Musca rapitorul pe Luna Plina?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
vampir
utilizator constant
utilizator constant

Re: Musca rapitorul pe Luna Plina?

Mesaj de vampir » 02 Iul 2015, 08:21

Merge Vitara cu bere Albert? Si fumul de la gazele de bere te a ametit? Nu mai da nr exact de pesti ca vin cu autobuzu de pescari la tine acolo. Organizez excursie la tarla de pe dig. :)) . Somnul a mai plecat din mal de cand au scazut cotele.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 02 Iul 2015, 08:22

Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia. Poate ca unii pescuiesc intr-o zi mai mult decat o fac altii care ies zilnic 2-3 ore pe apa. Unii merg la pescuit din placere si nu se intorc acasa cu pesti de-o palma si dureri de mana.
Vad ca-i dai inainte cu oftica, nu despre asta e vorba, prinde linistit platici, strapazani si avatei si uita-te in continuare cum sar aia de peste 3kg sub nasul tau dar nu-i poti prinde si atunci incearca sa gasesti explicatii, ba ca-i luna plina, ba ca bate vantul... Sincer n-am de ce sa fiu invidios , de regula invidiezi pe cineva atunci cand iti e superior, ori tu (si nu esti singurul) mai ai (aveti) mult pana departe.

"Apropo de scule scumpe, am auzit ca mai nou pestele (salaul in special ca are vederea buna), se uita din apa spre ce scule are pescarul, iar daca nu vede shimano, daiwa, ryobi si altele de genu' ... cica nu musca ca-si strica brandu'!

ps: sunt localnici ce pescuiesc cu "ciomege" si prind de nush cate ori mai mult decat aia cu scule scumpe"

Mi-am permis sa te citez. Te intreb, atunci de ce nu-ti iei un ciomag sa pescuiesti la fel ca localnicii aia, de ce n-ai ramas la echipamentul pe care-l aveai inainte si ti-ai luat alta lanseta si mulineta? De ce n-ai ramas la oscilanta aia care spuneai ca bate orice vobler? Vad ca intre timp ti-ai cumparat si tu voblere din alea scumpe si 3 pachete de gume , de ce-ai mai aruncat banii daca vezi cum vin aia din Bucuresti cu scule scumpe si nu prind nimic ? Vad ca ti-ai luat si tu Daiwa, crezand ca asta e o garantie ca vei prinde pesti aia mari si in speranta ca vei folosi mulineta aia vreo 10 ani pentru ca scrie Daiwa pe ea.
Poate ca aia care vin din Bucuresti sunt la fel de priceputi ca tine sau poate pescuiesc dupa pesti si nu vizeaza fatele pe care le prinzi tu facand un titlu de glorie din asta. Vorbesti de oftica si frustrare dar constat ca ti s-au intiparit in minte 2 lucruri, "aia" din Bucuresti si cei care isi permit un echipament mai scump decat iti poti tu permite.
Sunt convins ca poti prinde pestii aia mari dar ti-e peste mana sa mergi in zonele alea salbatice, plus ca acolo nu te-ar mai vedea "bucurestenii" cum prinzi tu fate si le dai lectii. Eu am pescuit atat cu echipamente ieftine cat si cu unule scumpe si nu spun ca nu poti prinde peste si cu scule ieftine, e insa o mare diferenta, in primul rand de confort. Tu si altii inca na-ti pus mana pe scule mai scumpe de 200-300 ron dar aruncati cu rahat in cei care au realizat diferenta si au constatat ca merita sa investesti in ceva de calitate superioara.

