Cum sa prind avatul ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 17 Oct 2007, 15:51

danr scrie: luna nu are nici o relevanta, anul trecut in septembrie avea apa 17-20 grade, anul asta avea 28 de grade
ce relevanta mai are ca luna se chema septembrie ?
N-as fi asa de sigur ca luna/saptamana/ziua n-au nici o relevantza. Si aici nu ma refer neaparat la avat. De ce spun asta? - pt ca aici in Quebec sunt pesti care migreaza din apa sarata in fluviu (nu mai retzin exact cum se numesc) si care vin intr-o anume zi a anului, dar exact aceeasi zi, indiferent daca anul acela a fost canicula sau foarte rece.

Probabil ca in algoritmul lor de calcul, pestii in general, considera si alte necunoscute decat temperatura instantanee. Ceasul lor biologic probabil le spune ca intr-o luna ar cam trebui sa vina iarna asa ca ei, pestii (avatzii) sa-si ia masurile necesare. Nu stiu daca acelasi ceas biologic sau altceva le va prognoza si daca vor crapa pietrele de ger sau vor fi 20 de grade toata iarna, dar masurile de sigurantza trebuie luate.

Zic si eu... :D

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 17 Oct 2007, 16:04

si care vin intr-o anume zi a anului, dar exact aceeasi zi, indiferent daca anul acela a fost canicula sau foarte rece.
e alta civilizatie in Canada domle :lol:

avatii nu migreaza mii de km, si au mereu obletii deasupra lor
avatii nu depun mereu in aceeasi zi din an, depun cand apa are o anumita temperatura si se intrunesc anumite conditii, nu cand se face 15 aprilie in calendar
si asa mai departe

somonii aia sunt niste indoctrinati de sunt asa ceas, oare nu cumva vin din tarile noridice, germanice ?
ei nu judeca dupa simturile lor, nu iau decizii singuri, se iau dupa reguli stabilite acum mii de ani
avatii sunt probabil mai latini :lol:

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 17 Oct 2007, 16:17

Fara vrajeala!

Oricum, nu vorbeam de somon, era o albitura mai mica!

Ideea era ca e posibil ca inclusiv avatul sa ia in calcul si-alte lucruri decat temperatura, cand mananca sau ataca din alte ratziuni. Toate vietzuitoarele au ceas biologic care masoara timpul, indiferent daca migreaza mult sau putzin.

N-am baze stiintzifice, dar asta-i banuiala mea!

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 17 Oct 2007, 21:30

posibil sa aiba si ei o notziune a timpului, habar n-am, avand in vedere ca sunt asa sensibili la presiunea atmosferica, este posibil ca odata cu toamna si cu micsorarea zilei sa isi dea si ei seama ca vine `nacazu` :lol: , dar dupa mine cel mai mare impact il are temperatura, deoarece prin scaderea ei albitura se cam duce la dreaq si este normal sa ai mai multe prezentari la vobler, de exemplu vara canci salau in mal ziua in amiaza mare mananca in `larg`, toamna se aproprie unde apa-i mai calda si ii albitura dar noh aberez deja va lasss :lol:
be smart be silent be deadly.....

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 17 Oct 2007, 22:56

onesti scrie:
N-as fi asa de sigur ca luna/saptamana/ziua n-au nici o relevantza. Si aici nu ma refer neaparat la avat. De ce spun asta? - pt ca aici in Quebec sunt pesti care migreaza din apa sarata in fluviu (nu mai retzin exact cum se numesc) si care vin intr-o anume zi a anului, dar exact aceeasi zi, indiferent daca anul acela a fost canicula sau foarte rece.

Probabil ca in algoritmul lor de calcul, pestii in general, considera si alte necunoscute decat temperatura instantanee.
Ai verificat si pe viitura puternica , inundatii si din astea ?

Fir Intins!!!

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 18 Oct 2007, 15:12

Eu n-am verificat nimic. Am spus doar ce se-ntampla cu anumite specii si ce banuiesc eu legat de simtzurile pestilor, altele decat detectarea temperaturilor.

Fir intins si tie!

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 18 Oct 2007, 20:49

Eu cei mai multi avati ii prind in septembrie.Anul trecut am reusit sa prind 16 avatei(300g-800 g) intr-o singura ora la rotativa.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Deh

Mesaj de vampir » 30 Oct 2007, 22:44

Buna treaba domnule dan cu temperatura asta a apei dar ar mai fi o problema .Presiunea atmosferica nu este mai sus decat temperatura apei??Nu gasim o solutie prin care sa pui pe site un mic calendar sau ceva asemanator?Ca eu unul ca sa imi cumpar barca,sonar,barometru si termometru sau sonar cu din astea in el ce sa zic imi angajez si om atunci care sa prinda peste in locul meu.

vampir
utilizator constant
utilizator constant

a

Mesaj de vampir » 30 Oct 2007, 22:47

Nu fac aluzie la cineva anume ci am vrut sa spun ca nu imi da mana sa cumpar de toate si poate la mai multi. la cate secunde apare presiunea atmosferica la stiri si cum asta seara o ratai pt ca eram cu ochii beliti pe site parca imi este ciuda.Cel putin eu pe net nu am gasit sa ii zic barometru??

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 31 Oct 2007, 07:27

nu cred ca foarte mult in influenta unui anunit factor ci mai de graba intr-o combinatie extrem de complexa si subtila. Am prins bine pe apa tulbure in creste, rece si cu presiune admosferica de imi exploda mie capul revers nu am prins in conditii ideale.
In zona mea am observat ca sunt ani in care merg mai bine avati si ani in care mai bine cleni niciodata impreuna. Anul asta de exemplu nu prea a fost anu de avat.
Muresul are conditii specifice si de aceea am impresia ca avatul sa adaptat si la zona unde traieste. De exemplu acuma cel mai suparator aspect care ma restrictioneaza puternic sunt frunzele de pe apa (sunt sute si cam la 2-3 evolutii agat cel putin o frunza)
the angler is catching xxx, not by the lure

Scrie răspuns