Musca rapitorul pe Luna Plina?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
valeriu28
veteran
veteran

Re: Musca rapitorul pe Luna Plina?

Mesaj de valeriu28 » 03 Iul 2015, 23:44

Pp123, hai sa ne pastram fiecare conceptiile. si sa ne respectam felul de a fi, de a gandi/rationa, de a trai viata si pescuitul.
Unii poate se duc pentru captura. Mica mare ,etc. altii poate se duc pentru a-si procura hrana.
eu pescuiesc de placere. asta presupune sa nu imi f*t ziua cu peruci, sa am o lanseta care se incarca bine, sa am un fir care sa alunece frumos, o actiune corecta a nalucii.. imi place sa testez chestii noi, sa vad unde s-a ajuns cu activitatea, etc..
pp, bravo pentru capturi, insa nu sunt capturi colosale, astea sunt chestii medii de prins in ape salbatice, din pacate e greu sa prinzi ceva mai mare, si pt mine e accidental, nici eu n-am tehnica de selectionare
Urat totusi ca bagi totul la sacosa... trebuie sa ne schimbam conceptia sa avem si pesti mari. Am jurat, cand mai prind un peste mare il eliberez, pt simpla placere de a sti ca mai e acolo, si ca eu ca pescar trebuie sa am priceperea sa-l provoc la o noua lupta.
despre scule, sa stii, te ajuta mult sculele. cu cat mai bune, cu atat mai precise ... tzacanitul unei frane plecate, zgomotul perfect, rotund, si tractiunea puternica, nu se compara cu nimic.
Nu iti inteleg aversiunea asta, fiecare cat are posibilitati si cum poate, dar ne acceptam ca suntem in societate. (sper, ... ca doar nu te-ai mutat langa dunare sa fii izolat, nu?)
acum nu inseamna ca daca x sau y are vila, mergem si ne c*c*m in fata usii lui doar ca are vila. si spargem geamurile la audi. de ciuda. poate asta ne provoaca sa vrem si noi.
stiu ca intoxic forumul cu pasiunea mea pt plastice. dar de exemplu, daiwa duckfin, costa 35 lei pachetul cu 5 gume. pestele stie cat costa? nu. insa stii cum provoci atacuri multiple pe lanseu? scump, dar salveaza o partida.
Ia-o mai usor cu ura asta, si poate faci si tu cate un gest frumos si eliberezi ce e in plus. .. si nu doar strapi de 10 cm, cu mare pompa ca tu practici c&r... cand o sa eliberezi ceva mare, atunci sa te vad cum iti calci pe orgoliu.
Lauda-te luni la serviciu ca esti odihnit si relaxat, lauda-te sotiei ca esti alt om, cu bateriile incarcate, care a petrecut clipe in natura, care cand a tras aer in piept, si a simtit ca e inconjurat de mediul de care apartine de DREPT, ... nu cu capturi, sau cadavre... astea sunt chestii barbatesti, pe care mi-e jena sa le exemplific aici
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 04 Iul 2015, 00:27

Gata domn'e, hai sa ne dam cu var, sa ne eschivam, sa ne luam de alte alea si tot asa de parca placerea pescuitului sta in cat de fin mulinezi, lanseta ultra usoara si alte chestii scumpe. Nu daca prinzi peste, asta nu mai e frumos, ci sa dai in Dunare ca in fantana si sa n-auzi nici cel mai mic tzacanit. Vai ce grozav suna... Asta imi aminteste de Louis de Funès in faza de aici: https://www.youtube.com/watch?v=EnYZmuKhSvY

Poate creezi un nou trend in pescuit: arta de a mulina fin si fara peruci in fantana. Nu te iau la mishto, dar... repet, pescarul prinde peste (mai mici, mai mari), nu vine pe balta ca sa le tina altora morala despre cata placere iti confera o daiwa de 1500 de lei si un bat la vreo 2 mii si ceva de lei. De acord, condusul unui X6 nu se compara cu cel al unei dacii, dar asta nu inseamna ca "restu' ie fraeri" ca nu au X6 sau poate nu-si permit, din vreme ce scopul unei masini este sa te duca unde ai nevoie (ma rog, am vazut tarani de Bucuresti pe strada Paris carand caramizi in X5 - ce daca nu ma crezi, poate ca nici eu n-as crede o astfel de relatare, dar hai sa nu deviem prea mult de la pescuit).

