Cu tacamu' dupa stiuca!

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Feb 2005, 15:51

sa nu crezi ca sunt carcotas si ma plang sau ceva de genul asta, eu cumpar revista, imi plac culorile aprinse.... :lol:
altfel ma cam pierd in meandrele concretului......

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 14 Feb 2005, 16:37

bad boy, bad boy
what you gonna do? ... :wink:

stoica stefan
senior
senior

Mesaj de stoica stefan » 08 Apr 2005, 09:25

fara suparare dar asa cum o lanseta fie ca e shimano fie ca e x-zone,merge dupa mana pescarului asa si o tabla fie mepps fie berti fie facuta si batuta de tine va avea un comportament asemanator cu sufletul celui care o manuieste.asa cum spune costi,orice tabla si orice naluca in mana unuia care are incredere in ea poate produce ravagii,sau chiar dupa sezoane intregi pot aparea doar capturi intamplator accidentale.problema in pescuit a tuturor(dupa umila mea parere)e si va fi in continuare subiectivismul.sfatul meu este sa aveti incredere in voi si in ceea ce folositi,dirijati naluca dupa cum va spune inima,nu va lasati influentati de parerile altora dar luati aminte la ele si voi doar adaptati-va la mofturile mofturosilor-adica MARIA SA PESTELE.va salut,cu respect,stefan. :wink: :twisted: :twisted: :twisted: :D

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 08 Apr 2005, 17:24

Dane,

Pana te apuci tu de muscarit incearca un pescuit la streamere,muste artificiale,dar cu echipament de spinning
Eu am pescuit de multe ori acasa la musca artificiala(nu zic destul ca nu e adevarat),dar aici din cauza operatiei la piciorul drept nu mai pot sa practic adevaratul fly fishing.

Poate poti incerca si tu sa pescuiesti cum am pescuit eu miercurea trecuta la white bass si nu numai incercat deoarece am prins peste 75 de white bass,pe cei mai mari(25 buc.) i-am mutat in Houston,restul sau i-am eliberat sau i-am dat unor pescari din jurul meu ce nu prindeau peste.
Langa mine pescuiau la viu niste vietnamezi si prindeau bine.
Eu pescuind cu streamer-e si muste artificiale am prins in acelas ritm sau de multe ori mai bine.

Am pescuit cu ALL STARR-ul TITANIUM DE 3,8m.folosind urmatoarele :MINNOW CLAUSER(carlig nr.6),WOOLY BUGER OLIVE (carlig nr.8 ),MICKY FINN (carlig nr.8 ),SILVER SIDE MINNOW (carlig nr,8)BROWN WOOLY WORM(carlig nr.10).

Cu toate streamers-ele si mustele folosite am prins peste,dar cel mai bine a mers la MINNOW CLAUSER,apoi WOOLY BUGER ,MICKY FINN,BROWN WOOLY WORM,SILVER SIDE MINNOW.

Am pescuit tot in stilul meu mai putin "ortodox" adica leader fluorocarbon,o oliva culisanta de 1/4oz.(7g.)pusa pe fir deasupra vartejului,miscand mai mult din varful batului si recuperand destul de lent,cam in felul cum pescuiesc la jig.

Nu am mai facut poze,dar "cooler"-ul meu a fost din nou plin cu white bass.

Incearca o data ,dar incearca in locuri unde sunt destui pesti caci altfel daca nu prinzi iti trece entuziasmul.
Exact cum spunea Petru aproape toti pestii din Romania(daca nu toti) ataca mustele ,problema e sa reusesti sa afli musca preferata in acel moment.

Ti-am relatat cele de mai sus ca sa vezi ca nu e neaparat nevoie de o investitie suplimentara (in afara de streamers-e si muste)in bete si fire de fly,mulinete,ca sa poti pescui cu muste artificiale.

Dar acest pescuit pe care l-am incercat cu succes eu ,nu poate inlocui frumuseta pescuitului adevarat la muste cu echipament fly.....insa pana intra microbul mai adanc te poate ajuta.

Numai bine si fire intinse,

Jean Scurtu

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Apr 2005, 12:04

Si eu am un streamer,arata foarte bine,dar e prea usor pentru a fi lansat cu echipament de spinning,are doar o bilutza de lestare pe carlig.Oare as putea lesta cu niste alice pe fir?Ar mai pluti acel streamer?Daca nu,ma gandeam sa-l folosesc la 0.3-0.5 m in fata unui popper,la avat.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 10 Apr 2005, 17:37

Michael scrie:Si eu am un streamer,arata foarte bine,dar e prea usor pentru a fi lansat cu echipament de spinning,are doar o bilutza de lestare pe carlig.Oare as putea lesta cu niste alice pe fir?Ar mai pluti acel streamer?Daca nu,ma gandeam sa-l folosesc la 0.3-0.5 m in fata unui popper,la avat.
Michael,

Cred ca am explicat destul de clar cum am pescuit cu streamers,muste artificiale si daca eu am putut de ce nu ai putea si tu in acelas fel nefiind chiar o mare filosofie.Nu m-a invatat nimeni sa pescuiesc asa dar am incercat ,chiar daca nu se pescuieste asa cu streameres si culmea se pare ca pestii nu prea citesc cartile in care ti se explica cum e cu pescuitul cu streamers.De aceea spuneam ca am pescuit intr-un fel mai putin ortodox.
Acelas lucru e si cu pescuitul meu cu jig-uri,nu se prea incadreaza in tiparele din carti(lungime bat,greutate extra pe fir etc.) dar din moment ce prind pesti destui eu im vad de treaba in stilul meu.

Si cum se spune"incercarea moarte n-are" poti incerca si tu altceva decat pescuitul obisnuit si tragi concluziile.....

Fir intins,

Jean Scurtu

Scrie răspuns