la vobler cu bat fast si textil
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Sire, firul ala e prost. Incearca Power Pro cum ai zis, si o sa vezi ca nu mai sunt probleme.
Totusi nu cred ca din cauza rasucirii firului s-a intamplat ceea ce spui. Probabil s-a frecat de ceva, sau cumva s-a agata si s-au tras cateva filamente rezultand acele umflaturi pe fir. Altfel... nu-mi explic.
Totusi nu cred ca din cauza rasucirii firului s-a intamplat ceea ce spui. Probabil s-a frecat de ceva, sau cumva s-a agata si s-au tras cateva filamente rezultand acele umflaturi pe fir. Altfel... nu-mi explic.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
forta centrifuga e cea care impinge paleta catre exterior.
dar ... directia de deplasare, corelata cu vascozitatea apei produc o forta acesteia. efecutul celor doua forte si a variatie lor fac ca axul rotativei sa oscileze. aceste oscilatii, cu suprafata descrisa asemanatoare cu 2 conuri cap in cap, se transmit in fir. daca frecventa lor e egala cu frecventa de rezonanta a firului e dezastru.
daca vrei sa eviti frecventele inalte pui chestii amortizoare.

dar ... directia de deplasare, corelata cu vascozitatea apei produc o forta acesteia. efecutul celor doua forte si a variatie lor fac ca axul rotativei sa oscileze. aceste oscilatii, cu suprafata descrisa asemanatoare cu 2 conuri cap in cap, se transmit in fir. daca frecventa lor e egala cu frecventa de rezonanta a firului e dezastru.

daca vrei sa eviti frecventele inalte pui chestii amortizoare.

nu dar o face sa se invarta cu tot corpulAdi_ scrie:da, dar nu ea e cea care o face sa se invartagabor scrie:forta centrifuga e cea care impinge paleta catre exterior.![]()

discutii de fizica pe un topic de rapitori...ideea e ca folosirea rotativei produce uzura firului in timp, parerea mea...mai ales la mono
Always C&R
http://www.bscteam.ro
forta centrifuga nu face sa se invarta nimic!!! ea insasi rezulta in urma invartirii(rotatiei).pikeman scrie:nu dar o face sa se invarta cu tot corpulAdi_ scrie:da, dar nu ea e cea care o face sa se invartagabor scrie:forta centrifuga e cea care impinge paleta catre exterior.![]()
probabil si masina de spalat s-ar roti daca am puneo pe un ax in locul celor 4 picioare
![]()
![]()
discutii de fizica pe un topic de rapitori...ideea e ca folosirea rotativei produce uzura firului in timp, parerea mea...mai ales la mono
daca nu vreti discutii de fizica, atunci hai sa ne abtinem de la a folosi anumiti termeni daca nu ii cunoastem. mai bine ne exprimam simplu, decat sa spunem prostii. parerea mea...
cat despre folosirea rotativei... pe un rau care are si ceva curent, se rezolva f. simpu: dai jos rotativa, lasi firul(cati metrii vrei) pe curent si astepti putin, apoi il aduni si gata, nu mai e rasucit

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
dar nu te enerva, ne dam cu parerea, unii bine unii rau, vin altii si corecteaza, doar ca ma gandeam ca daca apare forta centrifuga de la rotirea paletei atunci incepe sa se roteasca cu totul si corpul, ma rog o fi no fi peste pe rotativa sa fie ,
no ofence

no ofence

Always C&R
@ sir ****
las-o naiba de forta si incearca cum ti-am spus,iar apoi mai vorbim.
si eu dau cu rotative de la marimea 3 in sus si nu are nimic firul,deci concluzia este ca ai avut un fir de calitate f slaba,iar adi a avut dreptate cand a zis ca mai degraba exista un efect de rasucire la mono decat la textil.
nea jean avea dreptate cand spunea

sire,asteptam un verdict de la tine cu noul fir textil,iar pana atunci,"FORTA fie cu tine"
las-o naiba de forta si incearca cum ti-am spus,iar apoi mai vorbim.
si eu dau cu rotative de la marimea 3 in sus si nu are nimic firul,deci concluzia este ca ai avut un fir de calitate f slaba,iar adi a avut dreptate cand a zis ca mai degraba exista un efect de rasucire la mono decat la textil.
nea jean avea dreptate cand spunea
eu am inceput spinningul cu textil si cand am incercat si cu mono am constatat cu stupoare ca nu pot pescui ,pur si simplu nu simteam nimic in batde multe ori nici nu trebuie sa intepi daca ai triple de calitate,doar sa nu slabeasti tensiunea in bat si nu scapi pestii.
Cine stie sa pescuiasca cu fir textil nu va mai pescui in veci cu mono decat ca forfac,dar fiecare e liber sa creada ce vrea si sa gaseasca explicatii

sire,asteptam un verdict de la tine cu noul fir textil,iar pana atunci,"FORTA fie cu tine"

-
- veteran