Intrebari jigging

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 27 Mar 2009, 19:49

ovidiu scrie:
todi scrie:da'le dracu' de stiuci, nu'mi plac... nu'mi plac tehnicile de pescuit care incing rulmentii la mulinete si pestii care raman cu obiectul in clantza
I hate stiuca too :D

nici nu o pescuiesc nici nu o doresc.
pana acum multumesc cerului nu am prins niciuna :D
ma deranjeaza taindu-mi firul in timp ce jiguiesc pasnic :( dupa salau desigur.
Las sa prinzi tu una babana, sa vezi cum iti schimbi optica. Mai vorbim.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 27 Mar 2009, 20:37

N-o sa prinda Dane, ca da fara struna si ii taie de obicei... :lol: :lol:
La salau nu-i trebuie struna, dar cum ai zis, tot o sa-i intre una si fara struna, si poate o sa-si schimbe parerea macar de dragul frumusetii drillului.
Ca tot salaul e mai bun la gust :wink:
Numa' bine.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 27 Mar 2009, 21:17

Hai sa ma bag si eu in seama... :lol: In general ,pe Mures, salaul sta la confluenta dintre curent si apa mai moale,eventual unde apa se misca in sens invers sensului de curgere al raului.Sau ma rog, pe acolo mai prind si eu cate un salau... :lol: Care va sa zica nu prea pescuiesc la salau chiar in curentul apei!Mai pe la margini...Adica vreau sa zic ca lansand un jig corespunzator perpendicular pe firul apei am mari sanse sa simt ce se intampla la capatul firului :lol: Si asta pentru simplu motiv ca apa imi permite! In curentii cu adevarat puternici prind ...mrene! :lol:
Pe Dunare ,in apa adanca ,recunosc ca arunc putin in amonte...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 27 Mar 2009, 21:38

zamfi scrie:In curentii cu adevarat puternici prind ...mrene! :lol:
Bune si alea. :lol:

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 30 Mar 2009, 12:54

Michael scrie:tnx Todi!
de multe ori las jigul sa se rostogoleasca la vale in curent, cu pick-up-ul ridicat si cu firul desfasurandu-se controlat intre degete, astfel simtind si cea mai mica denivelare de pe fundul apei.
uneori ajung sa desfasor 60-80m de fir. probabil ca nu dau in locurile cu salau.
cam toti salaii luati de mine au fost la vobler, unul chiar la oscilanta.
dar nu te intereseaza sa simti denivelarile decat in primele lanseuri sa'ti faci o imagine despre zona unde pescuiesti.

daca lasi obiectul muncii sa fie dus la vale rostogolindu'se aiurea pe fund n'ai facut nimic... firul il lasi de pe mulineta in spritz'uri, cand pierzi fundul, nu constant.

atingeti fundul punctual, nu continuu, adica poc poc poc poc poc :lol: :lol: :lol:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 30 Mar 2009, 18:57

pai fundul albiei raului pare a fi in valuri, in fir simt "poc, poc"
o sa-l mai salt nitel, nu mult, ca il ia curentul si se duce aiurea.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 30 Mar 2009, 21:48

Sunt doua moduri de a controla Soft Plasticul in curent , barbate.
Unul e montura: cu cat e curentul mai mare foloseshti minnow-uri care au tractziune mai mica in apa shi plumbul cu ochet shi worm hook (bun shi pentru agatzaturi). Ai o plaja mare de optziuni, de la pedala mare la minnow simplu fara nici un fel de coada. Daca curentul itzi permite, un grub pus pe acelashi fel de montura, cu atat mai bine, dar el are tractziunea in apa cea mai mare shi deci se va ridica de pe fund cel mai repede. Atunci treci la punctu doi:
Cum joci plasticul: Grubul fuctzioneaza foarte bine la tractziune chiar fara smuciturile clasice. Ba mai mult, din timp in timp ii dai fir sa revina pe fund.
Daca foloseshti minnow fara "lopata" la coada, atunci trebuie sa il joci tu pe fundul apei. Cu cat e curentul mai mare, zmuciturile vor fi mai subtile cu varful botei shi cedarea de fir mai deasa. Din cate am pescuit eu ( numai la asta pescuiesc de o buna vreme) cele mai bune rezultate le-am avut cand nu am exagerat cu "salturile" plasticului shi am avut destul de des feedback de la fundul apei. Deci cele mai ineficiente mishcari ale plasticului am vazut ca sunt cele ample sau prea violente.
Acuma totul se rezuma la ce simtzi tu pe fir, sa dai fir, sa recuperezi , sa joci plasticul, fara sa-l ridici prea sus.
Inca o treaba e sa foloseshti mai bine plumb mic shi sa arunci in susul curentului, cand simtzi ca eshti pe fund, un joc subtil, mai lashi fir, alt joc, apoi poate o recuperare inceata, stop pana simtzi iar fundul apei, iar joc... etc...
Greu de explicat shi mai ushor de facut! hehheheheh
Sper ca ai reushit sa intzelegi cate ceva din cele ce am scris ca tare intortocheate sunt randurile de mai sus... nici eu nu mai intzeleg nimic! Hehehhe
Fir intins

P.S. Toate astea sunt valabile pentru apa adanca! Cineva spunea aici de mreana shi repezish... acolo cee spuse de mine sunt retzeta dezastrului!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 31 Mar 2009, 14:19

intelesei teoria, mai am cu practica....daca as gasi si pestii care sa mi-o confirme. :lol:
thanks barbate!
Michael va recomanda Regulamentul forumului

waters
junior
junior

Mesaj de waters » 08 Oct 2009, 19:49

Salutare la toata lumea!Dupa o primavara in care am pescuit aproape numai la salau si o vara cind am dat mai mult la clean ma tot framanta o intrebare :cum sa fac sa-l pot pacali si cand e cald si cand nu mai este activ doar seara si dimineata?Am avut multe zile in care dupa cateva atacuri de dimineata n-ammai avut nici un atac toata ziua si parca nu mai am rabdare pana seara sa tot schimb si sa incerc toate nalucile.Vara asta cand intarziam mult si nu ma puteam duce de dimineata renuntam la salau si mergeam pe rau unde oricum mai intra cite ceva.Stiti vreun link in care sa se descrie comportamentul salaului?

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 09 Oct 2009, 07:48

Waters, salaul este "pasare de noapte" :D. Configuratia ochiului ii permite sa vada foarte bine pe timp de noapte si se hraneste pe timpul noptii spre deosebire de stiuca. Lumina prea puternica il deranjeaza.
De aceea prinzi mai bine seara si dimineata. O sa mai ai capturi si in timpul zilei dar putine. Daca locul e umbrit sau daca e innorat si suprafata apei e incretita de vint sansele cresc.

Scrie răspuns