lansete - fibra sau grafit

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 15 Feb 2006, 15:05

Andrei ,
Esti rautacios acum :D
Nu ai scris degeaba . Faptul ca se discuta si chiar carcoteste e bine ....fii sigur ca multi vor incerca si chestia asta .
BTW, are cineva un Fenglass de vanzare ? Vorbesc serios .

Referitor la partida cu pricina , a contat mult si faptul ca era prima oara cand dadeai cu voblere si ai inceput direct cu o tehnica ma aparte , asfel incat poate ai fost tentat atunci sa tragi niste concluzii generale nu tocmai valabile .
Am prins mult pste la vobler pana acu desi n-am dat cu fibra de sticla , si cu siguranta voi mai prinde . Sunt insa curios sa incerc si actiunea unei ''sticle''.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Feb 2006, 15:20

Andrei, de cati cititori interesati e nevoie ca sa nu consideri ca ai scris chestia aia degeaba? Eu sunt unul dintre ei, deci mie mi-a prins bine. Judeci tu daca ai scris degeaba sau nu :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 15 Feb 2006, 15:44

AndreiZ scrie: ... vroiam sa va povestesc de ce folosesc atatia pescari din lumea civilizata niste lansete dintr-o mizera fibra de sticla la pescuitul cu voblere. Gandeam ca poate oamenii vor sa invete ceva nou si folositor. Gandeam gresit.

Dupa ce am pierdut timpul scriind toata informarea aia, desi aveam de lucru, mi-am dat seama ca am scris-o degeaba... si ca nu merita efortul. Ar fi trebuit sa-mi dau seama inainte s-o scriu, si astfel sa previn orice tentativa de interventie in discutie... Din greseli invata omul :)
Stai linistit ca au fost destui interesati de subiect. Ca sunt printre noi si unii profesori, care nu mai au nimic de invatat, stiam de mult. ma mir ca ai observat abia acum.
Mie mi s-a parut o discutie sustinuta, cel putin de o parte, cu argumente de inalt nivel. Eu unul chiar mi-am propus sa incerc in viitor o lanseta de fibra de sticla. Cea mai mare problema la noi este ca nu ai unde sa le vezi, sa pui mana pe ele, sa vezi daca s-ar potrivi cu stilul in care pescuiesti si, de ce nu, daca iti plac.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 15 Feb 2006, 17:05

Tot mai exista o speranta :D:D:D... Daca macar unul singur a fost interesat (desi vad ca au fost mai multi :):))... atunci inseamna ca n-a fost chiar degeaba.

Fenglass? Vorbiti cu cei care mai aduc din State... cu nea Jean, de exemplu. Cristi Ene vrea sa aduca blank-uri de Seeker pe viitor... mai ales ca exista si unele din 2 sectiuni, la 7 picioare. Un blank de fibra modern se comporta onorabil chiar si pe lingura... Merita incercat... Cele mai ieftine sunt Cabela's-urile E-Glass, la $20.00 pret de catalog... Nu sunt foarte usoare, dar nici foarte grele... insa la banii astia chiar n-ai ce pretentii sa emiti... iar lanseta e bine facuta.

Am avut si un batz din grafit, facut special pt. voblere, pe un popping blank de GL2, P844-2... cu o actiune moderat-rapida, varf moale... am prins si pe grafit in anii ce au urmat... pana la urma am dat lanseta... si am pastrat fibra de sticla, desi era mai grea.

Ca sa continui si sa inchei povestea inceputa cu Florea, acum 6 ani... Dupa prima partida cu Florea, despre care v-am povestit, la urmatoarele doua partide, cu lanseta lui Florea (am cumparat-o imediat la doua-trei zile dupa :):)), am prins 12 stiuci... 7 intr-o partida si 5 intr-a doua... si am avut un singur rateu. Am prins si tehnica destul de repede, mi-am lucrat si voblerele, dupa cum am vazut la Florea si intr-o carte americana de mi-a imprumutat-o atunci... iar in plus, consider ca si lanseta m-a ajutat, intr-un anume procent.

Mai vorbim cu alta ocazie...

