la vobler cu bat fast si textil
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Cred ca nu este inteles la justa valoare un argument simplu: daca te echipezi ca sa fii sigur ca-i faci fata acelui somn capital care o sa-ti dea odata la 3 ani, vei sfarsi prin a scoate ca pe obleti 99% din pestii pe care-i prinzi. Repet ce-am spus mai devreme, daca scopul unei partide de pescuit este productivitatea o astfel de echipare e perfect normala. Daca insa vrei sa simti un drill la fiecare partida te echipezi mai light, chiar cu riscul ca din cand in cand sa-ti mai faca pa un peste mare.
Si, daca privesti lucrurile din alt unghi, satisfactia e mult mai mare cand scoti un peste mare cu un echipament usor, decat cand spui "mda, somnul de 17 kile n-a avut nici o sansa, l-am adus la mal in 5 minute, catargul pe care-l foloseam ca lanseta si vinciul utilizat pe post de mulineta si-au facut treaba". Parerea mea, desigur.
Si, daca privesti lucrurile din alt unghi, satisfactia e mult mai mare cand scoti un peste mare cu un echipament usor, decat cand spui "mda, somnul de 17 kile n-a avut nici o sansa, l-am adus la mal in 5 minute, catargul pe care-l foloseam ca lanseta si vinciul utilizat pe post de mulineta si-au facut treaba". Parerea mea, desigur.
Cu lacrimi Bastus!
-
- veteran
Adelin scrie:andrei-ovidiu scrie:Gerula, sincer acuma, eu am un St. Croix Avid de 9 ft. MH, 3/8 - 1 1/4, un bat destul de puternic, ..... Deci mie unu cu Avid-ul nu am probleme cu salai si avati de orice dimensiune, dar daca-mi da nenea cu mustati pe curentul ala turbat mi-e frica rau...![]()
Mai Andrei, eu am fratele geaman al Avidului de 9', adica 8'6" si am avut cativa somni in el de s-a facut una cu firul...deci fereasca Cel de sus sa iti dea in el ca e de rau!!!!! Acum am un batz de somn pe care l-am comandat de la cabela's si pe care mi l-a adus mihai f., AC710HF 7' 10" Fast 1-tel. 12 - 30 1/2 - 2oz ( http://www.stcroixrods.com/rods/default ... ction=spin ) si cred ca daca as avea la el un martalog nu ar face fatza...asta pentru ca am vazut ce poae face un animal in drill...poate ca cei ce nu intzeleg "de ce?" ai nevoie de batz puternic, nu au avut pesti adevaratzi in batz...adica sigur nu au avut, dar am vrut sa nu fiu rau!![]()
![]()
eu am spus doar ca e minunat pt. avati si salai de orice dimensiune...tocamai aia e problema ca la somni nu am nici o sansa cu el...trebuie ceva mult mai puternic!

-
- veteran
Gerula scrie:Cred ca nu este inteles la justa valoare un argument simplu: daca te echipezi ca sa fii sigur ca-i faci fata acelui somn capital care o sa-ti dea odata la 3 ani, vei sfarsi prin a scoate ca pe obleti 99% din pestii pe care-i prinzi. Repet ce-am spus mai devreme, daca scopul unei partide de pescuit este productivitatea o astfel de echipare e perfect normala. Daca insa vrei sa simti un drill la fiecare partida te echipezi mai light, chiar cu riscul ca din cand in cand sa-ti mai faca pa un peste mare.
Gerula, te asigur ca acolo iti da un somn pe twister, pe vobler(daca stii cu ce anume sa dai si cum sa dai)...si eu unu nu vreau sa-mi spuna pestele "pa" cum ai zis tu, eu vreau sa-i spun eu lui "pa" daca-l eliberez dupa ce l-am adus pe mal!

