Cum sa prind avatul ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
daca pescuieti din barca nu prea mica, dar daca dai de pe mal o sa iti fie cam peste mana sa dai cu ea dupa avat. daca totusi pescuiesti pe o balta mica sau ceva de genu asta , poate iti va fi de folos. cel mai bun sfat pe care ti-l pot da e sa mergi la pescuit si sa vezi ce rezultate ai, in functie de asta iti dai tu seama daca e bun arsenalu sau nu 

Din sumara mea experienta in spinning, cam doi ani, (cu toate ca pescuiesc de vreo 40..., mintea romanului de pe urma!!!, ce sa fac?), echipamentul nu e important, e FOARTE IMPORTANT!!!, am ajuns la concluzia ca niste scule decente , nu neaparat foarte sofisticate, nu foarte scumpe , pot sa-ti dea satisfactii dar cand zic decent ma gandesc la un minim necesar, iti vorbesc din experienta, am incercat variantele ieftine si am avut esecuri la greu, a trebuit sa urc la un nivel mediu ca sa am satisfactii, batul tau de 1.80 poate fi foarte bun, depinde cum si la ce dai, daca dai din barca la salau sau la biban si are senzitivitatea necesara e OK, daca dai la avat pe Mures la Arad e foarte scurt, ar trebui sa mai specifici si celelalte caracteristici ale batului, actiune, putere de aruncare, mulineta la fel , fac si chinezii mulinete cu multi rulmenti multi dar asta nu e totul, mulineta trebuie sa fie dedicata spinningului altfel vei avea o multime de neplaceri, am schimbat trei mulinete, relativ scumpe,( pentru mine) ca sa ajung la a patra care ma satisface si rezista la uzura, pt. ca e vorba de mare uzura in spinning, asa ca poti incerca ...cu ce ai dar ar fi bine sa te pregatesti pt. ceva investitii... 

-
- veteran
salut, o lanseta de 1.80 la avat mi se pare obscen de scurta, deoarece in multe cazuri ai nevoie de lanseuri mai lungi chiar foarte lungi, mulineta mica la fel, itzi recomand minim una de 3000..
bibane apropos santzelegg la te-ai oprit la blue ark si red ark??
ps. ultimul batz ce l-ai luat `pentru jaloo` cred ca mere mai bine la havatt.... vorba unui greu `suntem prea saraci sa ne luam lucruri ieftine`....
bibane apropos santzelegg la te-ai oprit la blue ark si red ark??

ps. ultimul batz ce l-ai luat `pentru jaloo` cred ca mere mai bine la havatt.... vorba unui greu `suntem prea saraci sa ne luam lucruri ieftine`....
be smart be silent be deadly.....
am citit ttoate mesajele de pe acest topic si drept sa spun m-au convins sa ma apuc de pescuit la avat...lanseta si mulineta pot sa spun ca am...un cormoran mephisto de 2.10 act 5-20 si mul. shimano catana2500...nu sunt cine stye ce dar sper sa ma descurc cu ele...mai imi trebuie doar niste voblere!!imi poate recomanda cineva niste modele care au avut rezultate...am vazut mai multe modele prin mesaje dar as vrea sa imi recomandati vreo 2 mie..ca incepator:P
Sunt multe voblere de recomandat, dar daca trebuie sa ma opresc la vreo doua, asa pentru inceput, as zice Salmo Minnow, intre 5-7 cm, culori GS sau Dshaddow11 scrie:imi poate recomanda cineva niste modele care au avut rezultate...am vazut mai multe modele prin mesaje dar as vrea sa imi recomandati vreo 2 mie..ca incepator:P
Salmo Sting 6-9 cm.
Pentru avat, e recomandat ca pe langa voblere, sa mai ai si ceva rotative, si ceva linguri

Faptul ca un vobler e sinking sau floating nu il face sa fie mai prinzator sau nu, aceasta caracteristica te ajuta sa joci intr-un anume fel voblerul. Daca e sinking recuperezi un timp si apoi il lasi sa coboare pana crezi ca trebe, daca e floating recuperezi un timp si apoi il lasi sa se ridice .
Faptul ca e sinking te mai ajuta sa arunci cat mai departe.
Faptul ca e sinking te mai ajuta sa arunci cat mai departe.
- storm fish
- veteran
rapala X-RAP(GGH sau OG)shaddow11 scrie:am citit ttoate mesajele de pe acest topic si drept sa spun m-au convins sa ma apuc de pescuit la avat...lanseta si mulineta pot sa spun ca am...un cormoran mephisto de 2.10 act 5-20 si mul. shimano catana2500...nu sunt cine stye ce dar sper sa ma descurc cu ele...mai imi trebuie doar niste voblere!!imi poate recomanda cineva niste modele care au avut rezultate...am vazut mai multe modele prin mesaje dar as vrea sa imi recomandati vreo 2 mie..ca incepator:P
YO ZURI live bait
depinde si unde vrei sa arunci cu ele......
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....