la vobler cu bat fast si textil

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 13 Sep 2006, 15:21

din ce am observat eu , e inca valabila
braconajul poate influenta doar concurenta prin scaderea numarului pestilor .....
am prins pe Olt si cu bete moi si cu pari fara sa pot trage concluzia ca am mai multe atacuri cu vreunul din ele ,......doar nmai multi pesti scapati in crengi cu batul moale :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 13 Sep 2006, 16:32

Sorin scrie: braconajul poate influenta doar concurenta prin scaderea numarului pestilor .....
Exact, si in momentul in care, in loc sa fiarba apa de avat, mai sunt prin zona 2-3 exemplare care se plimba agale, mai mult curioase decat flamande, cred ca se schimba un pic datele problemei, nu? :wink:
Cu lacrimi Bastus!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 13 Sep 2006, 16:40

la avat nu e vroba de concurenta ca asta vaneaza in haita cu purpauz de team work.....e mai simplu sa prinda obletii asa

io vorbesc de stuk
si daca sunt doar 2 stuci in loc de 10 , tot asa vor ataca daca le trece obectu muncii pe la nas ...ca asa e ele ....impacientate :D
pescuiasca si el va

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 13 Sep 2006, 16:53

Sorin scrie:.....iar daca dai la stuca cu vobler si ai noroc sa intepi una va fi fix de varful buzelor de zici ca scopu ei in vaita era sa pupe acel vobler in ....ma scuzati :D
Exact asta mi s-a intimplat :oops: :x
Dau cu fir nesimtit de 20 livre, mai mult ca sa mai pot recupera voblerul agatat decit in speranta pestilor mari. Cu batul fast am ratat citeva stiuci care tocmai pupau in beep voblerul. La alte specii n-am avut surprize.
Pe de alta parte, cu Shimano Technium, moderat, nu am avut ratari asa multe.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 13 Sep 2006, 16:59

cand se intampla asta de obicei ;;muscatura'' era o oprire usoara a recuperarii ...atat...aveam senzatia ca s-a oprit voblerul in iarba .
pescuiasca si el va

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 13 Sep 2006, 17:05

Sorin scrie:la avat nu e vroba de concurenta ca asta vaneaza in haita cu purpauz de team work.....e mai simplu sa prinda obletii asa

io vorbesc de stuk
si daca sunt doar 2 stuci in loc de 10 , tot asa vor ataca daca le trece obectu muncii pe la nas ...ca asa e ele ....impacientate :D
Pai vaneaza in haita daca mai sunt destui ca sa vaneze in haita :lol:. Am fost eu in niste locuri pe Arges in jos :lol: unde mai sarea unul ici, unul la 100 de metri mai incolo dupa 5 minute samd, probabil de multi ce erau :wink:.
Cu lacrimi Bastus!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 14 Sep 2006, 08:17

vroiam sa zic doar ca in cazul avatului nu e vorba de concurenta .....
si apoi stii ca nu inseamna ca daca nu fleoshcaie lauprafata , nu e avat in apa ....... :wink:
pescuiasca si el va

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Re: la vobler cu bat fast si textil

Mesaj de andrei-ovidiu » 14 Sep 2006, 10:05

danr scrie:datorita faptului ca am dat dupa somn, am pescuit in ultimile 4 partide la vobler cu bete fast si textil gros
am prins somn, avat, salau chiar destul de mult

pot sa spun ca pescuind la modul asta am avut extrem de putine rateuri, chiar nesemnificativ as spune
nu l-a deranjat textilul de 20 lbs, nu am avut probleme cu rateurile in atac
cel putin la treaba cu lipsa rateurilor chiar am fost surprins de cat de productiv a fost.....

ceea ce a ridicat urmatoarea intrebare:
ce se intampla cu teoria ca la vobler/lingura merg mai bine actiune moderata si monofilamentul ?

subscriu Dane, nu am absolut nici o problema pescuind cu un bat Fast, MH cu textil de 10 lbs si 15 lbs. la avat cu vobler pe curent tare, cat la salau mi se pare imperios necesar un textil si un bat Fast, chiar daca e vorba de plastic sau vobler, cu nenea "trenu" :D nu m-am intalnit pana acu'!

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 17 Sep 2006, 19:06

totusi, inainte la avat pescuiam cu mono. acuma numai cu textil PP de 10 lbs.! rateuri sunt destule cu textil simplu, dar in ultimele partide am folosit leader mono de 0,25mm, cal de 1,5 m! rateurile scad simtitor! batul Fast este ideal pt. mine, indiferent ca pescuiesc cu voblere sau cu jig-uri si plastice!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 17 Sep 2006, 21:29

subscriu la teoria lui Sorin! :D

Pe rauri nu mi se pare mofturos! O ia din zbor, nu cerceteaza prea mult!

Pe balta, altfel sta treaba! LA salau in special!
near the beer

Scrie răspuns