Eu am pescuit cu o lanseta de compozit adusa din state(nu cine stie ce, un shackespeare), de 6'6". E lanseta mea de spinning scoala sa zic asa. O am de pe la 7 ani si am pescuit-o cam 8-9 ani. Ca nu stiam ce sa-mi aleg pt pescuitul al voblere. Am amintiri placute si neplacute cu ea. Cam la fel de multe din ambele

.
Ce nu-mi placea la ea era ca era grea si nu prea era sensibila(as putea sa spun ca sensibilitatea as putea-o scoate din context). Cu ea am prins foarte multi pesti la vobler, dar simteam acele lipsuri foarte bine. E o lanseta cu o actiune parabolica, la care pot sa spun ca am renuntat mai ales dupa ca mi-am cumparat prima lanseta de carbon(un baltzer) de 2,70, asta avea o actiune moderata, dar nu era parabolica ca a celeilalte lansete. Are putina rezerva de putere. Din pacata datorita acestei lansete am scapat o groaza de avati datorita faptului ca era prea moale. Efectiv simteam ca nu apucam sa fac nimic in momentul atacului. Adevarat ca atunci inca nu foloseam textil(probabil ca ar fi fost mai productiva cu asa ceva). Imi placea ca era muuuuuuuuuult mai sensibila decat cea din compozit(fibra de sticla si grafit).
Au urmat alte lansete de carbon, care s acum stau pe dupa canapea, ca am renuntat la ele ff repede ca nu-mi placea actiunea la ele. Apoi a urmat acel st.croix premier dintr-un grafit SCII care dupa parerea mea e un grafit bland. Adica este repida(fast) dare destul de moale incat sa permita inhalarea nalucii(poate ca daca mi-as fi cumparat o clasa mai mare ca asta n-as fi simtit la fel), si imi permite si reactia in timp util, incat pestele sa nu scape. Ce imi place la ea e ca o pot pescui la fel de eficient cu jiguri usoare fara sa fiu lipsit de acea sensibilitate ff importanta.
Daca prima mea lanseta ar avea acum incorporate sensibilitatea si o greutate mai redusa probabil ca m-as intoarce la acea lanseta, dar pana atunci prefer o lanseta mai usoara si mai sensibila.
La cat s-a discutat pe cuvant ca acu m-as duce sa-mi cumpar un fenglass la cat am vazut ca e de laudat, ca sa ma conving si eu ca e chiar asa cum ziceti... dar pana una alta sper sa nu fi facut o greseala prea mare comandandu-mi un XML. Oricum daca nu incerc n-am de unde sa aflu, si sincer mai bine incerc decat sa aflu de la altii, ca parca altfel e cand incerci o lanseta si altfel e cand iti spune cineva despre ea.