Ultima oară modificat 28 Sep 2006, 08:31 de către andrei-ovidiu, modificat 1 dată în total.
gerula, exagerezi si te faci ca nu intelegi
betele despre care vorbim nu sunt ceea ce spui tu, adica acel echipament care sa faca fata unui somn capital care da odata la 3 ani
noi avem doar niste biete bete de spinning, putin mai taricele
acel echipament ar fi trebuit probabil sa fie un bat de pescuit marin + multiplicator
retine ca si eu, si adelin, ne-am luat betele respective ca sa pescuim exclusiv la somn cu ele, adica pe locuri de somn, cu naluci de somn, etc
nu ni le-am luat pe post de bat universal sa dam de acuma cu ele oriunde...si asa nu prea mi-am luat ce trebuie, adica am facut precum romanul: il iau mai subtirel ca poate dau si la altceva, nu este un bat pentru somni capitali....
o sa vad cum merge, si poate o sa dau si la salau cu el, in anumite conditii
cred ca am exprimat foarte clar situatia, si sincer o sa ma abtin de acuma la comentarii pe tema asta
betele despre care vorbim nu sunt ceea ce spui tu, adica acel echipament care sa faca fata unui somn capital care da odata la 3 ani
noi avem doar niste biete bete de spinning, putin mai taricele
acel echipament ar fi trebuit probabil sa fie un bat de pescuit marin + multiplicator
retine ca si eu, si adelin, ne-am luat betele respective ca sa pescuim exclusiv la somn cu ele, adica pe locuri de somn, cu naluci de somn, etc
nu ni le-am luat pe post de bat universal sa dam de acuma cu ele oriunde...si asa nu prea mi-am luat ce trebuie, adica am facut precum romanul: il iau mai subtirel ca poate dau si la altceva, nu este un bat pentru somni capitali....
o sa vad cum merge, si poate o sa dau si la salau cu el, in anumite conditii
cred ca am exprimat foarte clar situatia, si sincer o sa ma abtin de acuma la comentarii pe tema asta
Pai sa ne intelegem despre ce vorbim. HSR 1021S de care zicea Mihai nu-i nici pe departe un par, deci nu prea avea ce cauta in discutie. Iar tu n-ai pus de la inceput problema la modul "mi-am luat un bat exclusiv de somn"
Ai zis asa:
O sa vin sa verific situatia, poate a ramas numai somn mare pe Olt
.
Ai zis asa:
si, de fapt, de aici a plecat discutia. Un bat luat "ca sa dau cu el pe Olt" e una, iar niste bete luate pentru perscuit "exclusiv la somn cu ele, adica pe locuri de somn, cu naluci de somn" sunt deja alta mancare de peste.danr scrie:pestii mari sunt rari, dar cine vrea sa-i piarda ?
defineste batator de covoare, cam care ar fi ala ?
eu de exemplu mi-am adus un blank loomis de la 1 la 5 oz de la tom white, ca sa dau cu el pe olt
sambata m-am chinuit ca dreaq cu un somn de 4 kile in curent puternic, cu un bat abu agenda 2, 40 m 10-30 grame
daca era tacsu in jig isi batea joc de mine
acum 2 partide a plecat un somn cat a vrut el, iar batul meu nici nu a mai avut rezerva de putere sa dea teapa.....
poate imi trebuia un Light si nu stiam eu
si inca o chestie, personal mai nou ma distreaza cand iau taras salaii din apa
poti sa te kci in gustul omului ?
O sa vin sa verific situatia, poate a ramas numai somn mare pe Olt

Cu lacrimi Bastus!
-
- veteran
Eu sincer caut sa-mi optimizez in asa fel echipamentul, incat sa reduc rateurile. Daca cineva isi alege echipamentul pentru feeling maxim si "rentabilitate" scazuta, e liber sa o faca. Dar cred ca scopul nu e sa lasam pestii haituitzi cu nalucile prin gura atarnate, ca la circ.Fiecare intzelege pescuitul cum vrea si cum poate, nici nu e indicat sa dea toata lumea corect!
@andrei-ovidiu Daca dai la somn cu betze tari si in paralel dai la salau cu pizcoshaguri, intotdeauna somnul mare iti da la batzul care e mai slab, adica in cel cu care dai la salau
!...Asta e verificata intreaba-l si pe razvan!

@andrei-ovidiu Daca dai la somn cu betze tari si in paralel dai la salau cu pizcoshaguri, intotdeauna somnul mare iti da la batzul care e mai slab, adica in cel cu care dai la salau