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 02 Iul 2015, 08:29

vampir scrie:Merge Vitara cu bere Albert? Si fumul de la gazele de bere te a ametit? Nu mai da nr exact de pesti ca vin cu autobuzu de pescari la tine acolo. Organizez excursie la tarla de pe dig. :)) . Somnul a mai plecat din mal de cand au scazut cotele.
Vampire,vad ca ne cunostem,nu imi dau seama cine esti..chestia e ca nu mai pescuiesc de ceva vreme acolo,de cand i-au prins pe aia cu firele de 220 pe apa...am gasit un loc chiar mai aproape de mine,mai linistit si nu agati asa multe acolo:D
Acolo unde merg nu mai e nevoie de vitara,merge ok si cu orice masina ;)

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 02 Iul 2015, 10:28

albert.C scrie: am observat ca mi-a picat pastila de la inelul din varf si facea putin zgomot la lansare
Si mie mi-a picat pastila de la varf, doar ca din cauza ca intr-o seara ploioasa am alunecat pe niste dale de beton si am lovit cam tare cu varful (primul inel) in beton - in acel moment probabil ca s-a fisurat si a sarit. S-a rezolvat prin inlocuirea primului inel cu altul din piata (inele fuji nu se gasesc la taraba).
tito scrie:[...] atunci de ce nu-ti iei un ciomag sa pescuiesti la fel ca localnicii aia, de ce n-ai ramas la echipamentul pe care-l aveai inainte si ti-ai luat alta lanseta si mulineta?
pt ca n-am barca sa merg in curentii puternici, undeva spre mijlocul Dunarii - asta inseamna timp: mai mult de 2-3 ore pe zi, cat imi permit.
tito scrie:[...]De ce n-ai ramas la oscilanta aia care spuneai ca bate orice vobler?
Kastmaster ii spune si se dovedeste in continuare cea mai eficienta.
tito scrie:[...]Vad ca intre timp ti-ai cumparat si tu voblere din alea scumpe si 3 pachete de gume , de ce-ai mai aruncat banii daca vezi cum vin aia din Bucuresti cu scule scumpe si nu prind nimic ? Vad ca ti-ai luat si tu Daiwa, crezand ca asta e o garantie ca vei prinde pesti aia mari si in speranta ca vei folosi mulineta aia vreo 10 ani pentru ca scrie Daiwa pe ea.
Am aruncat banii pt ca m-am luat dupa unii pe forum, de regula din Bucuresti, ca daca nu scrie Rapala pe vobler sau n-ai mulineta Daiwa ori Shimano, atunci nu trage pestele :lol: . Ma uit la unul ca prinde la fel cu o ieftinaciune de mulineta la 30 de lei si un vobler Kaperlan la 10 lei. Deci... fite de Bucuresti ce cred ca daca s-au nascut acolo le-a crescut neaparat IQ-ul.
tito scrie:[...]Sunt convins ca poti prinde pestii aia mari dar ti-e peste mana sa mergi in zonele alea salbatice, plus ca acolo nu te-ar mai vedea "bucurestenii" cum prinzi tu fate si le dai lectii. Eu am pescuit atat cu echipamente ieftine cat si cu unule scumpe si nu spun ca nu poti prinde peste si cu scule ieftine, e insa o mare diferenta, in primul rand de confort. Tu si altii inca na-ti pus mana pe scule mai scumpe de 200-300 ron dar aruncati cu rahat in cei care au realizat diferenta si au constatat ca merita sa investesti in ceva de calitate superioara.
Prietene, aberezi. Esti exact ca taranii aia de au vandut pamantul bunicului din Pipera si acum pretind ca doar intr-un X6 te poti bucura de confort ca sa mergi pana in P-ta Unirii, ca alte masini sunt proaste pt ca nu-ti asigura confortul unui X6.

Mai mult de atat, vad ca iti place sa despici firul in 16 si sa le scoti altora ochii ca nu prind pesti mari. Cat de mari: 16kg, 60kg, 100kg sau mai mut? Eu ma multumesc cu aia de la 800g la 2 kg si ceva (mai rar la 3-4kg). Dar asa e la Bucuresti: nu barfim ca tatele de la sat pe marginea santului, cu ne umflam in impresii pe forumuri.