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 15 Feb 2006, 17:05

AndreiZ scrie:
eugen scrie:andrei,

vroiam sa va povestesc de ce folosesc atatia pescari din lumea civilizata niste lansete dintr-o mizera fibra de sticla la pescuitul cu voblere. Gandeam ca poate oamenii vor sa invete ceva nou si folositor. Gandeam gresit.

Dupa ce am pierdut timpul scriind toata informarea aia, desi aveam de lucru, mi-am dat seama ca am scris-o degeaba... si ca nu merita efortul. Ar fi trebuit sa-mi dau seama inainte s-o scriu, si astfel sa previn orice tentativa de interventie in discutie... Din greseli invata omul :)... Ne meritam soarta... cu varf si indesat :twisted: :twisted:
Nu inseamna ca daca nu am intrat in discutie ai vorbit singur. Daca sunt indivizi obtuzi care vad doar ce au ei, treaba lor. Am intalnit o gramada, dar nu inseamna ca daca n-am deschis gura suntem incremeniti. Am avut o perioada cand si eu dadeam cu sticla, dar din alte motive.....

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 15 Feb 2006, 17:45

Andrei, pana anul trecut si eu am dat cu sticla si am trecut la grafit din singurul motiv ca-s mai usoare.
Lanseta de sticla avea 270gr asta de grafit 95gr.
Eu te inteleg perfect, la sticla nu am avut niciodata rateuri iar lansetele(2) le pastrez si acum si nu am de gand sa le dau.
Am inteles ca pentru cunoscatori sunt lansete de sticla adevarate la 200 sau 300$ alea da tata.
Dar nici nu le-am vazut cum arata daramite sa-mi si cumpar.

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 15 Feb 2006, 18:30

georgelucius scrie:Andrei, pana anul trecut si eu am dat cu sticla si am trecut la grafit din singurul motiv ca-s mai usoare.
Lanseta de sticla avea 270gr asta de grafit 95gr.
Eu te inteleg perfect, la sticla nu am avut niciodata rateuri iar lansetele(2) le pastrez si acum si nu am de gand sa le dau.
Am inteles ca pentru cunoscatori sunt lansete de sticla adevarate la 200 sau 300$ alea da tata.
Dar nici nu le-am vazut cum arata daramite sa-mi si cumpar.
Cele doua lansete de le am sunt destul de usoare - E-glass-ul la are vreo 160-170, iar S-Glass-ul 140 gr... amandoua sunt lansete de 2 m si-un pic. Iar un blank de seeker e in jur de $40-50... Eu zic ca merita... Si nu costa o carutza de bani. Fenglass-ul, la fel, nu cantareste mai mult decat astea, din cate tin minte... Intr-adevar, la 270 g iti cam cade mana...

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 15 Feb 2006, 18:44

S-Glasul tau la 140gr merita.
Ce putere de aruncare are? (ma intereseaza limita de jos)
Si unde pot gasi asa ceva?
Si mufarea cum e ,pe cui spigot?

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 15 Feb 2006, 18:58

Ce am apreciat in aceasta disputa sunt argumentele solide pe care insa nu le-am sesizat la sustinatorii carbonului....

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Feb 2006, 19:16

adeline, cam ce fel de argumente ar fi nevoie ?
eu am spus ca sunt destule bete de grafit care sunt suficient de moderate pentru a pescui cu succes la vobler sau la linguri, si ca nu-ti trebuie neaparat sticla
daca va indoiti de treaba asta, cine vrea poate sa-si rupa grafiturile pe genunchi si sa-si ia fenglass-uri
hai sa nu dam in mania fibrei de sticla
daca voi credeti ca pe un grafit moderat, cu monofilament, angrenajul nu este destul de "flexat" ca sa prinzi peste la vobler, eu nu mai am ce zice

va arat daca vreti un bat foarte ieftin - Berkley Imperial IM6, daca vreunul dintre voi considera, cu mana pe el, ca nu e suficient de moale pentru voblere la pastrav sau avat, il rup de tocul usii

in fond si la urma urmei conteaza pestele prins, e singurul judecator obiectiv la toata treaba asta :lol:

Scrie răspuns