Musca rapitorul pe Luna Plina?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
valeriu28
veteran
veteran

Re: Musca rapitorul pe Luna Plina?

Mesaj de valeriu28 » 03 Iul 2015, 00:57

i-am promis "mandrei" ca tot weekendul imi descarc hormonii in apa!!! si ca nu ma vede la ochi.

Bai... o zi am si eu treaba (vb aia lucrez pana la 12 noaptea cu narrow minded de peste ocean) si gata, umpleti paginile fara mine? O ZI ???...:)
am citit, m-am intristat, m-am amuzat, m-au trecut de la calde la reci..
sa incepem deci, ... multumesc ca nu sunt chiar invizibil dupa cum am vazut in paginile anterioare:).
Gardos, am placerea sa il cunosc si personal... mi-a placut aia cu rupt in fund. pp123, sa stii, ca in bucuresti, si in mass-media mai ales, oamenii au venituri decente. si nu te gandi la 3000-4000. ala e un venit modest. Cand Gardos vine cu o mulineta de 1000 lei (biomaster) si cu fineturi japoneze pe care, desi mereu ma rog de el sa testeze inainte, le pierde la fiecare partida... are respect pt sportul asta. Cand il mai vezi ca elibereaza ce prinde, parca iti vine sa-l pupi, ca tura urmatoare poate il iei si tu! aaa, sa nu mai zic ca e foarte tehnic si meticulos, citeste foarte mult documente de specialitate, si aplica tot felul de monturi, naluci modificate, etc, doar pt test si... joaca noastra pescareasca!:)
Tito, un baiat cam ironic, cu multe sfaturi si interventii bune, dar inca nu ne cunoastem, pacat. Bucurestiul e mic, ar trebui sa facem niste iesiri organizate mai in amanunt, oamenii de calitate se atrag (ma umflu)
Vampir, la inceput acid, apoi, o enciclopedie. Un om imprevizibil...poate e o stare, poate e firea lui, dar dupa ce am facut cateva dusuri reci, am primit cateva sfaturi foarte bune, care ajuta pe oricine. daca uneori e mai acid (as zice ca-i scorpion), in final macar e genul care nu poarta pica si nu te tine minte cand i-ai zis o tampenie sau ceva.. calitativ
Gogol, nu cunosc nu prea am urmarit, desi, sa-ti fie rusine ca nu ne cunoastem, suntem bucuresteni :))
in final, pp123... am inceput impreuna, recunosc ca datorita colegilor de forum, posibiliatilor, am evoluat...
dar, pe de o parte, pescuitul mai "scump" te ajuta sa prinzi peste, cand deja pestele e "educat" cu scule ieftine, pe de alta parte, scula scumpa te ajuta sa pescuiesti DIN PLACERE.
Pescuitul e acelasi !!!! Placerea oferita e alta, la o scula scumpa! atata timp cat vei face lanseu si vei auzi carait firul si vei lansa la 20 metri ca si cum ai avea un par, ... sau ai folosi o catapulta japoneza, cu fir din 8, care aluneca fin, si la primul zvac pleaca la 50 metri... si recuperezi fara peruci si ai o partida lina, si voblerul din apa isi face treaba si are o bataie exemplara, atuci o sa intelegi ce inseamna precizia. mai ales pt tine. eu abia la nivelul asta sunt.
nu testez inca presiunea atmosferica, inca nu mi-am pus problema pestilor mari. inca am limitari si ma voi dezvolta pe parcurs.
Daca intrebi de ce a mancat unul mare langa mine, si eu nu am avut atac o sa zic "pt ca i-a fost foame" si nu o sa-mi recunosc greseala...

important e ca toti mergem la pescuit, cel mai bine e sa invatam de aici, pt ca se poate invata, fara sa fim duri si caustici..
pe forumul asta am trait experiente neuitate in mai putin de 1 an !!!
da, prima oara, prin august, ma si vad acum, pescuiam cu o telescopica de 10 lei de fibra, o mulineta de 12 lei, si ma bucuram ca are mono inclus pe tambur...
aaa , frana spate !!! si ma duceam la pastrav cu 2 prieteni , mai praf ca mine, si tipam pe tot muntele, tacand doar cand mai dadeam pe gat o bere...

