Intrebari jigging
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Dan Alexe. Ceea ce spui tu este valabil mai mult vara - cand salaul vaneaza predominant seara si dimineata. Dar nu este o regula batuta in cuie. Am constatat ca exista diferenta intre salaul de balta si cel de apa curgaoare. Am prins salau pe apa curgatoare dimineata, la orele 14-15 si apoi seara. Pe balta, in schimb situatia se schimba, salaii fiind mai putin activi in timpul zilei.
In schimb primavara cand salaul depune, se prinde lejer pe langa mal 24 de ore din 24, aproape la orice naluca [DIN PACATE]. Acela nu este pescuit dupa parerea mea, ci doar un mod de a mai omori microbul cu cativa strapi, sau a altor nehaliti de a avea ce frige seara in tigaie si credeti-ma, nu sunt putini. Tocmai am auzit ca ar fi cativa si pe acest forum si mai au si nesimtirea sa se dea in stamba, purtand discutii elevate pe diferite topicuri.
Imi cer scuze pt. ultimele randuri de off-topic, dar nu m-am putut abtine.
In schimb primavara cand salaul depune, se prinde lejer pe langa mal 24 de ore din 24, aproape la orice naluca [DIN PACATE]. Acela nu este pescuit dupa parerea mea, ci doar un mod de a mai omori microbul cu cativa strapi, sau a altor nehaliti de a avea ce frige seara in tigaie si credeti-ma, nu sunt putini. Tocmai am auzit ca ar fi cativa si pe acest forum si mai au si nesimtirea sa se dea in stamba, purtand discutii elevate pe diferite topicuri.
Imi cer scuze pt. ultimele randuri de off-topic, dar nu m-am putut abtine.

waters cica asa ii place lui cu mai putina lumina.si cel mai bine cica se prinde cand rasare sau apune soarele in acea "ora" de miere(nu numai atunci)
topgear cand depune cred ca e mai mult instinctul de a apara cuibul si a ataca tot ce trece prin fata mai mult decat instinctul de foame
respect!
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!
Da aveti dreptate ca e pasare de noapte si ca nu agreaza lumina dar acolo unde se retrage el cu burta in namol sau nisip sau unde io placea banuiesc ca nu e chiar asa puternica lumina . E buna comparatia cu pasarea de noapte . In timp ce scriam ma gandeam la cum ar reactiona o buvnita , sa zicem , ziua , daca i-ai flutura prin fata pe tata soarecilor.S-ar muta mai incolo sa poata dormi.
Totusi putina lumina le trebuie ca parca cel mai mult ataca seara si dimineata .

Nu il deranjeaza lumina cat ii prieste intunericul... Adica, daca stiuca ataca frenetic si poate urmarii ca nebuna, salaul mizeaza mult pe un atac decisiv prin surprindere si asta o poate face mai ales pe intuneric, salaul avand vazul cel mai bine adaptat la conditii de luminozitate scazuta. Cam la fel e si cu BuVnita. Perstii pasnici vad slab in intuneric iar salaul din cate stiu vede pana la 1 lucs (unitate de masura a luminii) in conditiile in care ochiul uman se poate adapta sa vada la maxim 6 lucsi. Aceasta ultima informatie nu stiu daca e foarte exacta cu parametrii astia... dar voi cauta sa pot completa, mi se pare interesant - ziceam din memorie ce-am citit mai demult. Asa ca si buVnita si salaul prefera sa vada si sa nu poata fi vazuti si atunci totul e perfect. Daca ii arde la matz sau isi gasesc locul unde pot vana, vaneaza si ziua linistiti, fapt pentru care salaul prefera multa structura, deja arhi-dezbatuta si cautata cand e vorba de pescuit - prag, groapa, buturuga, agataturi...
Mi-am mai amintit o faza dureroasa care e cam offtopic da nu stiu daca s-o bag in arena s-o manance leii, poate dechide careva topicul si-l mai dezbatem: am vazut duminica "pescar hornar" ma scuzati 'hoinar" si acolo, nenea ala cu mustata tocmai se pregatea sa manance un salau proaspat prins da pana la urma l-a eliberat ca nu isi amintea exact daca dimensiunea legala de retinere a salaului este 20-25 sau 30 de cm... ce jalnic...
Daca "Salaul" este un termen general pentru "Pescuitul salaului" sunt atat de multe variabile de te ia durerea de cap!
Daca intr-o balta de 1,5 metri si juma de metru de mal ii intra "lumenul" in ochi la salau cand e soarele prea sus pe cer, intr-o vagauna de 15 metri pe Dunare nu prea ii pasa cum sta cu UV-ul.
Cred ca cel mai important la salau e cum se prezinta baboiul la el in batatura pt ca daca nu-i baboiu in zona n-are ce cauta nici salaul.
Am gasit zone unde manca intre 1 si 4 dupaamiaza , cand era soarele mai soare si caldura mai caldura. Am gasit zone unde manca oblete de 15-20 de cm si nici nu se uita la mai mic sau dimpotriva daca avea peste 7 cm nici nu il mirosea. am prins in apa de 16 metri si in apa de 70 de cm. Am prins la plastic si nu tragea la baboi sau am prins la baboi si nu tragea la plastic...
Am prins la felie de platica dar nu gusta rosioara sau la biban si nu ii place boartza...
si pot continua asa inca multre randuri...
Deci pana una alta eu inca nu stiu cum se prinde "Salaul" doar mai nimeresc cate unul in anumite conditii
Daca intr-o balta de 1,5 metri si juma de metru de mal ii intra "lumenul" in ochi la salau cand e soarele prea sus pe cer, intr-o vagauna de 15 metri pe Dunare nu prea ii pasa cum sta cu UV-ul.
Cred ca cel mai important la salau e cum se prezinta baboiul la el in batatura pt ca daca nu-i baboiu in zona n-are ce cauta nici salaul.
Am gasit zone unde manca intre 1 si 4 dupaamiaza , cand era soarele mai soare si caldura mai caldura. Am gasit zone unde manca oblete de 15-20 de cm si nici nu se uita la mai mic sau dimpotriva daca avea peste 7 cm nici nu il mirosea. am prins in apa de 16 metri si in apa de 70 de cm. Am prins la plastic si nu tragea la baboi sau am prins la baboi si nu tragea la plastic...
Am prins la felie de platica dar nu gusta rosioara sau la biban si nu ii place boartza...
si pot continua asa inca multre randuri...
Deci pana una alta eu inca nu stiu cum se prinde "Salaul" doar mai nimeresc cate unul in anumite conditii
Spining....Prea bun ca sa fie light...
Dupa cele citite in postul lui Armand am realizat ca expresia de mai sus este ok si pentru mine!Deci pana una alta eu inca nu stiu cum se prinde "Salaul" doar mai nimeresc cate unul in anumite conditii

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.