la vobler cu bat fast si textil

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 26 Sep 2006, 09:55

eu ma refeream la articolul lui ene, care vorbea despre light, si facea trimitere la olt

gerula, cu senzitivitatea, nu stii cum merge imx-ul ?
amplifica vibratiile, cu cat e batul mai gros si mai lung cu atat simti mai tare tac-urile :lol:
ca si in real life :lol: :lol:
Ultima oară modificat 26 Sep 2006, 10:00 de către danr, modificat 1 dată în total.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 26 Sep 2006, 09:59

Gerula scrie:Da, ai dreptate, n-am fost atent :lol:. Iti dai seama ce bat ar fi ala? :lol:

Sincer ma cam indoiesc ca mai ai mare senzitivitate pe un bat care poate arunca 5oz, dar ramane de vazut.

parerea mea este ca senzititvitatea nu are prea mare legatura cu puterea de aruncare, am vazut bat "par de par" la un amic si simteai cu el fiecare bolovan, fiecare prag cu jig-ul si textil, acel bat de 1-5 oz este special pt. nenea cu mustati...nu dai exclusiv cu el dupa somn, pt. ca acolo unde pescuim noi iti intra cel mai frecvent salau, dar daca ti-a dat somn de la 8-10 kg in sus nu prea ai cum sa-l ridici de pe fund pe super-curent :!:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 26 Sep 2006, 10:05

danr scrie: amplifica vibratiile, cu cat e batul mai gros si mai lung cu atat simti mai tare tac-urile :lol:
Oaaa, vreau si io :lol: :lol:
deci conteaza marimea :oops:

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 26 Sep 2006, 10:11

Tavi scrie:
danr scrie: amplifica vibratiile, cu cat e batul mai gros si mai lung cu atat simti mai tare tac-urile :lol:
Oaaa, vreau si io :lol: :lol:
deci conteaza marimea :oops:
Da conteaza!
Intotdeauna a contat ! :lol:
Dar mai conteaza si materialul si designul !
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 26 Sep 2006, 10:24

bun, am inteles
trebe bat mare, gros si cu design
da betele astea toate sunt fast?
asta nu stiu daca-i bine....

:D

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 26 Sep 2006, 10:31

danr scrie:eu ma refeream la articolul lui ene, care vorbea despre light, si facea trimitere la olt

gerula, cu senzitivitatea, nu stii cum merge imx-ul ?
amplifica vibratiile, cu cat e batul mai gros si mai lung cu atat simti mai tare tac-urile :lol:
Pai credeam ca vorbim de bete reale, nu de de-alea din jocuri pe calculator :lol:. Alte comparatii nu stiu daca are sens sa facem, sau poate tu esti mai tehno si montezi o mulineta :lol:. Cu inele am mai auzit, dar cu mulineta esti primul :P.

Si vorba lui Tavi, daca e si fast cred ca se cam duc toate capturile :lol:.
Cu lacrimi Bastus!

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 27 Sep 2006, 16:16

Betele astea au varfuri delicate si conicitate mare si chiar daca sunt de 2.60 m nu sunt mai groase decat altele.Inelele de varf sunt de grosime uzuala a tevii(gen 5,5-6-6,5).Cu cel de 3/8-3 oz un jig de 20 g e deja la limita superioara (rezonabila) de incarcare.Parerea unora(si a mea)este ca la jig greutatea plumbului trebuie sa fie mai aproape de limita inferioara a intervalului de putere a batului pt. ca batul sa flecteze cat mai putin in pompaj.Asta pt. ca atunci cand flecteaza incepe sa scada si din senzitivitate si din puterea de intepare.Un ex. -betele pt. mortmanie gen Daiwa Shogun sunt facute in ideea asta.

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 27 Sep 2006, 19:27

Gerula scrie:Nu vorbesc numai de tine, i-am mai auzit pe multi in ultimele luni ca-si iau/si-au luat deja diverse batatoare de-astea :P . De-aia am si intrat in discutie, eram curios sa aflu misterioasele resorturi psihologice ale acestor decizii :lol:

P.S. Sa nu-mi spui ca de fapt stationarul a lovit din nou si ti-e rusine sa recunosti, sa nu te mai intrebe lumea iar de fasul roz :lol:. Lasa ca oricum planuiesc o plimbare pe la Olt in vreo doua saptamani asa, daca ma impiedic de o baterie cu 20 de pari si aud un urlet inuman dintr-un cort plasat strategic n-o sa dau imediat cu benzina, o sa astept sa vad daca nu iesiti tu cu Mihai :P.
Poate ne intinim, te invit sa folosesti un HSR 1021S.In felul asta "simti" ceva "pari" si poti apoi sa iti dai cu parerea despre betele din clasa asta.
Imagine

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 27 Sep 2006, 20:07

Cred ca ti-ai format falsa impresie ca n-am dat decat cu UL toata viata :lol:. Basca faptul ca eu ziceam ca mi se pare overkill un bat 1-5oz iar tu imi spui de unul 1/4 - 1 1/4 :lol:. Deja vorbim discutii.
Cu lacrimi Bastus!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 27 Sep 2006, 21:27

andrei-ovidiu scrie:Gerula, sincer acuma, eu am un St. Croix Avid de 9 ft. MH, 3/8 - 1 1/4, un bat destul de puternic, ..... Deci mie unu cu Avid-ul nu am probleme cu salai si avati de orice dimensiune, dar daca-mi da nenea cu mustati pe curentul ala turbat mi-e frica rau... :D
:!:

Mai Andrei, eu am fratele geaman al Avidului de 9', adica 8'6" si am avut cativa somni in el de s-a facut una cu firul...deci fereasca Cel de sus sa iti dea in el ca e de rau!!!!! Acum am un batz de somn pe care l-am comandat de la cabela's si pe care mi l-a adus mihai f., AC710HF 7' 10" Fast 1-tel. 12 - 30 1/2 - 2oz ( http://www.stcroixrods.com/rods/default ... ction=spin ) si cred ca daca as avea la el un martalog nu ar face fatza...asta pentru ca am vazut ce poae face un animal in drill...poate ca cei ce nu intzeleg "de ce?" ai nevoie de batz puternic, nu au avut pesti adevaratzi in batz...adica sigur nu au avut, dar am vrut sa nu fiu rau! :twisted: :twisted: :twisted:

Scrie răspuns