pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Gerula
- veteran

Nu vorbesc numai de tine, i-am mai auzit pe multi in ultimele luni ca-si iau/si-au luat deja diverse batatoare de-astea

. De-aia am si intrat in discutie, eram curios sa aflu misterioasele resorturi psihologice ale acestor decizii
P.S. Sa nu-mi spui ca de fapt stationarul a lovit din nou si ti-e rusine sa recunosti, sa nu te mai intrebe lumea iar de fasul roz

. Lasa ca oricum planuiesc o plimbare pe la Olt in vreo doua saptamani asa, daca ma impiedic de o baterie cu 20 de pari si aud un urlet inuman dintr-un cort plasat strategic n-o sa dau imediat cu benzina, o sa astept sa vad daca nu iesiti tu cu Mihai

.
Cu lacrimi Bastus!
-
razvan cristescu
- veteran

Batul ala de 3/8-3 oz,8`6",IMX nu e asa de "infiorator"dupa cum spun gramajele.Si eu m-am speriat cand l-am cumparat de la AndreiZ dar mi-a zis(si am probat) ca se incarca bine cu jiguri de 7g si m-am linistit.In plus firul recomandat de producator e 10-20 lb ceea ce coresp. la un MH la betele scurte de lingura de ex.E tare pe cotor si elastic pe varf dar nu e neaparat pt. pesti extremi.Vazand si modelul 1/2-4 oz,12-25 lb mi s-a parut mai aproape de adevar pt.jiguri mai grele(gen 14-20 g) si daca strunesti un peste peste 5kg(visez).
-
danr
- Site Admin

sunt convins ca nu este
nici asta de la 1 la 5 nu este
vorbeste lumea.....
gerula, am bete de crap bune pentru stationar, nu-mi trebuia loomis-ul ala
oricum pe olt la stationar dam numai din barca, cu telescopice, cu baboi
si asta rar
numai cand se iau cantitati la viu si la twister nu vrea
-
Gerula
- veteran

Eu tocmai am luat un peste de 3,1kg cu bat 1/32 - 1/4, ideea ca n-ai putea struni un peste de 5 kile cu un 3/8-3lbs mi se pare, cum sa spun, usor bizara

.
Mai degraba nevoia de bete de-astea puternice apare intr-adevar daca vrei sa arunci naluci foarte grele, gen polonice de somn.
Dane, parca ziceai ca ai dat parii de crap :p.
Cu lacrimi Bastus!
-
danr
- Site Admin

mai gerula, ce naiba
nu scriai tu cum te-ai luptat cu avatel de 340 grame in super curent, cat ai tras de el ?
si dupa aia ai stat 15 minute cu un avat la kil ?ai vazut cum e in curent ?
pai crezi ca eu am timp de prostii ?
ultimu avat la olt, asta de 1 kil jumate, a apucat saracu sa dea un super atac, dupa aia l-am zburat pe mal, aveam powerpro de 20 lbs
15 secunde maxim
iti dai seama cu batul cel nou ca bat un nou record ?

-
andrei-ovidiu
- veteran

-
Gerula, sincer acuma, eu am un St. Croix Avid de 9 ft. MH, 3/8 - 1 1/4, un bat destul de puternic, Fast, f. senzitiv, ma impac bine cu el cu voblere de 7-12 cm si cu jig-uri de 10-28 gr. maxim, dar cand pescuiesti la 30 de m de 4 turbine din care 2 merg ls turstie maxima este imposibil sa tii jig-ul cu twister pe fun, curentul este covarsitor de puternic, si daca nu tii jig-ul pe fund iei sufletu' peste! Deci mie unu cu Avid-ul nu am probleme cu salai si avati de orice dimensiune, dar daca-mi da nenea cu mustati pe curentul ala turbat mi-e frica rau...
Nenea Dan, explicatii mai amanuntit omului in ce conditii pescuim si cum a fost cu somnu' ala "banal" de 4 kg...dar daca da de la 7-8 in sus pe curentul ala si n-ai bat potrivit

-
danr
- Site Admin

andrei, cred ca orice om normal la cap intelege ca in curentul de la 2 turbine, cand jig-ul de 30 grame abia sta pe fund, nu poti da cu Light
sau poti da dar nu este ce trebuie
oricum este o contradictie majora din start, cand spui light si jigging cu 30 grame indiferent de curent.......
-
Gerula
- veteran

danr scrie:mai gerula, ce naiba
nu scriai tu cum te-ai luptat cu avatel de 340 grame in super curent, cat ai tras de el ?
si dupa aia ai stat 15 minute cu un avat la kil ?ai vazut cum e in curent ?
pai crezi ca eu am timp de prostii ?
ultimu avat la olt, asta de 1 kil jumate, a apucat saracu sa dea un super atac, dupa aia l-am zburat pe mal, aveam powerpro de 20 lbs
15 secunde maxim
iti dai seama cu batul cel nou ca bat un nou record ?

Cu ala de 340, daca-mi amintesc bine, am zis "a trebuit sa trag din greu de el, dar n-a fost totusi cine stie ce". Cu ala la kil am muncit, recunosc, dar sub un stavilar larg deschis si cu bal UL.
danr scrie:andrei, cred ca orice om normal la cap intelege ca in curentul de la 2 turbine, cand jig-ul de 30 grame abia sta pe fund, nu poti da cu Light
sau poti da dar nu este ce trebuie
oricum este o contradictie majora din start, cand spui light si jigging cu 30 grame indiferent de curent.......
Se ridica totusi legitima intrebare "cine a pomenit de Light?"

Cand discutia era despre alunecarea in extrema "heavy", a betelor facute pentru capitanul Ahab

.
In linii mari eu zic ca un bat 1-5Lbs e overkill pe orice rau interior din Romania, asta daca vrei sa mai si simti ceva cand scoti pestii aia. Daca
productivitate e cuvantul de ordine s-ar putea sa fie o alegere buna, cu conditia sa se incarce corespunzator cu jigurile alea de 30 de grame. Ca s-ar putea sa fie prea usoare

.
Cu lacrimi Bastus!
-
razvan m.
- veteran

-
Un 1-5 lbs este intr-adevar exagerat. Insa baietii cred ca vorbesc in uncii (oz)
Depinde si de aplicatia pentru care e conceput batul respectiv.
Eu am un Loomis pt Musky de 1-3 oz, 7 ft, care e par rau. Varful e gros aproape cat degetul mic.

Daca l-as fi avut in mana inainte, nu l-as fi cumparat in veci. Ma gandesc ca nu ar pescui nimeni cu asa ceva la jig.
Depinde si ce conicitate are batul acela de 1-5 oz. Daca varful e sensibil dar are mare rezerva de putere nu vad de ce n-ar fi cat se poate de potrivit.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
Gerula
- veteran

Da, ai dreptate, n-am fost atent

. Iti dai seama ce bat ar fi ala?
Sincer ma cam indoiesc ca mai ai mare senzitivitate pe un bat care poate arunca 5oz, dar ramane de vazut.
Cu lacrimi Bastus!