Cu tacamu' dupa stiuca!

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
fff
senior
senior

Mesaj de fff » 09 Feb 2005, 18:49

@Danr
- reclama mascata :wink: (doar "prietenii stiu de ce" :lol:, necunoscatorii ar fi ramas tot in ceatza ...)
- pe cinstite? :lol: Ok ... Depinde cine si ce citeste. Revista are si generalitati (bune sau mai putin bune), si reclame (la obiect sau pe langa), si lucruri noi, si vechi, si tehnica (buna sau mai putin buna), etc. Se adreseaza atat incepatorilor cat si celor (mai) avansati. Deci, plateste cine vrea si plateste cel caruia-i place ... :wink:
- nu te face ca n-ai inteles chestia cu "meseria se fura" :wink:, am spus clar: "... poate-i mai bine asa mai ales cand e vorba de pescuitul la lingura ..."

@Sorin
Pe cat de normal e schimbul de info de care vorbeai cred ca tot atat de normal mi se pare si sa nu se spuna chiar tot. Din mai multe motive: fie deoarece nimeni nu detine adevarul absolut in materie de tehnica de pescuit, fie pentru ca nu pot fi multumiti toti, fie pentru ca ar disparea placerea de a descoperi chestiile noi (e la fel ca la matematica, odata ce ai invatat ca 2+2=4 deja stii tot si nu mai incerci sa vezi daca nu cumva 2+2=5 (quote Adriano) si e pacat). Stiu, e mult mai comod sa primesti totul mura-n gura, dar ... Pe de alta parte, la fel cum oricare dintre noi e liber sa selecteze ceea ce vrea sau ii place, la fel cel care scrie e liber sa transmita doar informatia pe care o vrea. E normal sa existe voci critice in acest caz dar nu cred ca e corect sa acuzam pe cineva ca nu vrea sa transmita informatia completa.

P.S. parerea mea :wink:

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 09 Feb 2005, 19:38

fff la 2+2 un contabil te intreaba
:D :D "cat vrei sa dea ?"
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 10 Feb 2005, 07:48

Probabil ca am mai spus-o,si o mai spun:folosesc o gramada de oscilante Berti,cu care am prins mai bine decat cu voblere :shock: ,chestia este sa le joci corespunzator,in functie de curentul apei,adancime,etc.Desi eram un impatimit al voblerelor Rapala,dupa ce am vazut ca in unele cazuri o oscilanta bine aleasa face mai mult decat un vobler de 400k,am capatat o mare incredere in oscilante.Asa cum spunea si Eugen,am cam renuntat si eu la rotative,le folosesc mai rar la clea si avat,in rest nu prea are rost.Dau in special cu oscilante,voblere si incerc in continuare cu shaduri(nu ma las)... :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 10 Feb 2005, 09:08

Cinste voua celor care aveti stomac pt softplasticuri!
Au mor atunci cand nu reusesc sa le "simp"... Echipament de mana a 3-a... Da-i bun si ala! Mai bag si eu un plumb mai greu, mai bag o naluca reactiva...etc... Da' la oscilante e altceva!

Zicea cineva ca e mai usor saa iei mura-n gura... Pana sa dau prima oara cu lingura aveam capul bute de sfaturi teoretice. 3% s-au confirmat la balta! 3mii de linguri pe piata... Da parca tot mai bine merg alea la care ti-ai dat cu ciocanu' peste degete! Deh... copiii tai! 8)

Daca am zis ceva, ma tin de cuvant! Deja de ieri imi notez idei intr-un carnetel ca sa nu va servesc si eu tot "apa de ploaie" :wink: ...

Cine-i Dr PIKE?
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 10 Feb 2005, 09:44

