john bc , a renuntat la vibe slidere,complicaciuni ...plimba prin apa fasii de stiuca armate cu ancora ,montura gen mort manie .are cele mai multe si spectaculoase atacuri ,ia frecvent bucati la 1m.singura momeala artificiala la care nu a renuntat e un popper tip soarece.peste 2 ani yozuri vibe va fi istorie .
tocmai am vorbit cu un prieten din fort st john bc , a renuntat la vibe slidere,complicaciuni ...plimba prin apa fasii de stiuca armate cu ancora ,montura gen mort manie .are cele mai multe si spectaculoase atacuri ,ia frecvent bucati la 1m.singura momeala artificiala la care nu a renuntat e un popper tip soarece.peste 2 ani yozuri vibe va fi istorie .
walleye
Pe la voi, in lacuri de mica adancime si cu mal pe fund, vobleru face treaba buna.Irod scrie:DA! superioare celor metalice la salau si biban.
Dar cand intra si voblerul in ecuatie, atunci nu stiu ce sa mai zic. Cred ca atunci e remiza.
Pe la noi, din pacate(sau din fericire) salau sta in pomi de zici ca e maimutza.
Eu zic ca nu se poate generaliza, "Naluca cea mai buna" e un cumul de factori printre care as enumera mana pescarului, specificu locului, disponibilitatea pescarului de a pierde acea naluca(un jig + un plastic le las in pom sau in bolovan fara stres insa la 200-300 de mii un vobler ma cam ustura curu) si inca altele.
Sunt zone din tara unde se prinde cu ata rosile legata pe ac ORICE de la salau pana la platica sau chinez. ATZA la ce categorie o incadram?!

Spining....Prea bun ca sa fie light...
Categoria musca, evident.Armand scrie:
Sunt zone din tara unde se prinde cu ata rosile legata pe ac ORICE de la salau pana la platica sau chinez. ATZA la ce categorie o incadram?!

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
-
- veteran
Gata, am fost la Munchen si am cumparat de la un magazin central 2 pungutze cu cate 5 pestisori shad 4-5 cm. Pe pachet scrie Drop Shot Barsch si Zander, asadar am nalucile de biban si salau. Pachetele erau la pret promotional de 3,5 euro fiecare plus 4 euro plic cu 5 carlige speciale de drop shot. Voblerele mici Uggly Duckling si Rapala (2-4 cm) costau 6,5 euro bucata si cele mari cam 8 euro bucata.
Acum am materialele, ramane sa gasesc si pestii care sa le "guste". Pana sa ajung la bibi sau salau cred ca voi incerca la clean pe un rau cu cascade adanci. Poate merge tehnica asta si la el.
Acum am materialele, ramane sa gasesc si pestii care sa le "guste". Pana sa ajung la bibi sau salau cred ca voi incerca la clean pe un rau cu cascade adanci. Poate merge tehnica asta si la el.
- bushmaster
- utilizator constant
Sunt aromate sau sarate cumva shadurile alea? Daca nu ia-tzi si niste atractant ca nu strica deloc. In general dropshot la biban si salau e cea mai recomandata tehnica da si stiuca si altzi rapitori se baga cu mare placere la plastice deastea. Incearca cit cuprinde la orice.Fario_nebunu scrie:Gata, am fost la Munchen si am cumparat de la un magazin central 2 pungutze cu cate 5 pestisori shad 4-5 cm. Pe pachet scrie Drop Shot Barsch si Zander, asadar am nalucile de biban si salau. Pachetele erau la pret promotional de 3,5 euro fiecare plus 4 euro plic cu 5 carlige speciale de drop shot. Voblerele mici Uggly Duckling si Rapala (2-4 cm) costau 6,5 euro bucata si cele mari cam 8 euro bucata.
-
- veteran
Da, scrie pe plicuri Salz asadar sunt deja...sarate. In Romania rar am vazut atractanti vanduti separat, de regula twisterul e imbibat cu el dar dupa cateva partide dispare aroma aceea. Si nemtii spuneau ca bibanii si salaii sunt pestii cei mai usor de prins cu tehnica asta, desi am vazut clipuri si cu bass sau stiuca. Cica si cleanul mare e atras acolo unde nu pune gura pe linguri sau voblere in ziua respectiva. Dar de ce musai fir fluorcarbon? In toate clipurile de pe net scrie sa pun asemenea fir...eu cred ca unuyl normal de 0.16-p.18 e destul de invizibil in apa.bushmaster scrie:
Sunt aromate sau sarate cumva shadurile alea? Daca nu ia-tzi si niste atractant ca nu strica deloc. In general dropshot la biban si salau e cea mai recomandata tehnica da si stiuca si altzi rapitori se baga cu mare placere la plastice deastea. Incearca cit cuprinde la orice.
- bushmaster
- utilizator constant
Nu stiu daca-i musai dar si eu folosesc numai fluocarbon de 0,18 ca vorfach la dropshot pentru ca e pur si simplu cel mai invizibil in apa da sunt si multe alte fire foarte putzin vizibile asa ca incearca. Problema e ca montura dropshot o tzii mult timp in acelasi loc si pestii dinprejur au si mult timp sa o studieze inainte sa puna botu...
Spray cu atractant pentru salau am vazut in Galati ascuns printre nustiu ce minuni de craparit insa nu l-am incercat, in restu tzarii nu stiu care-i situatzia.
Fir intins!

Spray cu atractant pentru salau am vazut in Galati ascuns printre nustiu ce minuni de craparit insa nu l-am incercat, in restu tzarii nu stiu care-i situatzia.
Fir intins!