deci, offtopic, pescuitul, e o stare, nu are sens sa discutam , fiecare e propriul manager in partida aia, ca a ales sau nu ce trebuie, va sti data viitoare. pe luna plina, eu am prins cel mai bine. solunarul mi se pare o tampenie, insa pe luna plina, speciile mele - STIUCA - punct ... sunt active !! astept sa vad pe weekend cum se prezinta treaba
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 03 Iul 2015, 01:54

Venit acum de la peste: canci la naluci, canci la peste viu (speram la somn sau salau). Chiar si la coada (undita) au fost rezultate slabe (vreo 3kg de caras si cateva platici).

Probabil ca sculele "eftine" sunt de vina...
Jurnal Pescuit pe Dunare: writing about passion, reviews & tips

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 03 Iul 2015, 06:28

Gardos eu cred ca inca nu te-ai aclimatizat. Vad ca nu iti plac jignirile. Dar doar la adresa ta? Vezi ce rau este cand te loveste unu ? Dar ia vezi cum e cand te lovesc 5-6, ca pe PP, mai venisei si tu ? Gardos fii cel care zici ca esti te rog, ca pana acum 15 ani, cum tot tu zici, fugeai cu painea in mana dupa prune prin gradina. Si nu despre ce avem in cap, sau in buzunar fiecare, sau cum aratam este vorba aici. Este vorba despre cel mai interesant topic din ultima luna socotit de mine. Un topic unde mai toti care latram pe aici avem destul de putina experienta. Sunt f multi baieti pe aici pe forum care pescuiesc intens noaptea, ei ar putea sa ne spuna. Mai bine hai sa-i rugam pe aia care stiu mai multe sa ne spuna cate ceva despre fazele lunii si influentele lor in pescuitul de noapte. Eu unu din ce mi-am notat si ce am trait nu am vazut diferenta mare intre o noapte cu luna plina si o noapte normala.

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 03 Iul 2015, 09:44

cas a fiu si eu "offtopic" aseara pe la 01:30 m-am intors de "pe luna plina" cu 3 capturi de 1,3-1.9 kg,salau...plus 2 atacuri violente si un rateu aproape de mal..deci haleste si pe luna plina,dar ceva mai slab am observat eu.
Partida a avut aprox.4 h...

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 03 Iul 2015, 12:29

Bravo tie albert!

La mine nu se pride atata peste, probabil si din cauza braconajului sau pescuitului comercial cu autorizatie (tot braconieri sunt si aia din moment ce intind plasele dupa 10 noaptea). Malul de pe care pescuiesc eu are doua randuri de setci: unele la cativa metri de mal (10-15m sau mai aproape uneori), si altele mai departe, la vreo 30-50m poate chiar la distanta mai mare.

Exact cand se lasa intunericul (cand legea interzice pescuitul comercial), vin cateva barci cu pescari ce au autorizatii de pescuit comercial, si intind in principalii curenti niste setci/plase/cum s-or numi (ei zic ca dau o "toana"), lansandu-se purtati cu barca si "toana" pe o distanta de vreun km sau mai mult - ocazie cu care prind de regula salaii de la 1kg in sus.

Pana sa vina nenii astia cu "toanele" lor ai sanse sa prinzi 1-5 "fate" de salai de la 0,6 la vreo 2kg si ceva maxim. Cand ti-a ajuns "toana" cam la 100 sau 50m spre curentul in care dai... adio peste - se asterne o liniste mormantala pe toata zona in care dai la salau.

Pe luna plina braconierii ies foarte rar sa intinda "toanele" (or stii ei ceva?), dar nici nu prea ai sanse sa prinzi peste. Pe luna plina baietii astia se muta in zonele cu apa f mare ce tine curenti puternici: 20-30m sau mai adanca (n-am avut ocazia sa aflu cum se pescuieste acolo).

