Fiecare are gustul lui si e bine sa cumpere functie de gustul lui.
De exemplu batul lui Dan ,G.LOOMIS IMX,eu i l-am vandut si l-am vandut in primul rand ca pt. pescuitul meu era prea scurt si in al doilea rand ca mie nu-mi plac bete asa de tari.
Asta nu inseamna ca batul nu e bun ,ba e f. bun ,dar pt. mine nu ,eu preferand bete mai lungi si mai moi.
Ieri la pescuit am incercat batul KISTLER HELIUM LTA de 9'(2,74m.),line 4-8lb.(1,8kg.-3,6kg.),lure 3/16-3/8oz.(5,3g.-10,6g.)pe care il cumparasem acum doua saptamani de la KISTLER.
Pana atunci nu am incercat betele HELIUM deoarece erau scurte(maxim 7') si dintr-o bucata),dar gasind batul de 9' l-am cumparat (desi as fii dorit unul de cel putin 3m.)
Am pescuit cu el la jig pescuind la white bass pe vant de 23km./ora ce batea din fata si va pot spune ca din punctul meu de vedere batul e super.
Am pescuit cu jig de 1/16oz.(1,8g.),fireline de 4lb.,leader fluorocarbon de 6lb.,mulineta ABU CARDINAL 600UL STAMINA DRAG si cel mai mare peste a fost un drum de 1,5kg.
Poate ca altcineva daca ar fii pescuit cu acest bat nu i-ar fii placut,dar cel putin eu am fost incantat de cat de sensitiv e si in acelas timp cu actiune semiparabolica.
Singurul peste pe care l-am scapat a fost primul peste ce mi-a rupt la nodul carligului deoarece seara in graba nu am facut nodul bine,in rest nu am scapat nici un peste(am prins de la 7:30-10:30am.)prinzand 15 pesti .Pestii simtind fronul rece ce urma sa vina mai tarziu ,nu mancau prea bine,iar dupa 10 aproape de loc,asa ca am plecat acasa.
Si ca nu am scapat pesti e vina batului f. sensitiv si cu actiune semiparabolica,nu a mea.
"DE GUSTIBUS E COLORIBUS NON DISPUTANDUM"
Jean Scurtu