Intrebari jigging

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 03 Dec 2008, 17:43

Si in alte zone se prinde in decembrie,nu numai in sud.Acolo ,la campie apele sunt in general de adancimi mai mici si sunt mai mult expuse miscarilor de aer decat in zonele de deal si submontane.Ca atare, tranzitia de la un anotimp la altul e mai lenta decat la campie.

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 03 Dec 2008, 17:44

tu bagi lumea in boale !

ia incerca un jig cu apa inghetata pe textil si o dai pe monofilament ca nu te lasa salaul sa iesi la mal .
si nu e chiar nepasator pt ca l-am gasit cu pesti in mate .

sincer sa fiu prefer o partida vara, la 30 grade ,soarele arde ,apa clestar ,iar salaul e supertare in bat .
walleye

waters
junior
junior

Mesaj de waters » 03 Dec 2008, 17:46

Sa va zic cei cu balta asta .Aici unde lucrez este un bazin pomicol si dupa cum poate stiti pe vremea comunistilor, s-au facut lacuri de acumulare a apei cam in toate bazinele pomicole , ca sa aiba apa sa stropeasca pomii .Pana in 2001 in lacuri nu era decit rosioara ,caras si crap.Dupa privatizare actualul patron, a populat cu salau iar acesta s-a inmultit f.bine (acum unii spun ca e prea mult). Prin 2004sau 2005 au dat drumul la pescuit si au pus o taxa pe zi si pe o anumita cantitate limitata.Dupa cam un sezon s-a oprit pescuitul ca ghiolbani veneau la pescuit cu sacii ,ba mai mult cand erau coapte merele se mai bagau si in livada.Si de atunci nu se mai pescuieste decat cu aprobare de la patron.Cam asta e.Toata vara am pescuit pe mures la clean si numai prin septembrie am inceput sa pescuiesc la salau.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 03 Dec 2008, 17:50

daca e salau mult s-ar putea cu ceva antrenament sa-l topesti pe acolo.. de la driluri sa se incalzeasca si apa...pana ies aburi!

fir incins!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

waters
junior
junior

Mesaj de waters » 03 Dec 2008, 18:04

Nu intru in discutii despre scule ca inca n-am nu stiu ce.Am o lanset Jaxon care mi s-a parut ca e destul de buna sa lanserz voblere mici pt. clean zic eu prea lenta pt salau .N-am incercat cu jigg de 2 gr .dar de abia ilsimt pe ala de 6 ,daramite pe unul de 2 sau de 3.

caulea
utilizator constant
utilizator constant

oare unde as gasi ?/

Mesaj de caulea » 17 Ian 2009, 08:51

Oare unde as gasi filmulete din care poti sa invati cum sa folosesti jigu adica sa ai stiuku adecvat la pescuitu cu jig mi stilul meu pe care l am invatat de la altii pe mures nu da reezultate si as vrea sa vad care aste stilul adevarat multumesc??

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 17 Ian 2009, 14:19

@ caulea
gasesti pe site la gipo un dvd cu Paco
http://www.gipo.ro/produs/5870.LECTII-P ... VOL-I.html

inainte sa-l cumperi citeste pe forum:
http://www.rapitori.ro/forum/about7461.html

Numa bine
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 17 Ian 2009, 15:31

misulian scrie:@ caulea
gasesti pe site la gipo un dvd cu Paco
http://www.gipo.ro/produs/5870.LECTII-P ... VOL-I.html
Sau poti sa-l iei de pe DC++ :wink:

andriipopa75
veteran
veteran

si cel mai bine

Mesaj de andriipopa75 » 08 Feb 2009, 01:31

nu il iei de loc, e o maaare trzeapa

mult mai util e sa stai langa ala care prinde peste unde mergi tu la pescuit si afli si la ce mananca si cum trbuie jucat siliconul.

daca vrei sa vezi filme, uita-te pe aici : pescuit.no-ip.org:411 - hub romanesc de pescuit(dc++)

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 11 Mar 2009, 21:50

salut waters.daca esti incepator la pescuitul shalaului inseamna ca nici macar trasatura lui nu o cunosti.eu te sfatuiesc sa nu dai cu jiguri sub 6 grame exact ce ai specificat si m-ai sus tu nu le simti prea bine in lanseta .incearca cu 6-9 grame chiar si m-ai sus si la orice tzac ,poc sau m-ai stiu eu ce ti se pare tie in bat inteapa ferm pt ca la capatul firului tre sa fie un shalau.nu te astepta sa iti ia batul din mana ca pescuitul la vobler m-ai ales al cleanului.incercand cu greutate m-ai mare ai sa inveti nu numai evolutia twisterului in apa dar ai sa acoperi si o m-ai mare suprafata de apa si localizarea pestelui este m-ai usoara pt ca tu inca nu prea stii unde sta el .fundul apei cum este??malos si probabil cu frunze m-ai multe fiind intr-o plantatie de pomi .in acest caz te sfatuiesc sa folosesti recuperarea si nu dintii de fierastrau cand ai sa stapanesti m-ai bine stilul iti permiti tu si jiguri de 2-3 grame ca alti veterani si nu are sa ti se m-ai afunde prea mult twisterul in mal (asta in cazul fundului malos)in rest iti m-ai zic baietii de pe aici ce si cum.recuperarea ta tre sa tzina twisterul aproape de fund.spre sfarsitul lunii vei avea rezultate neaparat.

Scrie răspuns