Asa ca albert, probabil la tine setcile sunt ceva mai rare, dat find faptul ca pescuiesti in zona Calafatului. E ca si cum as compara Constanta cu Harsova in materie de braconaj (ma rog, pescuit comercial cu autorizatie pe timp de noapte - chiar daca-i interzis de lege)...

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 03 Iul 2015, 15:29

probabil ca si plasele au rolul lor negativ acolo,cu siguranta...
si la mine se braconeaza foarte mult,dar in zona unde merg eu nu pot pune plase datorita agataturilor,iar ceva mai in larg in curent e sinalul navigabil..dar in principiu folosesc nada cu "220 w"..
Asta am vrut sa aflu..luna plina..noua..patrar prinul/ultimul...se prinde..depinde de alti factori "umani" daca gasesti ceva sau nu..

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 03 Iul 2015, 21:04

@vampir
Dar cand pptv123 ii jignea pe altii de ce nu ai intervenit la fel? Cat despre cei cu experienta care pescuiesc noaptea poate ca nu raspund pentru simplul fapt ca au realizat ca nu se merita sau poate ca pentru multi e mai important sa pescuiasca decat sa stea sa se uite la luna, nebagand in seama acest amanunt. Cine crezi tu ca isi mai aminteste daca atunci cand a prins pestele cel mare sau a avut o partida de exceptie pe timpul noptii era luna plina sau nu? Spui ca pptv123 e pescar, eu zic ca nu e si cu mentalitatea asta nici nu va deveni.I-am pus niste intrebari si am constatat asta din raspunsurile primite.Pe el nu pescuitul in sine il intereseaza ci cum sa prinda pestele, nu pescuieste de placere ci pentru regimul sau alimentar, pentru ca nu vrea sa se mai indoape cu chimicalele si hormonii din mezeluri. Nu stie ca apele sunt poluate si pestele e plin de metale grele si alte substante otravitoare pentru organism. Cand i se dau sfaturi o tine pe a lui si ii da drept exemplu pe localnicii care prind peste cu betaala din pomul de Craciun. Mereu cauta si gaseste cate o scuza pentru esecurile pe care le are ,ba ca n-a avut bat,ba ca i-au lipsit ancorele, iar acum cauta motivul esecului in faptul ca e luna plina...iar tie asta ti se pare cel mai interesant topic ?!
Mie imi recomandai mulineta aia de la Tica, de ce nu l-ai facut sa priceapa ca e mai bine sa o cumpere acel model decat sa cumpere o Daiwa din clasa de jos. Nu realizeaza ca deja a dat banii pe 2 Daiwa ieftine care sunt deja pe duca,iar cu banii aia isi putea cumpara modelul pe care-l ai tu . Personal eu unul pentru Dunare sau rauri mari si pescuit in conditii grele as lua un Ryobi Zauber sau Spro Red Arc, mulinete care te tin cateva sezoane (asta daca stii sa folosesti corect o mulineta). La un calcul simplu dupa 2-3 sezoane se poate constata ca merita sa dai o data 350-400ron decat sa fii nevoit sa schimbi doua mulinete pe sezon pentru ca cele din clasa de pret 100 ron nu rezista la un pescuit intensiv, sa nu mai vorbim de faptul ca mai mult stai sa descurci la peruci decat sa pescuiesti. "Cine seamana vant, culege furtuna", iar acest baiat in loc sa le multumeasca celor care incearca sa-i explice unele lucruri alege sa jigneasca. Eu inainte sa-mi fac cont pe acest forum am citit cat mai mult si am invatat multe lucruri fara sa pun intrebari , pentru ca daca te intereseaza ceva, cu un simplu search gasesti ceea ce ai nevoie, parerile celor avizati, pescari cu sute de partide la activ, carora le-au trecut prin mana multe scule, de la alea de 100 pana la cele de peste 3000 de lei.

@pptv123
Nu te dezminti..."Pe luna plina braconierii ies foarte rar sa intinda "toanele" (or stii ei ceva?)". Da, stiu ei ceva, probabil se gandesc ca pe luna plina pot fi vazuti mult mai usor si le e teama sa nu fie prinsi.
Care carne e mai buna, aia de la pestii ce cantaresc 600gr sau a celor de 2kg?