@Ovidiu14

Daca zici ce esti contabil e normal sa intrebi cat fac 2+2 pentru ca "la contabili niciodata nu le iese socoteala" :twisted: :P
Serios acum, 2+2 fac 4 de obicei (conform matematicii) dar exista numeroase cazuri in care fac 3 sau 5 ... :wink:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 10 Feb 2005, 09:57

pt fff:
Din fericire in pescuit cred ca nu exista un punct in care sa zici ca stii tot si nu mai ai ce descoperi .Asta e si frumusetea lui
Si nu e vorba de a primi ceva mura-n gura .
In loc sa cheltui o carca de bani ca sa faci experimente costisitoare si cheltuitoare de timp ( in ziua de azi timpul chiar e o problema) , e mai benefic , informat fiind sa te axezi pe anumite tipuri de naluci , clase,modele,.... si sa-ti formezi in timp un stil propriu .N-o sa se opreasca aici incercarile proprii , da macar ai niste directii pe care sa incerci.
In orice domeniu , libera informatie si competitia fac progresul si nu ascunsu dupa deget si formulari de genu ,,meseria se fura nu se invatza''...cred ca vorba asta e strict romanesca si extrem de paguboasa in genul celor ''merge si asa'' si ,, sa moara capra si vecinului''
Daca nu existau reviste , articole, emisiuni TV , site-uri ca asta pe care ne conversam care sa ne informeze , probabil ca si acum mai indesam rame in carlig in cautarea carasului absolut .
se prinde peste si asa da.....''nu cadreaza'' :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 10 Feb 2005, 10:11

fff
read again ...nu am intrebat cat fac 2+2
pt mine fac cat vreau eu :D :D
daca ma ajuta 4 e ok

de multe ori pe balta fac 0 :shock:
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Valentin Comaneci
junior
junior

Mesaj de Valentin Comaneci » 10 Feb 2005, 10:41

Pescuiesc de vreo 4 ani exclusiv cu table la stiuca.
Initial, am cumparat la greu tot felul de modele .Cu unele am prins cu altele deloc.Dupa multe incercari m-am axat pe vreo 6 modele cu care am avut rezultate bune.Pe celelalte le-am facut cadou prietenilor :D
Caz real:La pescuit cu ''Frolic" moderatorul de pe crap.ro
Eu oscilanta, el la fel.Nimik amindoi.Baga omu' o rotativa Mepps Aglia nr2
si incepe prapadu' ,eu consecvent.......nimik.Dupa vreo 6 capturi intre 1 si 2k imi imprumuta si mie o rotativa cu care reusesc sa salvez ziua de pescuit.
Cred ca frumusetea pescuitului cu table consta in faptul ca exista reguli....pe care trebuie sa le descoperi.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 10 Feb 2005, 11:26

@Sorin:
1. "... Si nu e vorba de a primi ceva mura-n gura. In loc sa cheltui o carca de bani ca sa faci experimente costisitoare si cheltuitoare de timp ( in ziua de azi timpul chiar e o problema) , e mai benefic , informat fiind sa te axezi pe anumite tipuri de naluci , clase,modele,.... "
2."... Daca nu existau reviste, articole, emisiuni TV, site-uri ca asta pe care ne conversam care sa ne informeze, probabil ca si acum mai indesam rame in carlig in cautarea carasului absolut. se prinde peste si asa da.....''nu cadreaza'' ..."

1.
- fara suparare, dar tocmai de "primit mura-n gura" e vorba atata timp cat urmaresti sa iei de-a gata cat mai multa info pentru a scapa de experimente, cheltuieli, timp pierdut, s.a.m.d.
- repet, dupa parerea mea nu e normal sa ceri cuiva sa-ti spuna ceva anume daca respectivul nu vrea. Fiecare poate avea propriile secrete si nu poate fi obligat sa le impartaseasca nimanui.
- ar mai fi un aspect pentru care chiar NU TREBUIE spus tot, gandeste-te la mentalitatea marii majoritati a pescarilor si ai sa intelegi ce vreau sa spun ... :?
2.
- parerea mea e ca cine vrea, poate, indiferent daca citeste sau nu, daca afla sau nu lucruri/tehnici/metode/nade/momeli noi. Numai ca trebuie ca el insusi sa experimenteze, sa cheltuie bani si timp ... ceea ce, evident ca in acceptiunea multora e cam incomod ...
- progresul intr-un domeniu nu inseamna ca numai unii sa-si bata capul iar ceilalti sa ia totul de-a gata, ci inseamna ca toti sa puna umarul. Asa-i normal.

@Ovidiu14
- am citit eu bine ce-ai scris :wink:
- pentru mine, pe balta 2+2 = oricat, dar NICIODATA zero (nu ma pune sa-ti explic de ce, daca esti curios citeste posturile de la alte topicuri si ai sa afli :P).

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 10 Feb 2005, 11:57

Cine oscilanta mea-i Dr.Pike?
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Scrie răspuns