Cum sa prind avatul ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
temperatura apei este un factor foarte general
probabil ca mai sunt n factori care influenteaza comportamentul pestilor, unii cunoscuti altii nici pe departe
presiunea conteaza, evident, dar este un factor care este dificil de interpretat, conteaza zona, specie, anotimpul si multe alte conditii de la fata locului
destul de des o analiza nu te duce la nici un rezultat, cand te duci la peste e altceva
oricum, cu siguranta doar pe baza analizi presiunii nu poti anticipa o partida buna
in schimb, pe baza analizei temperaturii apei, cunoscund locurile si pestii din zona, poti anticipa o perioada buna
probabil ca mai sunt n factori care influenteaza comportamentul pestilor, unii cunoscuti altii nici pe departe
presiunea conteaza, evident, dar este un factor care este dificil de interpretat, conteaza zona, specie, anotimpul si multe alte conditii de la fata locului
destul de des o analiza nu te duce la nici un rezultat, cand te duci la peste e altceva
oricum, cu siguranta doar pe baza analizi presiunii nu poti anticipa o partida buna
in schimb, pe baza analizei temperaturii apei, cunoscund locurile si pestii din zona, poti anticipa o perioada buna
Ai dreptate
Ai dreptate Sire in legatura cu apa in crestere si presiune datatoare de dureri am citit undeva pe net impresiile unui pescar care spunea ca are mare legatura presiunea si nivelul apei.Ceva de genul scade presiunea tre sa creasca sau sa scada (nu mai stiu exact)apa ideal 13 cm la un grad iar cu domnul clean daca tot vrei sa prinzi lasi lansetutza si iei varga ii pui ceva insecte si nu cred indiferent cine si ce va zice ca vei ramane cu un gust amar al unei partide nereusite .cat va fi ea presiunea una doua capturi de clean tot ai.dintre insecte iti propun binenteles nelipsita lacusta care aduna tot de la 50g in sus,fluture alb (am avut cele mai mari capturi),libelule(insecte nu larve) in special cele verzi si albastre ,trantori de albine (atentie tre folosit un carlig mai mare aici gen nr.6 pt ca inteparea este mai greoaie trantorul fiind o insecta mai tare si destul de mare,capturi mari si aici),greierul este bun dar nu pe toate apele nus care este explicatia logica.viespea atrage f mult dar este f dificila si in rest tot ce misca.primavara devreme (si tine minte ca ai sa intalnesti cazuri)nu vei gasi insecte decat mai fecvent greiere sub brazde si pe pamant in locurile cu iarba pe langa balti sau in padure PAIANJEN un fir subtirel un carlig max.de 12 cu un paianjen 2 in el te va unge pe suflet.toate aste sunt bune la varga la plimbat prin locurile cu clean nu recomand pescuitul stationar pt ca vor fi mai putine capturi la stationar.bineinteles sunt locuri care tin clean gen(pietroaie sub baraje la coturi ale apelor fascine unde eu am prins si 7kg clean la o varga in max 4 ore).acum poate imi veti zice sa nu mai delirez cu varga pe aici ca-i treaba de blincherit in rubrica asta insa cred ca va prinde bine mai ales celor mai mici pescari astfel de indrumari.
se stie clar ca lui domnul avat ii place albul,dar daca mai pui si un pic de rosu si/sau negru se indragosteste pe loc.
dar nu tre sa fie regula generala.au fost si cazuri cand l-am prins la twister de exemplu,sau la te miri ce altceva.
ca regula generala poti sa iei faptul ce e foarte curios si agresiv;vine la aproape tot ce pliscaie pe apa.
dar nu tre sa fie regula generala.au fost si cazuri cand l-am prins la twister de exemplu,sau la te miri ce altceva.
ca regula generala poti sa iei faptul ce e foarte curios si agresiv;vine la aproape tot ce pliscaie pe apa.
aveti dreptate . chiar am sa caut ceea ce recomandati voi pt ca asta pot face acum sa cheltui caci apele pe aici sunt f tulburi si mari cat china.as incerca sa achizitionez si un nou batz.voi ce imi recomandati?ceva incepand de la 10g pe o apa cu ceva curent??sau chiar mai jos??pana acum am folosit ceva mai rigid chiar imi place acel batz se asorteaza cu stilul meu:)) dar de cand a vazut lumea unde ce si cum se prinde avat ca-m bantuie malul si domnul papa spre larg mai la liniste de ceva timp.
nu sunt un impatimit al avatului ,dar el reprezinta o alternativa ,si ma ajuta sa ma destind atunci cand am nevoie de asta .pescuiesc pe prut de foarte multi ani si am ajuns la concluzia ca fiecare loc are specificul lui.am un loc preferat unde maninca foarte bine la rotativa si la vobler de exemplu ii place mult tot un storm dar maroniu,dar ieri am capturat un avat foarte frumos la twister galben.in alt loc unde merg nu am prins avat decat la twister iar in alt loc prefera rotativa de cupru