Intrebari jigging

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 02 Dec 2008, 22:33

4 grame?Asta e gramaj de concurs :lol:

waters
junior
junior

Mesaj de waters » 02 Dec 2008, 22:36

Oricum , mai insist .

waters
junior
junior

Mesaj de waters » 02 Dec 2008, 22:45

Am cam dat eu unde am stiut ca e cel mai adinc .Nu sunt convins ca mai misca acum in decembrie dupa ce a fost o perioada rece in care a fost inghetat lacul.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 03 Dec 2008, 12:56

Cauta in zonele cu fund tare, acolo unde sunt rupturi( diferentze de nivel de la 1 la 2,5 sau 3m) eventual si ceva structuri.Sigur salaii nu stau totzi gramada in mijlocul lacului, nu uita ca malul e cea mai mare structura!...deci nu te gabi sa te aventurezi cu barca pana nu esti sigur ca ai facut totul de pe mal. :wink:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 03 Dec 2008, 13:19

razvan cristescu scrie:4 grame?Asta e gramaj de concurs :lol:
eu dau si cu 2g pe lac, de pe mal, lansez 10m si prind salai. prezentarea este al naibii de importanta si intotdeauna, indiferent ca e vorba de lac sau Dunare, folosesc gramaj minim necesar.
chiar daca dai de pe mal, nu te rupe sa lansezi 100m in larg pe ideea ca acoperi suprafata mai mare, cum zicea si Adelin, salaii tin f bine malul, si chiar multe rezultate pot aparea in mal.
daca prezinti jigul corect si-i lasi suficent timp de "imponderabilitate" (1-3secunde) vei avea si atac, iar la jig fii atent la plonajarea jigului spre fund... atacul atunci apare.
Exemplu: aici in sud am prins foarte bine salai de pe mal, pe lac de 1400ha (V.A.), intradevar trebuie zone unde sa si circule salaul sa vaneze sau orice ar face...ar fi bine sa fie in zona.
Barca poate face diferenta esentiala in pescuitul salaului dar nu-i obligatorie.

mai baga intrebari.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 03 Dec 2008, 13:23

Si eu dau cu 2 grame uneori. :shock:

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 03 Dec 2008, 15:04

loc de munca cu salau ??!! ai spor de fidelitate sau numai de umiditate ?
are unii noroc in viata .
ovidiu dupa ce o sa-l inveti all tricks ,o sa vezi cartea de munca in care scrie salau ,salau ,salau ,sa.....
walleye

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 03 Dec 2008, 17:13

E o chestie ca in timpii morti la lucru in loc de solitaire sa dai la salau... Nu faceti angajari?

Lasand gluma la o parte, daca apa e mica (max 3-4 m) si sta sa inghete poti incerca shaduri mari, 10-12-14 cm, alb, sidef, perla, si gramaje numai cat sa dea din coada in plonjare. Fiind rece e posibil sa nu se agite prea tare ca sa prinda un peste de 3-4-5 cm si sa le convina sa declanseze un atac pentru o masa mai consistenta. In perioada asta sunt foarte atenti la conservarea energiei, se prinde bine pe naluci mari dar nu e o regula.

Legat de greutatea jigului poti pescui cu oricat, scopul e sa obti prezentarea dorita si daca nu sunt foarte activi sa-i dai ceva timp sa se hotarasca.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

waters
junior
junior

Mesaj de waters » 03 Dec 2008, 17:15

Va cred pe voi ca prin sud prindeti acum in decembrie.Eram curios daca aici prin Ardeal mai prinde cineva salau.Sunt constient ca inca nu mi-am format mina si acum e totusi in decembrie.Multumesc de sfaturi la toti :)

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 03 Dec 2008, 17:28

waters scrie:Va cred pe voi ca prin sud prindeti acum in decembrie.Eram curios daca aici prin Ardeal mai prinde cineva salau.Sunt constient ca inca nu mi-am format mina si acum e totusi in decembrie.Multumesc de sfaturi la toti :)
In decembrie ca si in lunile reci, problema este ca salaul umbla ceva mai putin, dar daca-i bagi jigul in sufragerie, il vei deranja, nu neaparat de foame cat mai mult de agresivitate. dar la fel de bine poti sa-l prinzi de coada el fiind total inert/inactiv/nepasator...

Pe lacuri am pescuit pana era sa inghet cu barca pe apa... avantajul barcii poti prezenta foarte fin cu greutati mici, trasaturile vizibile in fir.
Cele mai bune rezultate ca numar de pesti, le-am avut pe lac in lunile noiembrie-decembrie, cand ii prindeam pe salai in ofside rau de tot.

trebe optimism si curaj! :wink:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Scrie răspuns