lansete - fibra sau grafit

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 15 Feb 2006, 19:29

Mai danr de ce nu recunosti ca cea mai buna e sticla?
Cu o conditie , sa scrie pe ea Finlandia si sa aiba putere 40gr :lol:
Cu sticla de asta eu dau la ce vrei tu :D

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 15 Feb 2006, 19:31

Am spus doar ca AndereiZ are argumente solide si chiar daca nu sunt un impatimit al betelor cu actiuni moderate, sustin ca a fost foatre concis si explicit in ceea ce a spus in prezentarea facuta betelor din fibla de sticla.Poate ca si tu ai dreptate in ceea ce ai spus, dar nu ai reusit sa fi convingator. :wink:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Feb 2006, 19:39

no problem, e mai bine asa nu ? :lol:
pescuiti deci cu sticla, prindeti mai mult peste si toata lumea e fericita
binele va triumfa :lol:

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 15 Feb 2006, 21:45

AndreiZ,

Eu iti multumesc pt. interventia ta foarte documentata,deoarece multi cred ca "batranul " a recomandat un FENGLASS asa doar sa se afle in treaba.

Poate multi inca nu au pescuit cu un bat bun de fibra de sticla,probabil deoarece s-au nascut direct cu cel de carbon in mana.Cei mai in varsta stiu bine ce inseamna un bat de fibra de sticla,avantajele si dezavantajele lui dar multi nu posteaza din pacate pe site-urile de pescuit din diferite motive.

Nu trebuie spus nimic mai mult decat ai spus tu si cine nu are putere de a intelege ca nu ai scris ca sa "iesi in fata" nu au decat de pierdut si treaba lor.
Daca nu iteleg ca in mod gratuit le-ai dat din informatiile tale pt. care ai pierdut timp si bani nici nu are rost sa-i bagi in seama,dar te asigur ca multi s-au bucurat citind cele scrise de tine,chiar daca nu au exprimat in scris acest lucru.
Nu ai obligat pe nimeni sa cumpere un anumit bat ,doar ti-ai spus parerea sustinuta de argumente solide si eu ma bucur ca ai facut-o chiar daca intr-un fel s-ar parea ca te lupti cu...... morile de vant.

Si pt. ca cineva intreba de bat FENGLASS (ce se gaseste destul de greu si aici) pot sa va spun ca am un FENGLASS model DR82C de 8'2",line 8-20lb.(3,6kg,-9-1kg.),lure 3/8-1oz.(10,6g.-28,3g.)din doua bucati,bat ce catareste 260g.
Cine e interesat cred ca stie cum sa ma contacteze.

Jean Scurtu

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Feb 2006, 22:05

va rog frumos nu puneti anunturile de vanzare in topicurile tehnice regulamentul este pentru toti

cine se frustreaza se frustreaza degeaba
in fond ne exprimam opiniile, si atata tot
ce e de inteles sau de neinteles, care-s morile alea de vant ?

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 15 Feb 2006, 22:39

Dan,

Ti-am raspuns pe privat si cred ca m-ai inteles,iar anunturi de vanzare nu am pus niciodata decat unde trebuia,exceptia a fost azi deoarece cineva era interesat de un Fenglass tocmai in acest topic.
Referitor la a pune anunturi la locul potrivit ai dreptate,eu nici macar nu voiam sa pun anuntul putand sa-l vand si fara a pune anunt.

Jean Scurtu

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 16 Feb 2006, 10:42

Nea Jean - de acord cu dumneata :):)...

Nu trebuie sa-si cumpere nimeni batz de sticla acum... Exista si lansete din grafit pt. voblere ... cum a zis danr, sunt si lansete destul de blande pe varf... Piata aia uriasa din SUA, cam 40 milioane de pescari, o consider destul de matura fata de ceea ce exista in Europa... Adevarul ca si in SUA, exista adepti foarte multi inca ai fibrei de sticla pt. voblere, dar si destui care dau cu lansete din grafit... Eu am incercat sa prezint niste motive pt. care se folosesc lansetele din fibra de sticla pe scara atat de mare... Atat. Eu folosesc astfel de lansete pt. ca stiu ce avantaje imi ofera pentru o singura aplicatie - voblerit la stiuci...

