Cum sa prind avatul ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- junior
Departe de adevarul absolut daca vorbim de recuperare la avat, dar daca asa ai avut tu rezultate inseamna ca dai bine.Florin M scrie:Faptul ca un vobler e sinking sau floating nu il face sa fie mai prinzator sau nu, aceasta caracteristica te ajuta sa joci intr-un anume fel voblerul. Daca e sinking recuperezi un timp si apoi il lasi sa coboare pana crezi ca trebe, daca e floating recuperezi un timp si apoi il lasi sa se ridice .
Faptul ca e sinking te mai ajuta sa arunci cat mai departe.

Intr-adevar cele sinking sunt mai grele...dar nu intotdeauna un sinking de 4cm si 5gr se lanseaza mai departe decat un floatin tot de 4 cm dar de 4gr....deci nici aici....nici aici.

Clar ca sinking e mai bun ca si distanta de aruncare.
PENTRU UN INCEPATOR IN AVAT RECOMAND CU CALDURA SALMO STING BL sau MINNOW D (varianta suspend si respectiv sinking).
pe rapalle am incerca un original floating si un contdown amandoua exceptionale dar de ori ca pret ca salmo-urile corespondente.
Si dupa o experienta consistenta in spinning de avat inca mai reusesc sa pierd vreo 2-3 voblere pe an prin tufe si pomi (si alte agataturi) cu toate ca am wader.
PENTRU UN INCEPATOR IN AVAT RECOMAND CU CALDURA SALMO STING BL sau MINNOW D (varianta suspend si respectiv sinking).
pe rapalle am incerca un original floating si un contdown amandoua exceptionale dar de ori ca pret ca salmo-urile corespondente.
Si dupa o experienta consistenta in spinning de avat inca mai reusesc sa pierd vreo 2-3 voblere pe an prin tufe si pomi (si alte agataturi) cu toate ca am wader.
the angler is catching xxx, not by the lure
poate nu am fost destul de clar pentru acelasi model de exemplu pentru un minnow de 5 cm daca ai varianta sinking e mai buna decat floating. Deci e de preferat daca vrei sa arunci cat mai departe sa folosesti varianta sinking . Dezavantaje la sinking daca ai niste praguri pe directia de recuperarea cam riscant.
In curent puternic floatingurile se destabilizeaza foarte usor la aruncarea in evantai.
Ca si forma cel mai bine se arunca cele in forma de picatura de genul bullhead.
In curent puternic floatingurile se destabilizeaza foarte usor la aruncarea in evantai.
Ca si forma cel mai bine se arunca cele in forma de picatura de genul bullhead.
the angler is catching xxx, not by the lure
ms mult...acum nu mai imi ramane decat sa imi fac o lista si sa strang bani
mi-am facut o oarecare imagine dar o sa stau lipit de topic sa acumulez cat mai multe cunostinte si cu prima ocazie...voi bate muresul in lung si in lat.apropo,luna aceasta am ceva sanse sa prind dc se limpezeste binenteles si se mai incalzeste?[/quote]