la vobler cu bat fast si textil

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 25 Sep 2006, 20:01

Culmea e ca Ene are dreptate cu faptul ca moda asta a "batatoarelor de covoare" e mai mult decat absurda intr-o tara unde pestii peste 10kg devin tot mai rari. Dar are un stil de a exprima adevarul incat toata lumea e tentata sa-i dea la cap, nu sa-i dea dreptate...
Cu lacrimi Bastus!

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 25 Sep 2006, 20:10

Gerula scrie:Culmea e ca Ene are dreptate cu faptul ca moda asta a "batatoarelor de covoare" e mai mult decat absurda intr-o tara unde pestii peste 10kg devin tot mai rari. Dar are un stil de a exprima adevarul incat toata lumea e tentata sa-i dea la cap, nu sa-i dea dreptate...
Gerula, mai intai vino pe Olt, pescuieste la 30 de m de 4 turbine si sa-mi spui dupoa aceea cum ti se pare un bat MH si Fast, iti spun eu si nu vorbesc tampenii, ti se pare aproape nuielusa...Sabar-ul, Neajlov-ul, Arges-ul si alte ape care se scurg de la "robinet" nu sunt ca Oltul si puterea barajelor lui!

Cat despre faptul ca inca ma mai pomeneste nea' Ene, nu am abslout nimic de comentat...am lasat deoparte polemicile si discutiile aiurea!

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 25 Sep 2006, 20:12

danr scrie:mai andrei-ovidiu da stiu ca esti faimos
http://www.conceptcustomrods.ro/

ca tot era discutia aici despre bat fast si textil....

nu am nimik de comentat! nu am ce! ur si simplu eu sunt pescarul care s-a convins ce poate face un bat Fast si un textil, ambele de calitate!

pt. Adi_

si la SSR si la Pilula am luat!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 25 Sep 2006, 20:13

pestii mari sunt rari, dar cine vrea sa-i piarda ?

defineste batator de covoare, cam care ar fi ala ?

eu de exemplu mi-am adus un blank loomis de la 1 la 5 oz de la tom white, ca sa dau cu el pe olt
sambata m-am chinuit ca dreaq cu un somn de 4 kile in curent puternic, cu un bat abu agenda 2, 40 m 10-30 grame
daca era tacsu in jig isi batea joc de mine
acum 2 partide a plecat un somn cat a vrut el, iar batul meu nici nu a mai avut rezerva de putere sa dea teapa.....
poate imi trebuia un Light si nu stiam eu

si inca o chestie, personal mai nou ma distreaza cand iau taras salaii din apa
poti sa te kci in gustul omului ? :)

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 25 Sep 2006, 20:15

Eu vad lucrurile in felul urmator: pescuim de placere, deci ideea e ca echipamentul sa fie cat mai la limita. Daca incepi sa dai cu echipament calculat sa n-ai emotii daca-ti da tatal salailor la 30 de metri de patru turbine, o sa sfarsesti prin a lua pe sus 95% din pestii care-ti dau intr-un an. Si unde mai e placerea in asta?
Cu lacrimi Bastus!

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 25 Sep 2006, 20:15

danr scrie:pestii mari sunt rari, dar cine vrea sa-i piarda ?

defineste batator de covoare, cam care ar fi ala ?

eu de exemplu mi-am adus un blank loomis de la 1 la 5 oz de la tom white, ca sa dau cu el pe olt
sambata m-am chinuit ca dreaq cu un somn de 4 kile in curent puternic, cu un bat abu agenda 2, 40 m 10-30 grame
daca era tacsu in jig isi batea joc de mine
acum 2 partide a plecat un somn cat a vrut el, iar batul meu nici nu a mai avut rezerva de putere sa dea teapa.....
poate imi trebuia un Light si nu stiam eu

categoric nu te poti kk in gustul omului :D , plus ca dupa cum am spus multi nu stiu puterea unui baraj de pe Olt si a curentilor de acolo!

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 25 Sep 2006, 20:17

danr scrie:si inca o chestie, personal mai nou ma distreaza cand iau taras salaii din apa
Mai, nu, dar pot sa spun ca mi se pare bizar :lol:.
andrei-ovidiu scrie: plus ca dupa cum am spus multi nu stiu puterea unui baraj de pe Olt si a curentilor de acolo!
Acum nu-mi spune ca barajul de Olt e o specie mai aparte, si ca puterea curentului nu depinde tot de diferenta de nivel si de capacitatea/numarul turbinelor... :lol:
Cu lacrimi Bastus!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 25 Sep 2006, 20:34

danr a scris:
poti sa te kci in gustul omului ?

gerula a scris:
Mai, nu, dar pot sa spun ca mi se pare bizar .

pai sa-ti explic
cand dai dupa peste mare si-ti trag multi strapazani, nu vrei sa-ti pierzi timpul cu ei
dar poate unii prefera sa aiba drill-uri emotionante cu strapazani, si cand vine ala mare sa plece cu tot firul, apoi cu mulineta, etc
sau mergand la extrem, sa aiba drill-uri emotionante cu obleti
de aia ajung unii sa dea la musca, nu ? :lol:

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 25 Sep 2006, 20:39

Cum este blankul Loomis de 1-5 oz?Presupun un HotShot IMX?Eu astept unul de 1/2-4 oz,tot HotShot.Il am pe cel de 3/8-3 oz si este OK dar parca o idee mai puternic este ideal pe rau si pe ape mai adanci.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 25 Sep 2006, 20:53

danr scrie:
pai sa-ti explic
cand dai dupa peste mare si-ti trag multi strapazani, nu vrei sa-ti pierzi timpul cu ei
dar poate unii prefera sa aiba drill-uri emotionante cu strapazani, si cand vine ala mare sa plece cu tot firul, apoi cu mulineta, etc
sau mergand la extrem, sa aiba drill-uri emotionante cu obleti
de aia ajung unii sa dea la musca, nu ? :lol:
Jur ca nu mi s-a intamplat de foaaaarte multa vreme sa-mi ia vreun peste tot firul, si m-as mira tare mult sa existe in Olt vreun peste care sa-mi poata lua mie mulineta din mana dupa ce a luat tot firul :lol:.

Dar da, in linii mari cam asta e ideea, sa simti ceva la cat mai multe din capturi, ca altfel, tot asteptandu-l pe tatal lor, ajungi sa zici "mda, am mai mulinat si azi de vreo 240 de ori, de vreo 35 de ori parca am avut si peste" :lol:
Cu lacrimi Bastus!

Scrie răspuns