Sincer, nici eu n-as pescui cu o lanseta de 250 gr... de-asta se recomanda lungimi mai normale - 6'6'' (1,98 m) sau 7' (2,14 m)... Fenglass-ul este produs si in lungimea de 6'6'', putere 1/4-58 oz. (7-18 g)...

Subiectul asta - glass vs. grafit a dat nastere la o multime de discutii si pe forumurile din SUA...

Ati citit descrierea betzelor G.Loomis Crankbait de pe site-ul lor? Concentrati-va atentia asupra primului paragraf:

"For over two decades, while the vast majority of the world's hardcore anglers have been enthusiastically snatching up graphite rods for their performance, one group has staunchly resisted - CRANKBAIT FISHERMEN. They claim graphite's too stiff. Too responsive. Won't let the xxx inhale the lure. Well, here is our official answer: They're right. Fiberglass may be heavy, it may feel dead, it may have the reaction capabilities of vermicelli-but its softer, slower action has often made it a better choice for fishing crankbaits. Our Crankbait Series rods incorporate all the elements of the best fiberglass crankbait rods, but with all the added benefits of graphite. These rods have a soft, slow action that allows your lure to work perfectly, and allows the xxx to inhale the bait, but unlike fiberglass rods, they're incredibly light, super RESPONSIVE and extremely sensitive."

Primul paragraf e adevarat... iar dupa aceea, incepe marketingul celor de la Loomis :):):)... oricum, au adoptat o abordare isteata...

Ca idee, lansetele Loomis Crankbait sunt unele dintre cele mai bine concepute - pt. ca au fost construite sa emuleze cat mai bine actiunea fibrei de sticla... Asta, pt. cine vrea grafit :)...

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daniel tinte » 16 Feb 2006, 11:59

Am urmarit si eu cu interes argumentele pro fibra de sticla si am o nedumerire- la lungimi de 2,6-207m se produc astfel de lansete? Si daca da, cam ce greutate au? A, si inca ceva-daca si eu ader la ideea de fibra, oare nu se considera ca am "lins" ideea si evident nu mai sunt original?

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 16 Feb 2006, 13:28

daniel tinte scrie:Am urmarit si eu cu interes argumentele pro fibra de sticla si am o nedumerire- la lungimi de 2,6-207m se produc astfel de lansete? Si daca da, cam ce greutate au? A, si inca ceva-daca si eu ader la ideea de fibra, oare nu se considera ca am "lins" ideea si evident nu mai sunt original?
Pt. pescuitul cu naluci, cel putin pe piata americana, nu prea se mai fac... lungimile cele mai mari ar fi de 7'6'', maxim 8'... se pot gasi insa blankuri sau lansete gata construite la lungimi mai mari, insa pt. pescuitul in apa sarata... Problema e ca o lanseta de 2,70 m din fibra de sticla e foarte grea... si sigur iti omoara mana. Pt. ca o lanseta de fibra de sticla sa aiba o greutate suportabila, conditia este sa nu depaseasca o lungime de 7' (2,14 m)... maxim 7'6'' (2,29 m)... Pt. voblere, unde pescuiesti pe fir intins, nu este nevoie de o lanseta mai lunga... in general, 6'6'' este o lungime ideala.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Feb 2006, 13:37

[quote="danr"]no problem, e mai bine asa nu ? :lol:
pescuiti deci cu sticla, prindeti mai mult peste si toata lumea e fericita
binele va triumfa :lol:[/quote]

Stai linistit , colo mai incolo in sezon parca vad ca vine careva si raporteaza ca i-a facut pestele nod pe bat ( deci nu pe fir ) in timpul lumanarii de rigoare .

Fir Intins!!!

Scrie răspuns