Merci oricum pt ca te-ai deranjat sa scrii pe aici.
La fel, ii multumesc lui vampir ca mi-a deschis ochii inca din decembrie, anul trecut, si nu am aruncat cu banii pe scule scumpe pt distractii/recreeri zilnice de 2-3 ore.
Jurnal Pescuit pe Dunare: writing about passion, reviews & tips

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 02 Iul 2015, 11:30

@pptv1234
N-ai aruncat banii pentru ca te-ai luat dupa unii, pe forum ti s-a spus ca nu merita sa-ti iei mulinete din clasa de jos de la Daiwa sau Shimano. Vorbesti de aia care prind cu ieftinaciuni raportat la cei care isi permit un echipament decent, diferenta e ca cei din a doua categorie pot folsi mulinetele cateva sezoane bune, ceilalti pun "picatura" la galet dupa cateva partide la avat. Sa nu mai vorbesc de faptul ca cei din prima categorie pleaca de la pescuit cu dureri de mana. Spui ca ti-ai schimbat echipamentul doar pentru ca te-ai luat dupa unii dar erai mut de uimire cand ai constatat de diferenta dintre chinezariile pe care le aveai si noul echipament, spuneai chiar ca te simti depasit de ele.
Cand mergi cu Trabantul si vezi un X6 doar in poze poti spune ca ambele au 4 roti si volan, diferenta o sesizezi daca le conduci pe ambele...asa e si cu sculele astea de pescuit. Daca vrei sa fii in trend poti sa-ti pui o emblema de BMW pe masina si astfel poate reusesti sa te convingi ca ai X6 :)))
Eu nu ti-am scos ochii, tu le spuneai altora ca vei prinde monstrii cu noile scule si de ciuda ei isi vor rupe betele pe genunchi. Pana una alta vad ca tie ti-a crapat mulineta si altii pescuiesc linistiti cu aceleasi scule pe care le-au avut. Eu zic sa te intorci la batul de alun cu sfoara, cred ca acolo poti prinde peste si in felul asta, iar pentru masa zilnica merge si ala de 800gr, mai nasol e ca are oase mai multe si nu-i asa bun la gust.
Ramai in lumea ta si da-i inainte, eu am incercat doar sa te luminez, se pare ca e degeaba. De fapt trebuia sa realizez asta in momentul in care ai spus ca te simti depasit de o lanseta si o mulineta. Am uitat ca trebuie sa fac niste corectii la postarea anterioara...corect era "pestii" si "n-ati", or mai fi si altele dar e din cauza vitezei. Nu-mi place cum decurge discutia, a devenit prea plictisitoare, mai bine invata-ne alte metode de nadit cu macroi :)))

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 02 Iul 2015, 11:38

zau ca am vazut mult mai multa fudulie la cei cu scule ieftine decat invers. si am aceeasi tristete pe care am avut-o singura data cand am mers la opera cu bilete ieftine, la balcon. la un moment dat, unii din fata mea au inceput sa fosneasca pungi si sa manance chipsuri. si ce sa vezi: din afara, aida era la fel de celesta si pentru mine si pentru ei. stiu, sunt un snob, poti downloada gratis mp3-uri piratate...
temperati-va, va rog, mandria si țâfna provinciala.ma faceti sa ma mandresc ca sunt bucurestean prin adoptie de 15 ani deja, si e ridicol...

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 02 Iul 2015, 13:02

Da, mi-am luat Daiwa (doua, nu una), si s-au taiat galetii mai repede decat la ieftinaciunile de 30 de lei de anul trecut - marca buna Daiwa! Dar poate ca trebuia sa-mi iau o Daiwa la 600 de lei sau mai mult ca apoi sa-mi reprosezi ca de fapt trebuia sa fi cumparat o Daiwa de la 1500 de lei in sus.