Si ca sa fiu la subiect. Si eu am fost azi la pescuit, la ora 4 eram pe malul apei...dar n-am avut timp sa ma uit daca e luna plina sau nu, am pescuit pur si simplu, asa cum o fac de fiecare data, fie ca-i soare,ca ploua, ca bate vantul...am pescuit de placere si m-am relaxat, asta e tot ce conteaza...cel putin pentru mine !

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 03 Iul 2015, 22:26

Tito nu te mai supara tu singur asa. Esti bun pescar ti-am zis deja, dar lasa pedala mai jos ca nu toti suntem la fel. Uite eu unu sunt acid si nu contest asta, dar am si calitati care depasesc defectul asta cum sunt descris de Valeriu. Tu vad ca esti un frate mai mic cu mine ca si caracter dar inca odata iti zic: nu suntem toti la fel. Unu pricepe din prima, unu trebuie sa i explici de 2 ori, altuia de 10 ori acelasi lucru, pe altu trebuie sa l lasi sa descopere singur ce este mai bine, dar toti suntem si vrem sa fim pescari si vrem sa fim mai buni si sa invatam, unii vor sa invete de la altii, altii vor sa descopere singuri, altii sunt timizi si doar ne urmaresc si nu vorbesc niciodata. Altii deja nu mai simt placerea in lucruri simple si vor satisfactie in lucruri din ce in ce mai sofisticate in materie de pescuit vorbind , nu ma bag in viata particulara ca acolo e jale cu cei cu placeri nebanuite. Eu unu daca as fi pe langa o apa total nepregatit din punct de vedere al dotarilor ,as prefera decat sa stau langa un gratar, sa rup o joarda de alun sa leg un bold si sa dau la peste. Ma bucura simplu fapt ca pescuiesc. Si cred cu tarie ca sunt ff multi baieti din astia printre noi care nu au curajul sa spuna si nici sa vorbesca cu noi decat sa stea si sa asculte. De asta promovez pescuitul ieftin sau cat mai ieftin. Crezi ca eu voi tine tica o viata? Nu. Ma voi plictisi si intr-un an voi avea alta. Si ce bun ca am tica? Ca ma ajuta acum sa duc naluca acolo unde vreau eu cu minim de efort si sa trag afara somnul cat mai usor si eficient. In rest daca as da la salau ,avat tot un harb de shimano as avea sau daiwa. De ce ? Pt ca imi place sa pescuiesc. Cum si cu ce? Nu conteaza, atat timp cat ma satisface placerea in sine de a pescui. Acum ca mai prind si peste si mai bine. Pai daca Pp123 este incepator , este baiatul de la tara si luat in bena de multi pe aici cum sa-l mai jignesc si eu? Daca te uiti in urma ii zic ca poate greseste el undeva sau o fi chiar asa rau braconajul acolo. Ii atrag si eu atentia sa i se aprinda si lui un beculet. Dar crezi ca este bine sa l facem sa se lase de pescuit doar ca are daiwa si baracuda sau ca este mai tzafnos? Sau ca nu ii plac ochii mei sau locatia mea? Sau nu vrea sa priceapa anumite idei? Nu. Ma bucur ca inca scrie aici si ca a deschis un topic unde stam si ne c-am uitam chiorash al titlu si stiu ca la Harsova mai este un pescar de spinning printre zecile de plase. La el plase , la Albert curent, eu pana nu am sunat la 112 nu mai scapam de braconieri care dadeau intentionat peste mine la agata numai sa ma goneasca din zona cu o saptamana in urma. Am in portbagaj si acum, dubleuri, parasute si tot felul de rahaturi scoase din apa cu voblerul. S-a ajuns rau de tot din punctul asta de vedere. Tocmai de aceia invat pe toata lumea daca aveti chef sa pescuiti faceti-o chiar si cu bata de alun ca un pescar in plus este un barconier in minus. Iar placerea aia simpla cand prinzi primul pestisor nu ti-o poate lua nimeni. Nu mai stiu sigur daca tu sau altu scria de trabant si x5. Stii la ce ma gandeam eu atunci? Iauzi frate iar masini , de ar sti ei ce cal as calari eu acum pe malurile Dunari si ce as mai fugi dupa el sa-l prind in picioarele goale prin maracini dupa ce ar da cu mine din sa. Lele unde esti copilarie?? Ma poti goni de pe forum ca la asta visez? Ma poti goni pt ca eu sunt atipic pt x persoane ? Rau unui om, TITO, eu am facut din 2 cuvinte in anumit comentariu mai sus, dar bine sa-i faci unui om este foarte greu, trebuie sa-i explici, sa-l inveti ce nu poti explica pe net, sa ai rabdare, sa injuri in gand, cand nu mai poti mai bine sa taci, etc. Este greu. Am zis acele 2 cuvinte jignitoare unui baiat aici tocmai din acest motiv. Sa nu uitam cat de usor putem face rau. Si acum sa trecem la subiect, cati de aici stau noapte cu ochii inrositi in cap pe maluri la ora 00, prin balarii si alte alea doar pt placerea de a avea o trasatura? Si sa observe cum e treaba cu luna plina daca nu ar fi pasionat 100%? Sunt pescari aici care stiu bine pescuitul de noapte, dar nu cred ca vor sa ne spuna prea multe pt ca ii consta fizic si financiar foarte mult sa traga anumite concluzii. Si sigur considera ca nu meritam sa stim noi tot, cei care stam comod pe fotoliu. Eu unu ii cred si le respect decizia.