Despre C&R... cred ca o se eliberez doar somn, aia de la vreo 5kg in sus ca sunt prea grasi. Puietul nu-l pastrez (mai ales ca e full de paraziti), iar localnicii ma cam iau in ras ca arunc in apa avat, salau sau stiuca sub juma' de kg (ba chiar unul ma tot ia la misto-uri de cate ori ne intlnim cu replica ce e mic "ie" al meu). De obicei capturile de la juma' de kg in sus le pastrez (ce-i peste kg e lege :mrgreen: ) pt ca nu-mi convine sa cumpar "macroi" sau seth de la supermarket ori din piata sa iau salau, stiuca, caras, crap, etc dat cu bicarbonat (nu mai are niciun gust) sau caruia ii ies coastele din carne.

C&R la pestele ce se incadreaza in limitele legale este o alta fitza ce prinde la romanii ce au vazut si ei pe net sau prin cateva tari straine ca se practica asa ceva (desi la greci si multe tari peste Romania f rar vezi C&R pe scara larga). Cica pescarii sportivi ar provoca daune, nu braconierii ce dau la curent, sau plasarii ce pun la vanzare in pietze puiet de salau la 10-15cm. Setcarii nu mai fac C&R si multi fitzosi de pe aici ii ignorati parca intentionat (avem braconieri pe forum cumva :idea: ).
Jurnal Pescuit pe Dunare: writing about passion, reviews & tips

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 04 Iul 2015, 03:14

ti-am zis, fiecare are conceptia lui. tu prinzi peste, eu ud nalucile in apa.
fiecare are zile si zile. sunt zile cand dai in fantana intr-o balta plina cu peste, poti sa dai si cu echipament care costa cat un x6
evident, vei stimula mai mult rapitorul cu un vobler destept, rattlin, cu o actiune realista, decat cu un plastic de 3 lei, turnat prost.

si despre c&r... am furat atata natura asta, ca incepem sa avem nevoie sa o protejam. nu ne mai poate face fata. suntem prea multi, prea lacomi. luam mai mult decat ne ofera ea. si uneori se razbuna si nu ne mai da nimic. fereasca Dumnezeu sa se razbune mai rau...

Avem nevoie de C&R in apele noastre, pentru a reface fauna. De ce crezi ca s-a dus lostrita, pastravul, etc?... sturioni, etc. Rechinii in marea neagra si aia sunt pe cale de disparitie. multe probleme necontrolate. Cu cat mai multi facem asta cu atat mai bine. pestele scade, iar noi, pescarii de spinning ne inmultim.

Despre braconaj, am sunat, si voi mai suna! faceti la fel

ACUM PLEC LA PESCUIT CU 2 COLEGI DE FORUM ! PA !!!

