Deci tot off-topic scrii.Gogol scrie:Macroi123, ai castigat, nu are rost sa ma mai pun la mintea ta, esti cel mai tare pescar.
Mai incearca si on-topic. Macar da un Google search despre pescuitul pe luna plina si baga un copy-paste de pe undeva.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Deci tot off-topic scrii.Gogol scrie:Macroi123, ai castigat, nu are rost sa ma mai pun la mintea ta, esti cel mai tare pescar.
Am inteles, deci daca mergi des la pescuit si ai Baracuda de 2,70m ,fir de 0,25 garantat arunci peste 100m .Spui ca trebuie sa mergi la pescuit "normal" nu o data pe saptamana...daca normal inseamna zilnic, am servici si nu pot ajunge zilnic, asa ca ma voi multumi cu lanseuri de 50-60m . Acum ma gandesc cum intepi un peste folosind monofilament in distanta aia de 100m, probabil ca ii prinzi doar pe aia care se inteapa singuri ca prostii sau ai o tehnica speciala la fel ca cea de lansare?! Esti foarte util ,am invatat o gramada de lucruri interesante de la tine, mi-am cumparat macroippscslv123 scrie:[
Prietene, lanseurile cu mult peste 100m se obtin f usor (daca mergi des la pescuit, normal, nu o data pe saptamana sau mai rar). Uite cu ce arunc: lanseta de 2,7m (varf putin rigid), mulineta cu tambur crosscast, tamburul plin, mono de 0,25 si pilker de 24g. Cu mono de 0,20 arunci putin mai departe, doar ca se rupe cam des la lansare.
Si uite asa pescarii lu' peste cu N zeci sau sute de mesaje de pe forumul asta au stricat topicul. Se pare ca nu-i baga numeni in seama in real life, iar aici au gasit prilej sa-si descarce frustrarile.
Pacat ca n-avem moderatori ce sa stearga mesajele off-topic.
N-am dat lectii la nimeni, doar ca unii dintre voi va simtiti calcati pe bataturi chiar cand auziti ca unu' a prins pana si o platica (oftica, deh...). Despre timp... imi castig existenta ca freelancer pe net, d' aia imi pot permite sa merg aproximativ zilnic. Referitor la galet... l-am lipt cu "picatura" si merge acceptabil. Despre pestii aia mari... nu prea imi convine sa merg zilnic in zone relativ salbatice, seara f tarziu sau dimineata f deveme, plus ca malurile sunt destul de abrupte, dar o sa-mi fac timp pt cateva dimineti. Despre suta de metri... te asigur ca-i ceva banal printre localnici (eu am furat ceva tehnica de la un localnic ce te lasa cu gura cascata in materie de lanseuri).tito scrie: [...] cred ca ai luat viteza prea mare si vrei sa ne pui la punct...
Din lejeritate am preferat sa arunc pe langa casa, dar o sa fac cateva drumuri. Merci de sugestie...vampir scrie:PP123 incerca si alte zone mai departe de civilizatie.
Felicitari!albert.C scrie:Rezultatul : 1 salau sub 1kg,2 de 1,5 kg,2 de 2,5 kg si 1 la 3,5 kg...trage tu concluzia..
Cam asa sta treaba in zona mea pe luna plina...johnnybravo scrie: am fost sambata trecuta, am dat o ora seara dupa 10 si o ora jumatate dimineata devreme dar am avut un sentiment ca pescuiesc in fantana...obleti inexistenti, atacuri in mal ioc...am numarat doar vreo 5-6 atacuri pe larg si am vazut vreo doua trei codite -> o sa ma orientez pe alte locuri
In zona mea doar 3 avem ceva rezultate la spinning, si nu de putine ori am fost intrebat la ce am luat 1-3 salai (strapi) de catre niste experimentati ce nu prind nimic, inclusiv de la Bucuresti, cu multe scule scumpe, de zici ca au aterizat extraterestri seara pe mal (avertizoare, luminite pe lansete, lumini pe cap, lumini la cort, lumini langa pescari, tehnici si tehnologii care mai sofisticate, 5-6 lansete de pescar, ramai mut cand ii vezi - zici ca vor sa sece Dunarea de peste). Ca si aici, se umfla si aia in pene cand te vad cu o lanseta Baracuda in genul fazei cu pescuitul din Las Fierbinti ("io"=taranu', "iei"=ala "experimentatu' ") .vampir scrie:[..]ce tie iti este acum un pic greu pt ei este foarte simplu si de multe ori anumite probleme nu pot fi explicate pe inteles pe internet.
De obicei voblerul cu care arunc se preteaza si la somn,dar probabil ca nu vin in fiecare seara acolo,il mai caut dar tinta mea este salaul.Probabil si presiunea are rolul ei,cu siguranta,dar cred ca mai tare conteaza cota apei din ziua respectiva,din ce am observat e mai bine atunci cand creste,chair si putin..5-10 cm...johnnybravo scrie:dai doar dupa salau sau nu-i somn bacat in locul respectiv?
vad ca in zona ta a crescut presiunea un pic comparativ cu zielele precedente.
eu am prins atat pe luna plina cat si pe luna noua, nu pot defini o regula, incerc sa gasesc o formula in functie de presiunea atmosferica, aparent sunt mai multi pescari care tin cont de asta.
am fost sambata trecuta, am dat o ora seara dupa 10 si o ora jumatate dimineata devreme dar am avut un sentiment ca pescuiesc in fantana...obleti inexistenti, atacuri in mal ioc...am numarat doar vreo 5-6 atacuri pe larg si am vazut vreo doua trei codite -> o sa ma orientez pe alte locuri
app de scule scupme:)) si eu am ceva "scule" dar sunt de jig,si pana imi iese de la Gabie "scula de vobler" merg cu un berkley cherrywood hd de 2.4 ce arunc cu voblere,aseara,putin ametit de la bereppscslv123 scrie:In zona mea doar 3 avem ceva rezultate la spinning, si nu de putine ori am fost intrebat la ce am luat 1-3 salai (strapi) de catre niste experimentati ce nu prind nimic, inclusiv de la Bucuresti, cu multe scule scumpe, de zici ca au aterizat extraterestri seara pe mal (avertizoare, luminite pe lansete, lumini pe cap, lumini la cort, lumini langa pescari, tehnici si tehnologii care mai sofisticate, 5-6 lansete de pescar, ramai mut cand ii vezi - zici ca vor sa sece Dunarea de peste). Ca si aici, se umfla si aia in pene cand te vad cu o lanseta Baracuda in genul fazei cu pescuitul din Las Fierbinti ("io"=taranu', "iei"=ala "experimentatu' ") .vampir scrie:[..]ce tie iti este acum un pic greu pt ei este foarte simplu si de multe ori anumite probleme nu pot fi explicate pe inteles pe internet.