la vobler cu bat fast si textil
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
la vobler cu bat fast si textil
datorita faptului ca am dat dupa somn, am pescuit in ultimile 4 partide la vobler cu bete fast si textil gros
am prins somn, avat, salau chiar destul de mult
pot sa spun ca pescuind la modul asta am avut extrem de putine rateuri, chiar nesemnificativ as spune
nu l-a deranjat textilul de 20 lbs, nu am avut probleme cu rateurile in atac
cel putin la treaba cu lipsa rateurilor chiar am fost surprins de cat de productiv a fost.....
ceea ce a ridicat urmatoarea intrebare:
ce se intampla cu teoria ca la vobler/lingura merg mai bine actiune moderata si monofilamentul ?
am prins somn, avat, salau chiar destul de mult
pot sa spun ca pescuind la modul asta am avut extrem de putine rateuri, chiar nesemnificativ as spune
nu l-a deranjat textilul de 20 lbs, nu am avut probleme cu rateurile in atac
cel putin la treaba cu lipsa rateurilor chiar am fost surprins de cat de productiv a fost.....
ceea ce a ridicat urmatoarea intrebare:
ce se intampla cu teoria ca la vobler/lingura merg mai bine actiune moderata si monofilamentul ?
Shi eu pescuiesc cu bota destul de dura pt textil... medium-fast. Fatza de partenerii de pescuit am mai putzine rateuri in mod clar! Shi asta de la soft bait la wobler. Pana shi la crap am dat shi nu i-am rupt gura la nici unul ( fara plumb numai cu carligul sau maxim o alica minuscula).
Singurul lucru care am vazut ca funtzioneaza brici in cazul asta e frana o idee mai slaba fatza de ce poate duce firul. Poate in ultimele minute ale luptei o mai strang o idee.
Singurul lucru care am vazut ca funtzioneaza brici in cazul asta e frana o idee mai slaba fatza de ce poate duce firul. Poate in ultimele minute ale luptei o mai strang o idee.
Cel mai mare rau pe care dau eu in mod curent e Argesul, pana la Olt mi-e cam lene sa bat drumul.
Parerea mea e ca influenta batului/firului poate varia destul de mult in functie de felul in care dai. Adica, daca lasi voblerul sa se duca pe curent si pe urma recuperezi lent si relativ liniar, cu pauze, nu vad cu ce te-ar incurca un bat fast si un fir textil, dimpotriva, scade numarul rateurilor. Daca insa arunci cat poti de tare in amonte si pe urma recuperezi cu smucituri periodice/joc din bat etc mie mi se pare ca un bat fast si un fir practic fara intindere transmit mult mai bine la naluca toate imperfectiunile inerente ale miscarii facute de pescar. Parerea mea.
Parerea mea e ca influenta batului/firului poate varia destul de mult in functie de felul in care dai. Adica, daca lasi voblerul sa se duca pe curent si pe urma recuperezi lent si relativ liniar, cu pauze, nu vad cu ce te-ar incurca un bat fast si un fir textil, dimpotriva, scade numarul rateurilor. Daca insa arunci cat poti de tare in amonte si pe urma recuperezi cu smucituri periodice/joc din bat etc mie mi se pare ca un bat fast si un fir practic fara intindere transmit mult mai bine la naluca toate imperfectiunile inerente ale miscarii facute de pescar. Parerea mea.
Cu lacrimi Bastus!
-
- senior
danr
si eu pescuiesc la fel (fast+textil) dar nu am zis la nimeni pentru ca nu se potriveste cu teoria, si nu am chef sa aud mari meseriasi criticand cat de prost pot pescui asa.
Iar rateuri nu am mai deloc spre deosebire de zilele cand foloseam monofilamentul.
Si chestia aia ca batul fast+textil, nu da timp pestelui sa ia naluca........
s-o creada cine vrea eu nu am nimic impotriva
si eu pescuiesc la fel (fast+textil) dar nu am zis la nimeni pentru ca nu se potriveste cu teoria, si nu am chef sa aud mari meseriasi criticand cat de prost pot pescui asa.
Iar rateuri nu am mai deloc spre deosebire de zilele cand foloseam monofilamentul.
Dane,
Pe cand vobleream pe Olt cu predilectie in cautarea stucii , ma impacam cel mai bine tot cu un bat rigid
cred ca folosirea pe rau a unui batz moderat pt o prezentare mai buna a voblerului ( vorbesc de voblere maricele de cel putin 7 cm ) e un moft si o teorie mai mult . De ce ?
pt ca apa e de cele mai multe ori puscata , iar pestele trebuie sa se decida f repede daca ataca sau nu mai ales daca sunt si mai multi pesti si concurenta e mare , neavand loc de prea multe obiectii si analize . De obicei daca ajungi sa-i dai pe la nas obectu cu pricina ,..... e cam hentz cu mana
Altfel sta trteaba in balti , unde apa e mai limpede si ''timpul are rabdare cu ...pestii''

Pe cand vobleream pe Olt cu predilectie in cautarea stucii , ma impacam cel mai bine tot cu un bat rigid
cred ca folosirea pe rau a unui batz moderat pt o prezentare mai buna a voblerului ( vorbesc de voblere maricele de cel putin 7 cm ) e un moft si o teorie mai mult . De ce ?
pt ca apa e de cele mai multe ori puscata , iar pestele trebuie sa se decida f repede daca ataca sau nu mai ales daca sunt si mai multi pesti si concurenta e mare , neavand loc de prea multe obiectii si analize . De obicei daca ajungi sa-i dai pe la nas obectu cu pricina ,..... e cam hentz cu mana

Altfel sta trteaba in balti , unde apa e mai limpede si ''timpul are rabdare cu ...pestii''

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
Eu am patit pe balti treaba asta si sa stii ca nu e o teorie in vangeorgelucius scrie:
Cand pestele e mofturos servind doar bashini la tava in aspic cu medalion din cozi de ''zgarciuri'' , daca nu ai fie un batz mai moale fie un mono mai elastic sau chiar un textil da sa-l pescuiesti cu o tzar de ''burta'' o sa vezi ca-ti ''da'' dar nu-i intepi .....iar daca dai la stuca cu vobler si ai noroc sa intepi una va fi fix de varful buzelor de zici ca scopu ei in vaita era sa pupe acel vobler in ....ma scuzati

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
Iar pe onor apele noastre braconate in toate felurile posibile observatia asta e din ce in ce mai putin valabila, nu crezi?Sorin scrie:pestele trebuie sa se decida f repede daca ataca sau nu mai ales daca sunt si mai multi pesti si concurenta e mare , neavand loc de prea multe obiectii si analize .

Cu lacrimi Bastus!