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 04 Iul 2015, 09:01

@vampir
Trebuie sa recunosc ca ai scris o naratiune frumoasa ,doar ca eu te intrebam ceva iar tu ai luat-o pe dupa cires.Ai talent in sensul asta, poti candida la un post in parlament sau te poti apuca de scris povesti.N-am inteles in schimb ce ai vrut sa spui cu asta "Tu vad ca esti un frate mai mic cu mine ca si caracter" ? Sa stii ca si eu am copilarit la tara, undeva in Ardeal si stiu cum e sa calaresti un cal,stiu in schimb si ce confort iti ofera un X6 fata de un Trabant sau de batrana Dacie. Stiu la fel de bine cum se pescuieste cu o mulineta chinezeasca din piata dar si cu o mulineta decenta de cateva sute de lei, asa ca da-mi voie sa am pretentia sa spun ca vorbesc in cunostinta de cauza si stiu exact care sunt diferentele. Spuneam ca ai talent in a intoarce lucrurile astfel incat sa para ca ai dreptate. Si vorbesti despre pescuitul cu o bucata de sfoara si un bat de alun. Doar ca aici e vorba de pescuitul la rapitor cu naluci, unde echipamentul are o importanta deosebita, deoarece faci zeci ,sute de lanseuri si stai tot timpul cu lanseta in mana. Ori una e sa pescuiesti tinand in mana peste 500 gr si alta e sa ai un echipament ce cantareste jumatate , asta inseamna confort si placerea de a pescui, nu e snobism asa cum traiesc unii cu impresia. Sa nu crezi ca pe mine ma dau banii afara din casa, poate ca am renuntat sa-mi cumpar alte lucruri si am ales sa investesc in echipamentul de pescuit pentru ca merg la pescuit sa ma relaxez si n-as vrea sa ma umplu de nervi si acolo, pe malul apei, descalcind la fire sau sa pescuiesc cu teama ca imi va ceda mulineta pescuind dupa avat. Si consider ca n-am un echipament scump, e doar unul decent care corespunde cerintelor mele in materie de pescuit. Am prieteni care pescuiesc cu Baracuda, e drept ca s-au convins ca merita sa investesti intr-o mulineta mai buna si au renuntat la cele ieftine si asta nu pentru ca i-am convins eu ci pentru ca au realizat singuri diferentele.
Spui ca pptv123 e pescar pentru ca iese la pescuit zilnic si umbla prin balarii ?! Dar te-ai intrebat cati de aici au norocul pe care il are el, cati au Dunarea la doi pasi de casa, cati au ocazia sa mai vada pesti de dimensiuni apreciabile sarind prin apa, cand se stie ca braconajul a facut si face ravagii, iar intr-un timp nu foarte indepartat vom pescui in ape lipsite de viata ?! Spui ca baiatul asta traieste placerea de a pescui ? Te contrazic, el merge la pescuit pentru a prinde pestele si a-l baga la traista, pentru regimul sau alimentar. Daca n-ar fi vazut pestii aia mari sarind nu s-ar fi apucat de pescuit din placere, pentru relaxare. Cu mentalitatea pe care o are si felul in care priveste lucrurile eu spun ca nu va ajunge niciodata cu adevarat pescar si va ramane in tagma sacosarilor, prin pozele postate mi-a confirmat inca o data acest lucru (nu ca ar mai fi fost nevoie de inca un argument in acest sens). Eu unul si in general "bucurestenii astia fitosi" ne rupem masinila cautand un loc de pescuit in care sa te mai poti bucura de drill-ul cu un peste, cheltuim o groaza de bani pe benzina pentru a ajunge la locurile de pescuit si uneori distantele nu sunt tocmai mici. Tu vrei sa-mi spui mie ca in conditiile astea pptv123 s-ar mai duce zilnic la pescuit pentru ca iubeste pescuitul, crezi ca s-ar duce pe o balta unde ar plati cateva zeci de lei doar pentru placerea de a prinde peste, nefiindu-i permis sa indese in traista ceea ce prinde?! Eu te contrazic si imi mentin parerea, pentru el pestele trebuie prins si mancat, eventual cu investitii minime in echipament pentru ca altfel nu e profitabil. Daca putea prinde pestii in 10 m de mal nu ar mai fi facut investitii noi...spre ghinionul lui pestele dupa care tanjeste e mai destept decat pescarul si se lasa doar admirat de la distanta, facandu-i parca in ciuda. Pescar il pot numi pe Valeriu chiar daca inca mai are de invatat, e o mare diferenta intre el si pptv123, asa ca te rog nu mai incerca sa pui semnul = intre ei ca nu-si are rostul, sunt persoane diferite incepand de la caracter,educatie si sfarsind cu mentalitatea si felul in care intelege fiecare in parte ce inseamna "pescuitul sportiv". Valeriu (la fel ca multi altii) face sacrificii si investeste bani in echipament pentru a pescui din placere, pentru satisfactia drill-ului, pptv123 (pe care il incurajezi si ii iei mereu apararea) merge la pescuit doar pentru a baga la traista.

