la vobler cu bat fast si textil

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 28 Sep 2006, 12:22

Adelin scrie:Eu sincer caut sa-mi optimizez in asa fel echipamentul, incat sa reduc rateurile. Daca cineva isi alege echipamentul pentru feeling maxim si "rentabilitate" scazuta, e liber sa o faca. Dar cred ca scopul nu e sa lasam pestii haituitzi cu nalucile prin gura atarnate, ca la circ.Fiecare intzelege pescuitul cum vrea si cum poate, nici nu e indicat sa dea toata lumea corect! :wink:
@andrei-ovidiu Daca dai la somn cu betze tari si in paralel dai la salau cu pizcoshaguri, intotdeauna somnul mare iti da la batzul care e mai slab, adica in cel cu care dai la salau :cry: !...Asta e verificata intreaba-l si pe razvan! :lol: :lol: :lol:
intelesa-si gresit...o sa dau la somn special cu alt bat nu cu Avid-ul, care am spus ca este pt. avati, salai si eventual stiuci :!: m-am si hotarat cat de cat la un bat pt. somn la spin!

Gerula: o sti forumu' asta pe unde batem noi dar la ce, unde exact si cu ce dam ...nu prea se stie...si mai ales cum dam :!: 70 de km ii acoperi repede! :lol:

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 28 Sep 2006, 12:35

Nu stiu de ce ai dedus ca ar fi cineva neaparat interesat de un anumit loc, ce-am spus era o simpla constatare, apropo de spunea Dan ca "Oltul e mare" :lol:
Cu lacrimi Bastus!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 28 Sep 2006, 14:08

andrei-ovidiu scrie: intelesa-si gresit...o sa dau la somn special cu alt bat nu cu Avid-ul, care am spus ca este pt. avati, salai si eventual stiuci :!: m-am si hotarat cat de cat la un bat pt. somn la spin!
andrei, Adelin zicea ca o sa-ti dea somnul pe batzul cu care o sa dai la salau, ca asa e el(somnul), pervers :x iar cand o sa dai special dupa somn, cu echipament adecvat, nu prea o sa se arate interesat...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 28 Sep 2006, 14:27

cu ce dau si cum dau nu m-am ferit niciodata
cred ca este un fals punct de discutie andrei
de asta suntem aici, sa schimbam informatii despre cum pescuim
locul in schimb este o descoperire individuala, oricum ce e valabil azi nu e valabil maine samd

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 28 Sep 2006, 15:25

Andrei, daca ai descoperit apa calda te ajut eu cu o pila la OSIM, sa brevetezi inventia mai repede :P.
Acum, lasand gluma la o parte, parerea mea e ca in momentul in care ajungi sa poti prinde constant peste pe baltutele astea nenorocite, super-braconate si constant plasuite de concesionari de pe langa Bucuresti esti deja in stare sa prinzi oriunde. Sigur, poti avea nevoie de o sesiune de shopping ca sa-ti ajustezi trusa, ca pe-aici nu prea ai ce face cu jiguri de 30 de grame, decat daca vrei sa pocnesti strapazanul in moalele capului :lol:.
Cu lacrimi Bastus!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 28 Sep 2006, 16:23

cum spui tu gerula

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 28 Sep 2006, 16:32

danr scrie:cu ce dau si cum dau nu m-am ferit niciodata
cred ca este un fals punct de discutie andrei
de asta suntem aici, sa schimbam informatii despre cum pescuim
locul in schimb este o descoperire individuala, oricum ce e valabil azi nu e valabil maine samd

ai perfecat dreptate, degeaba iei in locul X 1 zi peste, ca maine dimineata pe locul X nu vei mai lua poate niciunul si iei pe locul Y, m-am convins de treaba asta de mai multe ori...

Gerula: daca iei peste la baltocele de care zici de pe langa Bucuresti, nu-nseamna ca vei lua si pe Olt, daca esti versat pe anumite locuri, altele noi iti vor oferi surprize mari, si pot fi surprize in sensul negativ! :lol:

cat despre apa-calda...eu akasa am centrala proprie! :lol: si hai sa ne rezumam strict la subiect :!:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 28 Sep 2006, 17:04

deci da, daca iei strapa pe o baltuta langa bucale, poti sa iei oricand somn, salau pe dunare noaptea din barca, ca doar pescuitul incepe si se sfarseste cu baltoacele de langa bucale
si clean pe la deal, si pastrav pe lacuri de munte, etc
nu cred ca o sa uit prima mea partida la salau, curent puternic, noaptea, apa adanca, pietroaie, la twister; a fost cosmar
nici eugen cred ca nu o sa o uite pe a lui, nici trombonezu nu o sa o uite pe a lui, etc.....
acuma pescuitul pe baltoace la strapa, cu jig usor pe apa de 2 m si ziua in amiaza mare mi se pare de domnisoare, de altfel nevasta-mea prinde mai bine cand mergem pe vreo baltoaca si e strapa pe acolo
va urez fire intinse, pt mine subiectul s-a incheiat :lol:

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 29 Sep 2006, 14:41

SF scrie:
Gerula scrie: Repet ce-am spus mai devreme, daca scopul unei partide de pescuit este productivitatea o astfel de echipare e perfect normala.
Cristi Ene nu vorbea de productivitate ci de eficacitate , sau iar te referi la acel " altceva " destul de clar , dar nu ma prind eu .

Referitor la vinci , mi se pare ca folosesti si tu unu , sau cel putin asa il lauzi , plus ca ai si cablu pe el numa ca bratu macaralei fiind cam plapind s-ar putea sa regreti intr-o buna zi ca nu ai ascultat pe baietii care dau pe Olt sau pe aia din Vest .

Fir Intins!!!

si eu credeam cand m-am dus prima oara p-acolo ca am tot ce-mi trebuie si practic am constatat ca n-aveam nimik: nici bat adecvat, nici naluci adecvate si nici nu se pescuia in modul cum se face de obicei :!: (vb. f. serios), pana cand mi-a aratat un amic cum se face treaba ! schimbare totala de scule si stil de pescuit! :D , asta apropo de ce zice Gerula ca n-am descoperit vreo noutate! :D

marcel gheorghita
senior
senior

la vobler cu bat fast si fir textil

Mesaj de marcel gheorghita » 10 Oct 2006, 10:53

Cred ca sunt in asentimentul multora de pe forum daca cer moderatorilor sa limiteze sau sa interzica accesul la forum a celor care au ceva de impartit, se cearta, se contrazic, si nu au nici o legatura cu subiectul discutiei. Eu, ca multi altii, intru pe forum sa vad ce mai e nou, ce se mai discuta, si vad niste gica-contra care nu au treaba...

Scrie răspuns