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 03 Iul 2015, 22:42

Cand eram pustan, il tot auzeam pe tata ca intre pescari este o invidie data draq, iar dupa un timp credeam ca le infloreste. Apoi unii dintre prietenii sai se laudau ca au prins 10-20kg de peste intr-o zi in nush ce baltoaca, cand de fapt era mare minune daca luau cativa carasi (deh... pe vremea aia nu existau smartphone-uri pt poze - ca dovezi). Dupa ce am intrat pe forumul asta si i-am vazut pe unii cum se sparg in scule scumpe si capturi (nu-i vreun apropo la albert, ci la altii), cred ca avea dreptate tata referitor la invidie si la minciunile/exagerarile pescarilor cunoscuti lui. Imi pare rau ca am constatat-o pe pielea mea aici, pe un forum plin de ofticosi cu scule scumpe, ce mai degraba prefera sa se umfle in figuri decat sa mearga sa prinda peste (probabil le-o fi frica sa nu agate vreo fatza de 1kg si sa le scada cota).

Si acum, ca sa-i intep un pic on-topic pe ofticosii cu scule scumpe (ce-mi poarta de grija ca ma imbolnavesc de la metalele grele continute de pestele din Dunare si nu prefer sa consum carne de porc/vita/pui cu hormoni), hai sa va arat cu ce fatze de pesti se scuza unu cu scule "eftine", ca prinde pe langa casa, toti capturati pe luna noua, nu luna plina, in trei zile consecutiv:

- un avat la 63cm de 2,3 kg prins cu 2 zile inainte de luna noua (iunie)
Imagine

- un somn la 78cm de 3,8 kg prins cu o zi inainte de luna noua (iunie):
Imagine

- trei salai intre 1,1 si 1,3 kg prinsi in 5 minute pe luna noua (iunie):
Imagine

ps: cand va mai kkti pe voi ca ati prins dinozauri la peste (nu fatze ca altii), puneti frate poze RECENTE, nu de acum 8 ani, si aratati ca sunteti pescari mergand frecvent la peste, ca daca vedeti de 10 ori balta pe an si aveti scule scumpe asta nu inseamna ca va numiti pescari, poate altfel. Se presupune ca pescarul pescuieste, nu isi cumpara scule sa le tina in garaj/debara/etc.

cristian herban
junior
junior

Mesaj de cristian herban » 03 Iul 2015, 23:20

Am sa va spun un secret, cand luna este plina lupii urla la ea iar pesti se sperie si se ascund SI UITE CA V-AM DESTAINUIT MISTERUL :D

Închis