@Adi_- am incercat sa expun cat mai limpede avantajele fibrei de sticla...
Nu stiu ceea ce vrei tu sa intelegi

... grafitul are avantaje si dezavantaje... fibra de sticla, la fel. Fiecare material poate fi inglobat intr-un blank potrivit unor anumite aplicatii.
Fibra de sticla nu are multe aplicatii... nu mai are, de la aparitia lansetelor din grafit incoace... insa la putinele aplicatii la care este potrivita, exceleaza - voblere in principal si spinnerbait-uri...
Cam asta ma asteptam sa intelegeti voi...
Grafitul exceleaza in mult mai multe aplicatii, mai putin una - pescuitul la voblere. Atentie - n-am spus ca nu se poate, doar sunt atatea lansete din grafit pt. crankbait... doar ca nu se comporta la fel de bine (eficient) ca fibra de sticla. An de an scot astia tot felul de simulacre si imitatii din grafit ale "batranei" fibre de sticla... dar, ce sa-i faci, nu prea pot sa-i dea de cap.
@Cristi - ai dreptate in unele privinte... insa fiecare pescuieste cum ii place... chiar daca nu este cel mai eficient mod. Tin minte ca am mai avut o discutie de genul asta, mai demult, si tot n-am ajuns nicaieri

...
Intr-adevar, modulul de elasticitate este folosit pe post de chichitza publicitare la greu, mai ales de catre firmele care produc lansete de clasa joasa si medie... Trebuie sa ia ochii cu ceva. Firmele serioase nu bat atata moneda pe modulul de elasticitate, amintesc de materialele performante folosite... insa prezinta o vedere mai ampla a constructiei unie lansete, care implica toate procesele importante: alegerea materialelor compozite; designul conicitatii/conicitatilor si obtinerea unei mandrine cat mai adecvate pe care urmeaza sa infasoare folia de grafit; grosimea variabila a peretilor blankului; sistemele de rasini ce vor fi folosite (f. important); cantitatea de rasini; tratamentele termice la care sunt supuse blank-urile... fiecare firma are micile secrete de productie, prin care incearca sa obtina un avantaj asupra concurentei...
Modulul de elasticitate are un cuvant de spus, insa nu covarsitor... E doar o componenta a unei retete cu care se joaca maestrul cofetar, pana gaseste combinatia optima de ingrediente, ca sa iasa blatul cum trebuie.