Numai basini si impresii lasate de romanasi ce se cred in centrul universului, adica prin Bucuresti (si eu am stat aproape 13 ani in Bucale, dar asta nu mi-a dat apa la moara sa ma umflu in pene). As zice ca ma apuca rasu', dar de fapt ma cam apuca plansu' de aroganta taranusilor, in special din Bucuresti, apoi vin altii de prin Buzau si alte cateva locatii (cu cateva exceptii). Va laudati cu scule scumpe si credeti ca altii n-au bani de aruncat aiurea, doar asa... sperand sa va impresionati prietenii sau vecinii, dar in realitate tot la faza de nuia de alun si sfoara va plasati multi dintre voi, in conditiile in care in Romania poluarea si braconajul se grabesc sa ameninte cu disparitia cat mai multe specii de pesti.

Mergeti frate afara, mergeti in golfurile din Florida si pescuiti peste adevarat cu $380 pe ora (salupa, scule, instructori, pecuit in larg, nadit cu "macroi", pesti f mari si f violenti - sa vedeti drill-uri si adrenalina eliberata in lupta cu salbaticiunile acvatice ca-n filmele de pe YouTube). Va umflati in pene in fata unora ca mine ca voi cheltuiti "bani multi" pe niste lansete si mulinete de cateva sute de dolari ca se pescuiti in Dunare sau raurile din Romania, unde de multe ori zici ca arunci in galeata? Serios? Repet, megeti fratilor in Florida si pescuiti 5 ore la $380/ora, bagati niste filmari cu un monstru sau doi, apoi un C&R (ca la asemenea pesti asa se cuvine), si dupa aia jos palaria :respekt: .

Dar nu, multi vin pe forumul asta sa isi stearga mucii pe cateva mulinete si lansete de firma crezand ca sunt grozavi si... vai domn'e ce mare putere financiara au ca si-au luat o Daiwa la 900 de lei pt pescuit la platica (finete, deh...).

Sincer, imi pare rau ca se gasesc mereu niste bagaciosi care sa strice orice topic nou, vazand in asta un alt prilej de lauda - probabil ca nu-i mai baga nimeni in seama. Nu ca mi-ar duce careva dorul, dar cel mai probabil o sa abandonez comunitatea asta dominata de oameni ce discuta despre orice altceva, mai putin on-topic.

A fost o experienta interesanta, mai ales cu pescarii aia mari din Bucuresti, asa ca ma voi muta curand pe comunitatile de afara, unde nu esti tratat cu atata aroganta si mucosenie, chiar daca nu vrei sa arunci banii pe scule scumpe...

Bafta la peste! :bere:

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 02 Iul 2015, 13:22

pe bune, din cauza unora ca tine, cu manifestari de genul asta, ma bucur ca nu se dau arme la liber in romania. probabil ai lua o carabina si ai curata malurile dunarii de la un capat la altul. desigur, ai lua o carabina ieftina, sa nu cumva sa te faci de ras...

Pif.
veteran
veteran

Mesaj de Pif. » 02 Iul 2015, 13:51

@ppscslv123,cu gandirea asta nu ai cum sa evoluezi ca si pescar si om..si mie unu i mi pare sincer rau,mai analizeazate

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 02 Iul 2015, 14:09

Gardos scrie:pe bune, din cauza unora ca tine, cu manifestari de genul asta, ma bucur ca nu se dau arme la liber in romania. probabil ai lua o carabina si ai curata malurile dunarii de la un capat la altul. desigur, ai lua o carabina ieftina, sa nu cumva sa te faci de ras...
Auzi mai, romanas rupt in fund ce te-ai crede mare smecher daca ai avea kkt de salariu de 3000-4000 lei pe luna, decat sa dau 1500 de lei pe o mulineta Daiwa sau un bat, prefer sa investesc banii intr-un website, de unde imi iese mai mult si am mai multa satisfactie decat de la o mulineta smechera careia i se taie galetul in 30-40 de iesiri la spinning.
Pif. scrie:@ppscslv123,cu gandirea asta nu ai cum sa evoluezi ca si pescar si om..si mie unu i mi pare sincer rau,mai analizeazate
Asa e, trebuie sa-mi schimb gandirea ca sa pot prinde ton pe Dunare...

Închis