pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
StefanDinu
- veteran

-
Cu kevlar (ala verde) am patit-o eu ... nu in drill ... la o agatatura ... si am pierdul cel mai tare vobler care a trecut prin trusa ... si acum am cosmaruri noaptea

.
Struna era facuta de mine ... intre doua agrafe. Cu nod clinch. Cred insa ca s-a uzat din inodare ... asa ca am renuntat la ea.
Personal cred ca o struna de 20 cm e deajuns ... cu conditia sa controlezi tu drilul.
Eu folosesc niste strune metalice imbracate in plastic ... cam groase zic eu. Dar nu am constatat nici o modificare in evolutie (folosesc exclusiv voblere) sau rezultate. Sunt rezistent, maleabile si cel mai important AM INCREDERE IN ELE.
Am cumparat iarna asta unele noi .. cred ca asemanatoare cu ce povesteste Stefan (Stoica). Le incerc curand !!!!!
PS: stiucile feminine sunt mari ... daca are peste 2-3 kile sa-i spui saru-mana !!

-
Brata Sorin
- utilizator nou

-
Depinde cum dai. Avind in vedere ca sintem la sectiunea spining, va spun ca eu nu folosesc o struna mai mare de 15-20 cm, si mi-o confectionez singur dintr-un Wolfram acoperit cu plastic, pe care il am pe role de 5 m de la Baltzer. Are avantajul ca e foarte subtire, moale, nu face cirlionti, si la fund intra si salaul. Daca dau la fund cu pestisor las struna mai lunga, pina la 25 cm, pentru ca daca nu sint atent are timp sa inghita mai mult.
-
p5ih0
- veteran

-
bine ca am gasit in sfarsit si capitolu asta cu strune ... de vreo cateva partide am inceput sa dau cu strunele astea de noua generatie si anume pike mono. dupa cum zice si numele, e conceputa integral din monofilament, ma rog, nu unul obisnuit, cica e tratat cu nush ce material care nu ii permite sa se intinda deloc. in plus nu are memorie si e invizibil in apa, ceea ce e un lucru super bun, a si sa nu uit , vine in rola de 10 metrii si iti faci singur strunele de ce dimensiuni vrei ... acu vin si partile problematice...
tot ceea ce zic ei ca face ... face dar... si eu si inca 2 prieteni de-ai mei am dat cu ele in aceeasi zi am avut si atacuri si capturi, dar problema a fost ca la nici unu dintre pestii prinsi nu am apucat sa vedem daca se rupe sau nu, pt ca toti au fost prinsi ori in buza de jos (partea anterioara, adica de jos in sus) ori in buza de sus (de sus in jos) deci n-am avut cu sa vedem ce si cum... acu va intreb si p voi daca a-ti dat cu ele, sau ce parere aveti de ce v-am povestit eu acu ... am pus noi struna in gura stiucii si am tras de ea ca si cum ar muscao si cei drept nu s-a rupt, da zic eu ca nu prea se compara cu faptul in sine...
astept idei , concluzii si comentarii ...
-
Sorin
- Moderator

am dat , am prins si nu se rupe .
ia o bucata si roade la ea si vezi daca se rupe

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
Michael
- Moderator

p5ih0 scrie:pike mono....nush ce material care nu ii permite sa se intinda deloc. in plus nu are memorie si e invizibil in apa, ceea ce e un lucru super bun, a si sa nu uit , vine in rola de 10 metrii si iti faci singur strunele de ce dimensiuni vrei ...
parca ai descrie fluorocarbonul de fapt...

-
Adi_
- veteran

fluorocarbonul se intinde

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
Andrei
- veteran

-
Si pike mono se intinde. E cam fluorocarbon gros pe fatza

Eu am de 40lbs. Nush ce roime are, dar e gros bine. Il leg direct de firul principal, fara vartej, si leg agrafa in capat. Daca e prea lung leaderul influenteaza actiunea voblerelor vizibil. Dac e mai scurt e ok.
Prea putine sanse sa-l taie stiuca. E gros si parca e plastic atat e de tare. Am incercat si eu cu frecatu de dintii stiucii, si abia s-a zgariat putin. Nici cu cutitu nu-l tai prea usor, cu dintii sa nu mai vb-esc...
-
Adi_
- veteran

eu am prins o stiuca folosint leader de fluorocarbon de 0,48mm. cam la 1,5 cm deasupra jigului am observat o taietura pe leader. cu toate acestea, am incercat sa-l rup tragand cu mana, dar tot nu am reusit. deci e un material foarte rezistent.
totusi, intr-un drill prelungit cu o stiuca serioasa, cred ca pana la urma cedeaza. bineinteles, daca naluca e intrata mai adanc in gura stiucii si firul se freaca permanent de dinti.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
Michael
- Moderator

deci care ar fi lungimea leader-ului de fluorocarbon legat la textil,pt a nu afecta evolutia nalucii?
ma gandeam la vreo 30 cm...suficient?
-
tudor
- Moderator

-
Michael scrie:deci care ar fi lungimea leader-ului de fluorocarbon legat la textil,pt a nu afecta evolutia nalucii?
ma gandeam la vreo 30 cm...suficient?
Yes ! Daca pescuiesti stiuca.