@pptv123
Ai permis de pescuit? Daca da, ai avut curiozitatea sa citesti ce drepturi ai dar si ce reguli trebuie sa respecti atunci cand practici pescuitul sportiv? Vad ca rascolesti internetul cautand metode de a prinde pestele cel mare care rade de tine de la distanta , ai gasit metoda de nadire cu "macroi" dar nu ti-ai batut capul cu regulamentul pescuitului sportiv. spui ca pleci de pe forum si te duci pe forumurile din tarile civilizate. Eu zic sa n-o faci, vei fi mult mai dezamagit ca aici si acolo nu-ti vei gasi nici macar un aliat. Ti-am spus ca esti un frustrat care traieste cu impresia ca toti sunt aidoma tie, ca majoritatea celor care sunt inregistrati pe acest forum au drept scop prinderea si consumul de peste, ai o fixatie avand impresia ca oftici pe cineva etaland niste poze cu cativa pesti prinsi in decursul a mai mult de 5 luni de pescuit. Si ai prins pestii aia in locul in care inca mai este peste, daca voiai sa starnesti aprecieri si sa "oftici" pe cineva, ar fi trebuit ca in locul pestilor din pozele postate sa fie aia pe care-i vezi sarind in larg si la care (spre dezamagirea ta) nu poti ajunge, nu-i poti prinde. Mentionezi ca nu-i un apropo la "albert.c" pentru ca el e oarecum de acord cu tine, daca ar fi scris ceva ce nu ti-ar fi convenit nu-l mai scoteai din schema. Eu unul nu pescuiesc pentru a ma lauda in fata cuiva ce peste prind si nici nu am chef sa ma justific sau sa aduc dovezi in acest sens. Nu contest nici faptul ca nu retin peste, retin dar nu pe tot cel pe care-l prind si ce-i mai important, nu am retinut niciodata peste sub dimensiunile legale. Si daca as merge mai departe iti spun ca n-as fi retinut niciunul din pestii pozati de tine, de regula eliberez exemplarele de avat,stiuca,salau sub 2,5kg. Ma crezi sau nu, putin imi pasa, e vorba insa de constiinta fiecaruia, prefer sa pescuiesc decat sa stau sa fac poze cu pestii prinsi, cand pescuiesc nu iau telefonul cu mine. Asa ca daca ti-ai bagat nasul in galeria mea nu vei gasi poze cu capturi ci un peisaj ,niste pastravi care se plimba linistiti prin apa, o pereche de ochelari si niste voblere pe care le am la vanzare, lucruri neinteresante pentru tine pentru ca sunt prea scumpe. Daca-mi dai adresa iti pot trimite gratis niste beteala pentru a-ti confectiona naluci , pentru a prinde peste cu investitii minime...daca ma uit prin sertarul de bucatarie cred ca ma pot desparti si de cateva linguri din care sa-ti faci oscilante.
Cum bine zici "pescarul pescuieste" dar in cazul tau "pescarul haleste" tot pestele pe care-l prinde, chiar daca e sub dimensiunile legale. Ti-a spus tatal tau ca pescarii mint si nu l-ai crezut? Se pare ca tu vrei sa ne minti pe fata, ori poate ca stii sa numeri doar pana la trei. In ultima poza spui "trei salai...prinsi in 5 minute" in poza se vad 4, cel putin unul dintre ei fiind sub dimensiunile legal admise. Intrebai daca sunt braconieri pe forum ? Cum ai numi un "pescar" care retine pestii de 0,5 kg , ca pescar sportiv sigur nu e.
Initial nu mi s-a parut corect citind cuvintele scrise de gogol la adresa ta...acum tind sa-i dau dreptate, cu cei asemeni tie cred ca e mai corect sa se "discute" in felul ala, pentru ca esti un om limitat, cu o gandire ingusta, care din pacate nu va face progrese, de niciun fel, pe niciun plan. Pentru mine esti doar un sacosar jalnic si un frustrat care nu-i poate accepta pe cei mai evoluati lui sau pe cei care-si pot permite sa investeasca niste sume mai mari decat iti poti tu permite (fie ca e vorba de echipamentul de pescuit sau de orice altceva). Esti omul din grota care traieste doar pentru a manca, ramai acolo pe malurile Dunarii, civilizatia nu-i de tine, te vei simti stanjenit printre oamenii educati, cu principii. Taranii aia (localnicii) iti sunt superiori din multe puncte de vedere si asa cum spunea Gogol, faci de ras populatia din zona.

