Intrebari jigging
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
in ce fel practicati jigging pe rauri? lansati in amonte apoi lasati jigul sa se "rostogoleasca" la vale dupa cum il duce curentul?
intreb asta pentru ca in curent nici nu apuc sa salt jigul mai mult de 2-3x ca deja e dus la vale.
mentionez ca de fiecare data pun un jig cu care sa simt fundul apei, in functie de puterea curentului.
inca ceva, ati folosit in locuri cu agataturi jigul intors invers in grub, adica varful carligului sa nu fie descoperit?
intreb asta pentru ca in curent nici nu apuc sa salt jigul mai mult de 2-3x ca deja e dus la vale.
mentionez ca de fiecare data pun un jig cu care sa simt fundul apei, in functie de puterea curentului.
inca ceva, ati folosit in locuri cu agataturi jigul intors invers in grub, adica varful carligului sa nu fie descoperit?
Michael va recomanda Regulamentul forumului
-
- veteran
adrian, pescuitul cu naluci nu inseamna exclusiv jigging.
poti foarte bine sa pescuiesti cu voblere, linguri si alte dracii si sa n'ai habar cum se freaca un plastic pe zglomoaze.
asta este, da'mi mie niste linguri si du'ma pe o balta de stiuca sa te pisi pe tine de ras
dau cu lingura cum dau cu jigul.
mike, cea mai mare prostioara care poti sa o faci cand pescuiesti la jig de pe mal in apa curgatoare este sa lansezi mult in amonte pentru ca:
1. curentul va aduce naluca spre tine cu viteza, implicit nu vei controla cum trebuie şmacurile,
2. vei agata in draci
3. spre deosebire de lanseul perpendicular, unde naluca atinge fundul putin spre aval, nu vei reusi sa tii plasticul sus cat trebuie.
etc.
de exemplu, stii un prag smecher pe mures, te plasezi cu cativa metri in amonte astfel incat jigul sa evolueze in zona pragului, tinut in curent, adica fara sa mulinezi. prin urmare, tii de bat mai sus si decat imprimi impulsuri plasticului. o sa vezi ca ramane pe loc, chiar in prag.
sintetizand compunerea sufletului, lansezi perpendicular si pescuiesti in aval.
cheers
poti foarte bine sa pescuiesti cu voblere, linguri si alte dracii si sa n'ai habar cum se freaca un plastic pe zglomoaze.
asta este, da'mi mie niste linguri si du'ma pe o balta de stiuca sa te pisi pe tine de ras

mike, cea mai mare prostioara care poti sa o faci cand pescuiesti la jig de pe mal in apa curgatoare este sa lansezi mult in amonte pentru ca:
1. curentul va aduce naluca spre tine cu viteza, implicit nu vei controla cum trebuie şmacurile,
2. vei agata in draci

3. spre deosebire de lanseul perpendicular, unde naluca atinge fundul putin spre aval, nu vei reusi sa tii plasticul sus cat trebuie.
etc.
de exemplu, stii un prag smecher pe mures, te plasezi cu cativa metri in amonte astfel incat jigul sa evolueze in zona pragului, tinut in curent, adica fara sa mulinezi. prin urmare, tii de bat mai sus si decat imprimi impulsuri plasticului. o sa vezi ca ramane pe loc, chiar in prag.
sintetizand compunerea sufletului, lansezi perpendicular si pescuiesti in aval.
cheers
deci daca faci asta sa nu te mire daca o sa tragi de stiuci ca de hatzuritodi scrie: asta este, da'mi mie niste linguri si du'ma pe o balta de stiuca sa te pisi pe tine de rasdau cu lingura cum dau cu jigul.
cheers

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
tnx Todi!
de multe ori las jigul sa se rostogoleasca la vale in curent, cu pick-up-ul ridicat si cu firul desfasurandu-se controlat intre degete, astfel simtind si cea mai mica denivelare de pe fundul apei.
uneori ajung sa desfasor 60-80m de fir. probabil ca nu dau in locurile cu salau.
cam toti salaii luati de mine au fost la vobler, unul chiar la oscilanta.
de multe ori las jigul sa se rostogoleasca la vale in curent, cu pick-up-ul ridicat si cu firul desfasurandu-se controlat intre degete, astfel simtind si cea mai mica denivelare de pe fundul apei.
uneori ajung sa desfasor 60-80m de fir. probabil ca nu dau in locurile cu salau.
cam toti salaii luati de mine au fost la vobler, unul chiar la oscilanta.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
una din smecherii al pescuitul in curent, este sa folosesti jig suficient de greu, pentru ca ducandu-se la vale (impins de curent) iar tu recuperand cate putin, sa controlezi tot mai bine pe masura ce te apropii de mal; spre ex: in larg stiu eu 20m jigul va fi impins bine de curent. atingi fundul si incepi sa recuperezi in salturi catre mal... pe masura ce distanta dintre tine si jig se micsoreaza, tot mai putin fir este expus curentului , respectiv vei avea un control mai bun al jigului. oricum vei vedea ca atacurile se vor produce in zona in care stii ce faci
adica ai control!
lanseaza mai putin pana te obisnuiesti cu tinutul fundului, decat sa lansezi mult si sa nu ai habar ce se intampla la capatul firului.

lanseaza mai putin pana te obisnuiesti cu tinutul fundului, decat sa lansezi mult si sa nu ai habar ce se intampla la capatul firului.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
I hate stiuca tootodi scrie:da'le dracu' de stiuci, nu'mi plac... nu'mi plac tehnicile de pescuit care incing rulmentii la mulinete si pestii care raman cu obiectul in clantza

nici nu o pescuiesc nici nu o doresc.
pana acum multumesc cerului nu am prins niciuna

ma deranjeaza taindu-mi firul in timp ce jiguiesc pasnic

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...