P.S. Sa nu-mi spui ca de fapt stationarul a lovit din nou si ti-e rusine sa recunosti, sa nu te mai intrebe lumea iar de fasul roz
la vobler cu bat fast si textil
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Nu vorbesc numai de tine, i-am mai auzit pe multi in ultimele luni ca-si iau/si-au luat deja diverse batatoare de-astea
. De-aia am si intrat in discutie, eram curios sa aflu misterioasele resorturi psihologice ale acestor decizii
P.S. Sa nu-mi spui ca de fapt stationarul a lovit din nou si ti-e rusine sa recunosti, sa nu te mai intrebe lumea iar de fasul roz
. Lasa ca oricum planuiesc o plimbare pe la Olt in vreo doua saptamani asa, daca ma impiedic de o baterie cu 20 de pari si aud un urlet inuman dintr-un cort plasat strategic n-o sa dau imediat cu benzina, o sa astept sa vad daca nu iesiti tu cu Mihai
.
Cu lacrimi Bastus!
-
razvan cristescu
- veteran

Batul ala de 3/8-3 oz,8`6",IMX nu e asa de "infiorator"dupa cum spun gramajele.Si eu m-am speriat cand l-am cumparat de la AndreiZ dar mi-a zis(si am probat) ca se incarca bine cu jiguri de 7g si m-am linistit.In plus firul recomandat de producator e 10-20 lb ceea ce coresp. la un MH la betele scurte de lingura de ex.E tare pe cotor si elastic pe varf dar nu e neaparat pt. pesti extremi.Vazand si modelul 1/2-4 oz,12-25 lb mi s-a parut mai aproape de adevar pt.jiguri mai grele(gen 14-20 g) si daca strunesti un peste peste 5kg(visez).
Eu tocmai am luat un peste de 3,1kg cu bat 1/32 - 1/4, ideea ca n-ai putea struni un peste de 5 kile cu un 3/8-3lbs mi se pare, cum sa spun, usor bizara
.
Mai degraba nevoia de bete de-astea puternice apare intr-adevar daca vrei sa arunci naluci foarte grele, gen polonice de somn.
Dane, parca ziceai ca ai dat parii de crap :p.
Mai degraba nevoia de bete de-astea puternice apare intr-adevar daca vrei sa arunci naluci foarte grele, gen polonice de somn.
Dane, parca ziceai ca ai dat parii de crap :p.
Cu lacrimi Bastus!
mai gerula, ce naiba
nu scriai tu cum te-ai luptat cu avatel de 340 grame in super curent, cat ai tras de el ?
si dupa aia ai stat 15 minute cu un avat la kil ?ai vazut cum e in curent ?
pai crezi ca eu am timp de prostii ?
ultimu avat la olt, asta de 1 kil jumate, a apucat saracu sa dea un super atac, dupa aia l-am zburat pe mal, aveam powerpro de 20 lbs
15 secunde maxim
iti dai seama cu batul cel nou ca bat un nou record ?
nu scriai tu cum te-ai luptat cu avatel de 340 grame in super curent, cat ai tras de el ?
ultimu avat la olt, asta de 1 kil jumate, a apucat saracu sa dea un super atac, dupa aia l-am zburat pe mal, aveam powerpro de 20 lbs
15 secunde maxim
-
andrei-ovidiu
- veteran

Gerula, sincer acuma, eu am un St. Croix Avid de 9 ft. MH, 3/8 - 1 1/4, un bat destul de puternic, Fast, f. senzitiv, ma impac bine cu el cu voblere de 7-12 cm si cu jig-uri de 10-28 gr. maxim, dar cand pescuiesti la 30 de m de 4 turbine din care 2 merg ls turstie maxima este imposibil sa tii jig-ul cu twister pe fun, curentul este covarsitor de puternic, si daca nu tii jig-ul pe fund iei sufletu' peste! Deci mie unu cu Avid-ul nu am probleme cu salai si avati de orice dimensiune, dar daca-mi da nenea cu mustati pe curentul ala turbat mi-e frica rau...
Nenea Dan, explicatii mai amanuntit omului in ce conditii pescuim si cum a fost cu somnu' ala "banal" de 4 kg...dar daca da de la 7-8 in sus pe curentul ala si n-ai bat potrivit

Nenea Dan, explicatii mai amanuntit omului in ce conditii pescuim si cum a fost cu somnu' ala "banal" de 4 kg...dar daca da de la 7-8 in sus pe curentul ala si n-ai bat potrivit
Cu ala de 340, daca-mi amintesc bine, am zis "a trebuit sa trag din greu de el, dar n-a fost totusi cine stie ce". Cu ala la kil am muncit, recunosc, dar sub un stavilar larg deschis si cu bal UL.danr scrie:mai gerula, ce naiba
15 secunde maxim
Se ridica totusi legitima intrebare "cine a pomenit de Light?"danr scrie:andrei, cred ca orice om normal la cap intelege ca in curentul de la 2 turbine, cand jig-ul de 30 grame abia sta pe fund, nu poti da cu Light
sau poti da dar nu este ce trebuie
oricum este o contradictie majora din start, cand spui light si jigging cu 30 grame indiferent de curent.......
In linii mari eu zic ca un bat 1-5Lbs e overkill pe orice rau interior din Romania, asta daca vrei sa mai si simti ceva cand scoti pestii aia. Daca productivitate e cuvantul de ordine s-ar putea sa fie o alegere buna, cu conditia sa se incarce corespunzator cu jigurile alea de 30 de grame. Ca s-ar putea sa fie prea usoare
Cu lacrimi Bastus!
Un 1-5 lbs este intr-adevar exagerat. Insa baietii cred ca vorbesc in uncii (oz)
Depinde si de aplicatia pentru care e conceput batul respectiv.
Eu am un Loomis pt Musky de 1-3 oz, 7 ft, care e par rau. Varful e gros aproape cat degetul mic.
Daca l-as fi avut in mana inainte, nu l-as fi cumparat in veci. Ma gandesc ca nu ar pescui nimeni cu asa ceva la jig.
Depinde si ce conicitate are batul acela de 1-5 oz. Daca varful e sensibil dar are mare rezerva de putere nu vad de ce n-ar fi cat se poate de potrivit.
Depinde si de aplicatia pentru care e conceput batul respectiv.
Eu am un Loomis pt Musky de 1-3 oz, 7 ft, care e par rau. Varful e gros aproape cat degetul mic.
Depinde si ce conicitate are batul acela de 1-5 oz. Daca varful e sensibil dar are mare rezerva de putere nu vad de ce n-ar fi cat se poate de potrivit.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.