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 04 Iul 2015, 09:58

vai ce balade recitati aici..nu stiu cat ati prins "CENACLUL FLACARA"..
Reveniti si voi on-topic sa mai intelegem si noi cate ceva..e forum dedicat pescuitului sa nu uitam asta...

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 04 Iul 2015, 10:32

tito scrie:Eu unul si in general "bucurestenii astia fitosi" ne rupem masinila cautand un loc de pescuit in care sa te mai poti bucura de drill-ul cu un peste, cheltuim o groaza de bani pe benzina pentru a ajunge la locurile de pescuit si uneori distantele nu sunt tocmai mici. Tu vrei sa-mi spui mie ca in conditiile astea pptv123 s-ar mai duce zilnic la pescuit pentru ca iubeste pescuitul, crezi ca s-ar duce pe o balta unde ar plati cateva zeci de lei doar pentru placerea de a prinde peste, nefiindu-i permis sa indese in traista ceea ce prinde?!
Spre stiinta ta, si tata rupe balta (ce-i drept in alta localitate) ori de cate ori are ocazia, si taica-sau a rupt baltile ori de cate ori avea ocazia (cica pe vremea aia se prindea lejer un sac de stiuci pe Jiu - dupa termocentrala de la Turceni s-au dus draq o gramada de specii - sau din cauza lu' bunicu'?), si strabunicu' rupea baltile cand putea si cine stie cati inaintea lui. Eu pescuiesc la undita de dinainte de a merge la scoala (nu mai tin minte de la cati ani), iar faptul ca am intrat aici modest, mai ales ca spinning-ul era ceva nou pt mine, asta nu inseamna ca nu stiu care-i placerea de a pescui, ce inseamna sa stai doua-trei zile la Olt in apa pana la brau (ca in lansete mergea mai greu) si apoi sa vii acasa copt de soare - puteam sa stau si eu ca altii sub umbrela, doar ca nu mai prindeam peste spre juma' de kg sau chiar mai mult - ca altfel ii drill-ul.
tito scrie:Ai permis de pescuit?
Am si cred ca sunt singurul de pe aici (sunt luat in ras si pt asta).
tito scrie:Daca da, ai avut curiozitatea sa citesti ce drepturi ai dar si ce reguli trebuie sa respecti atunci cand practici pescuitul sportiv?
Da domn'e, n-ai vazut ca stiu inclusiv ca pescuitul comercial nu e permis dupa lasarea intunericului?
tito scrie:Vad ca rascolesti internetul cautand metode de a prinde pestele cel mare care rade de tine de la distanta
Tot spre stiinta ta, pestele ala mare recunoaste mai usor speciile de pesti cu care se hraneste decat un rapitor de 1-3 ani, si nu-mi spune tu ca daca dai cu mama nalucii de 100 de lei sau mai mult, or sa sara pestii de la 5kg in sus sa se ia la "omor" pe naluca ta. Poate daca mai are doi trei rapitori pe langa el si atunci intervine competitia pt hrana, ori poate daca vrea sa alunge naluca din zona/teritoriul sau (situatie in care il agati superficial).

tito scrie:Ti-am spus ca esti un frustrat care traieste cu impresia ca toti sunt aidoma tie, ca majoritatea celor care sunt inregistrati pe acest forum au drept scop prinderea si consumul de peste
D' aia mancam eu stiuca gustoasa din Dunare la vreo 2kg pe 2 ianuarie 2015, in loc sa cumpar stiuci de crescatorie fara gust, la 2-3kg din P-ta Moghioros ca pe vremurile care pt tine sunt de o actualitate fascinanta...

tito scrie:Mentionezi ca nu-i un apropo la "albert.c" pentru ca el e oarecum de acord cu tine, daca ar fi scris ceva ce nu ti-ar fi convenit nu-l mai scoteai din schema.
Adica vrei sa bagi raca, nu? Toata stima pt capturile ce le prinde! Uite, vezi: pescarul pescuieste, nu cumpara scule sa le tina in garaj, sa se laude pe forumuri si sa faca kterink de altii...

