lungimea strunei

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 04 Mai 2006, 22:29

eu am ala de 40lbs... si se intinde. Nu ca un mono de 0,30 de exemplu da are intindere. Scoate un m de pe tambur si trage ca se simte... Acu ca la maxim 20 cm de cat e la leader normal ca nu se simte, kiar dac ar fi alt mono mai gros tot nu s-ar simiti...
fire intinse pe uikendu acesta baieti...

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 04 Mai 2006, 22:37

la fel :D

dorulet radu
junior
junior

Mesaj de dorulet radu » 29 Mai 2006, 09:30

din ce strune am gasit pana acu, gata făcute sau la metraj, nici unele nu au fost la fel de bune decat acelea facute de mine dintr-un material super scos dintr-o curea de transmisie, zimtată, galbuie, care se foloseste in industria confectiilor. e criminal de greu de scos firul de oţel impletit dar e super. intr-o curea sunt vo 12-16 fire, fiecare împletit din vo 10 sarme de otel subtiri. per ansamblu, o stfel de struna are o grosime cam de 0,2 mm, e destul de subtire, supla si le poti face la ce lungime vrei pentru ca nu-ţi afecteaza naluca in nici un fel, chiar daca e vobler. ca sa scoti firul din curea trebuie sa folosesti un letcon cu care sa topesti plasticul din care e facuta cureaua iar struna sa o tragi pe lung, la un unghi de max 30 de grade ca să nu o faci creata. va ramane acoperita si cu un strat subtire de plastic protector, rezultat de la topire. pentru ochiul de la capat procedati astfel: faceti cate un nod pe fir la capat, după care faceti ochiul si matisati-l cu sarma subtire de cupru, de bobinaj, apoi matisajul respectiv il cositoriti pentru ca pe struna nu prinde cositorul. nodul de care am spus e pentru a nu iesi capatul din matisaj. garantat veti fi multumit de ele.

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 30 Mai 2006, 14:55

wooww ... 2 complicated ! nu exista vreo alta posibilitate sa faci rost de asa ceva sa vedem si noi cum merge?!

dorulet radu
junior
junior

Mesaj de dorulet radu » 30 Mai 2006, 20:24

doar daca aflam cine face curelele respective ca să obţinem firul folosit la inserţie. nu e chiar aşa complicat pentru că într-o oră îţi faci vo zece strune care îţi ajung o bună perioada. ideea e sa ai de unde face rost de cureaua respectivă. e lată de 1,5 cm, zimţată pe o parte, de culoare alb-gălbui şi au o lungime destul de mare. cu un metru de curea de asta te-au scos pe câţiva ani. daca nu le dai la prieteni cum fac io. acu depinde daca iti place sa-ti mesteresti singur sculele. oricum eu multe chestii de astea le fac singur chiar daca unele le-as putea lua din comert. nu ca nu-mi permit sa le cumpar dar parca placerea e mai mare cad prinzi cu o scula pe care tu ai facut-o si ai ajustat-o in timp astfel incat sa raspunda pretentiilor tale.

Scrie răspuns