lungimea strunei
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
vreau si eu un link und epot vedea asa ceva??eventual un mag online??mersip5ih0 scrie:bine ca am gasit in sfarsit si capitolu asta cu strune ... de vreo cateva partide am inceput sa dau cu strunele astea de noua generatie si anume pike mono. dupa cum zice si numele, e conceputa integral din monofilament, ma rog, nu unul obisnuit, cica e tratat cu nush ce material care nu ii permite sa se intinda deloc. in plus nu are memorie si e invizibil in apa, ceea ce e un lucru super bun, a si sa nu uit , vine in rola de 10 metrii si iti faci singur strunele de ce dimensiuni vrei ... acu vin si partile problematice...
tot ceea ce zic ei ca face ... face dar... si eu si inca 2 prieteni de-ai mei am dat cu ele in aceeasi zi am avut si atacuri si capturi, dar problema a fost ca la nici unu dintre pestii prinsi nu am apucat sa vedem daca se rupe sau nu, pt ca toti au fost prinsi ori in buza de jos (partea anterioara, adica de jos in sus) ori in buza de sus (de sus in jos) deci n-am avut cu sa vedem ce si cum... acu va intreb si p voi daca a-ti dat cu ele, sau ce parere aveti de ce v-am povestit eu acu ... am pus noi struna in gura stiucii si am tras de ea ca si cum ar muscao si cei drept nu s-a rupt, da zic eu ca nu prea se compara cu faptul in sine...
astept idei , concluzii si comentarii ...
salaul sau alti rapitori nu vad textilul legat direct de naluca?tudor scrie:Nu mi se pare gros.
Dar daca nu e necesar nu pune nimic. Poti si fara fluoro.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
-
- veteran
Michael,Michael scrie:un fluoro de 15 lbs e gros pt salau?
La calcan eu nu folosesc forfach fluorocarbon mai gros de 8lb. si niciodata nu mi-a taiat si cred ca acelasi lucru e valabil la salau.
Doar cand ma astept la red xxx folosesc leader fluorocarbon mai gros ,maxim 14lb.,pestele fiind mai mare si mai bataios si dinti mai desi decat ai calcanului.
Iar ce spune Tudor referitor la finete e valabil la aproape toti pestii ,mai ales intr-o zona cu mai putini pesti(daca sunt mai multi e concurenta la hrana mai mare , nu mai sunt asa de precauti) sau des pescuita si in conditii cu apa limpede(desi spre exemplu white bass -ul am observat ca si in apa tulburica a sesizat mono,acelas lucru putand fii valabil si la alti pesti , nu mai ataca jig-ul si cum am trecut pe fluorocarbon in aceleasi conditii,au reaparut atacurile).
Jean Scurtu
ANDREI , eu nu am dat decat cu mono marimea aia medie adica 30 lbs , probabil ca tu zici de aia mai mica ca se intinde , dar asta n-are nici o sansa , daca lasi un pic mai lung firu care iti ramane de la forfac (3-4mm)
n-ai nici o treaba. poate daca dai cu ala cel mai mic si tai ce ramane de la forfac , f. aproape de nod atunci ai ceva sanse sa se duca dreaq cu tot cu naluca... a si apropo conteaza mult si nodu p care il folosesti... care il recomanda ei seamana mult de tot cu nodu Rapala (ala obisnuit) cu o mica bucla in plus si spre mirarea mea da rezultate fainutze.
asa ca va dau un sfat : tabarati pe ele cat sunt calde

n-ai nici o treaba. poate daca dai cu ala cel mai mic si tai ce ramane de la forfac , f. aproape de nod atunci ai ceva sanse sa se duca dreaq cu tot cu naluca... a si apropo conteaza mult si nodu p care il folosesti... care il recomanda ei seamana mult de tot cu nodu Rapala (ala obisnuit) cu o mica bucla in plus si spre mirarea mea da rezultate fainutze.
asa ca va dau un sfat : tabarati pe ele cat sunt calde