tito scrie:Asa ca daca ti-ai bagat nasul in galeria mea nu vei gasi poze cu capturi ci un peisaj ,niste pastravi care se plimba linistiti prin apa, o pereche de ochelari si niste voblere pe care le am la vanzare, lucruri neinteresante pentru tine pentru ca sunt prea scumpe.
Nu stiam ca ai galerie, dar imi aduci aminte de un meme de pe Facebook: "Indienii ce sa intorceau de la vanatoare cu mana goala erau numiti vegetarieni".

tito scrie:Cum bine zici "pescarul pescuieste" dar in cazul tau "pescarul haleste" tot pestele pe care-l prinde, chiar daca e sub dimensiunile legale.
Nu stiam ca salaul la kg e sub limita legala :shock:
tito scrie: In ultima poza spui "trei salai...prinsi in 5 minute" in poza se vad 4, cel putin unul dintre ei fiind sub dimensiunile legal admise.
De fapt sunt cinci: 3 salai si doi avati (avatii avand putin peste juma' de kg, si daca te intereseaza, i-am oprit sa-i dau la o baba din bloc ca-mi spusese ca avea pofta de o saramura - de regula eu nu mananc avat sub 700-800g).

Cat despre epitetele prin care te chinui sa ma critici... sincer, chiar nu ma intereseaza. Printre putinele aspecte bune ale anilor petrecuti in Bucuresti se numara si faptul ca am cunoscut multi oameni, f multi oameni, iar mai mult de jumatate din afara tarii, pana la niveluri pe care tu sau neamul tau nu cred ca le veti intalni vreodata. Dupa ce mi-am facut o idee despre oameni, despre ce conteaza in viata (la tara, la Bucuresti, Londra sau in New York City), am tras linie si mi-am ales drumul in viata, ignorand pleaba de "sfertodocti" ce mereu se grabeste sa-ti spuna ca nu e bine asa, sau ca trebuie sa te conformezi mentalitatii de oaie, sa nu fii diferit, sa nu faci lucrurile in felul tau (la ce draq mai traiesti?), sa nu iesi din trend.

Deci, chiar nu ma intereseaza ce crezi tu sau altii pt ca mananc peste, ca sa nu mai amintesc de beneficiile carnii de peste, ce nu le intalnesti in salamul, sunca presata, puiul sau ce mai mananci tu prin Bucuresti...

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 04 Iul 2015, 12:24

Imagine

QED

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 04 Iul 2015, 12:54

sunt unii care nu pot retine nimic in afara pestilor. carora toate lucrurile bune din viata, de la sapun pana la iq, i-au prins in regim c&r. priviti-le multumirea tampa din ochi atunci cand extermina fiinte superioare lor, cum ar fi pestii sau...euglenele. cum sa te superi pe ei?doar atat pot ei sa priceapa, doar atat pot ei sa prinda, doar atat -adica tot ce prind- pot ei sa manance. pentru ca ei nu mananca peste, ca noi ceilalti, ei mananca pestele. de-generatii, cu sacii. mi-rusine ca impartim cu ei o nationalitate, chiar si un regn...

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 04 Iul 2015, 13:07

Doar pt ca tu nu poti prinde un peste, ci preferi sa dai fuga in Cora ca apoi sa te lauzi la altii cu ce peste ai cumparat, pardon, ai prins, ori sa inventezi alte pretexte fara argumente (pai ce daune provoc eu mai matematicianule fata de sutele de braconieri din tara, ca prefer sa-mi prind pestele in loc sa-l cumpar stricat sau dat cu bicarbonat?), asta nu inseamna ca iti da dreptul sa ma faci cum iti vine la gura. Eu sunt de la tara, am trecut pe la Bucuresti cativa ani, apoi m-am intors tot spre tara, dar nu te injur sau iti adresez cuvinte urate. Asta apropo de taranii de Bucuresti, majoritatea o adunatura de lichele de prin toata tara ce se nu pot face doi pasi sau scoate doua vorbe fara sa se inconjoare de impresii: vai ce valoare aveti unii dintre voi... Nu uitati sa trageti apa dupa voi cei care va simtiti cu caciula sub musca.

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 04 Iul 2015, 13:20

ia uite pp123 ca musca rapitorul si pe luna plina... bine era vreo 8-9 cred. astazi.
pe salbatic, sa stii !!!

Imagine

Închis