Cu profesor sau autodidact?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

superbaloane
utilizator constant
utilizator constant

Cu profesor sau autodidact?

Mesaj de superbaloane » 01 Noi 2006, 16:34

Dragi pescari,

Am deschis acest subiect care poate fi interesant atat pentru noi cat si pentru cei care acum deprind tainele pescuitului la rapitori. Ca sanse reale de succes are un pescar nou de rapitor sa invete de unul singur din reviste sau forum-uri? Are intr-adevar nevoie de un "profesor"? Voi in ce stadiu sunteti?

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 01 Noi 2006, 16:39

frate , in primul rand sunt in stadiu de morula si cu multa sudoare si munca tind sa devin gastrula :D

serios vorbind , e mult mai simplu sa ai de unde invatza sau vedea practic , e un shortcut evident ......
se poate si de unul singur dar mult mai greu
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

superbaloane
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de superbaloane » 01 Noi 2006, 16:50

Sorin,

Daca esti din Bucuresti cred ca ai observat ca exista doua tabere de pescari foarte buni la rapitori, orientati in functie de varsta. Intrebarea mea e daca ai apelat vreodata la "serviciile" lor si daca da la care dintre ei?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 01 Noi 2006, 17:00

Acu cu internetu forumurile, site-urile si revistele din ziua de azi s-o mai simplificat treaba autodidactilor.
Pe "vremea mea" balaceam primele rotative (care nici nu se invarteau) facute de nush ce cooperativa, gasite in singurul magazin unde cel mai subtire fir era un.30 de savinesti iar germina era utopie
Ce carti, ce reviste...
E drept ca am avut fo doi profesori da erau prea rare ocaziile sa le fur meseria

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 01 Noi 2006, 17:22

superbaloane scrie:Sorin,

Daca esti din Bucuresti cred ca ai observat ca exista doua tabere de pescari foarte buni la rapitori, orientati in functie de varsta. Intrebarea mea e daca ai apelat vreodata la "serviciile" lor si daca da la care dintre ei?
domiciliez in Bucuresti ca sa zic asa , dar is ardelean :D

de ce faci astfel de impartiri pe varste ? cunosc multi pescari tineri f buni , si am avut placerea sa pescuiesc si cu meseriashi mai in varsta ....

nu am apelat niciodata la ,,serviciile'' nimanui ....primele manifestari de spinning au fost cutii de vitamina C pe post de buldo si muste artificiale romanesti de se gaseau prin magazine ......ca asa citisem io pe nu stiu unde , rotative AN2...... si linguri de pe la rusi , de daca-ti cadea una pe picior te baga in spital....
primu pastrav l-am prins la un vibrax cu puncte rosii ca asa aparuse o poza ...
primu clean l-am luat la un cozma de 3 cm ca nu aveam altceva pe la mine .....
prima marla la o rotativa pe un canal limpede de o si vedeam ...
primul salau pe Facau la o montura Carolina ca asa vazusem in ALP la un grub imens .....
somn inca n-am prins , da nu o sa apelez la serviciile nimanui sa-mi arate .......o sa-l gogesc pana la urma cine stie la ce ......
e greu de unul singur , si tre sa ai o doza buna de dementa ....... Nu mi-a aratat nimeni nimic , desi m-as fi bucurat sa fi avut de unde . Nu e o varianta de invidiat

De cand sunt in Bucuresti am avut norocul sa cunosc multi pescari buni , chiar f buni , de la care am avut si probabil mai am multe de invatat . Si probabil ca si reciproca e valabila ......
pescuiasca si el va

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 01 Noi 2006, 17:43

Din punctul meu de vedere, foarte bine este sa inveti singur acest pescuit.De ce spun asta? Ptr. ca singur fiind si cutrierind dupa clean, salau, sau pastrav deci cam dupa orice rapitor cauti si pescuiesti in locuri noi, aplici multe tehnici fie ca le cunosti fie ca nu, iti cam dai seama si ce zone prefera fiecare rapitor in parte, deci intr-un cuvint dobindesti experientza.Ptr ca dupa parerea mea nu prea ar exista reguli batute in cuie in acest pescuit.Baza o poti dobindi citind o revista sau pe un forum ca acesta. :wink:
Pilly

oaie
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de oaie » 01 Noi 2006, 17:50

sunt autodidact! de nevoie!!!!!!!! nu cunosc pe nimeni sa ma invete!!
nu prind mai nimic dar perseverez :D . citesc cu lacomie toate revistele si intru zilnic pe rapitori.ro dar simt nevoia de un profesor.
cred ca de la cineva experimentat ai invata mult mai repede dar e bine si singur.capturile sunt mai rare dar bucuria mai mare!
la urma urmei placerea conteaza!daca mai si prinzi este ca un bonus!
binenteles ca daca mi sar ivi ocazia as merge bucuros sa invat de la cineva experimentat!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 01 Noi 2006, 17:53

f adevarat ....
pescuiasca si el va

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 01 Noi 2006, 17:58

Sorin scrie:[...]Nu mi-a aratat nimeni nimic , desi m-as fi bucurat sa fi avut de unde . Nu e o varianta de invidiat

De cand sunt in Bucuresti am avut norocul sa cunosc multi pescari buni , chiar f buni , de la care am avut si probabil mai am multe de invatat . Si probabil ca si reciproca e valabila ......

pai si pescarii aia din bucale nu spun chiar nimic? :D adica nu-ti arata nimic? :lol:

io am avut mare noroc cu niste bajeti buni de la iesi. :wink: sa fie sanatosi si voinici ca abc.ul de la ei l-am "furat". altfel spus (nu mi-e rusine sa zic asta) nu ma apucam de spinning daca nu-i intalneam.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 01 Noi 2006, 18:00

leba scrie:
Sorin scrie:[...]Nu mi-a aratat nimeni nimic , desi m-as fi bucurat sa fi avut de unde . Nu e o varianta de invidiat

pai si pescarii aia din bucale nu spun chiar nimic? :D adica nu-ti arata nimic? :lol:

io am avut mare noroc cu niste bajeti buni de la iesi. :wink: sa fie sanatosi si voinici ca abc.ul de la ei l-am "furat". altfel spus (nu mi-e rusine sa zic asta) nu ma apucam de spinning daca nu-i intalneam.
Din ce am scris io zic ca se intelege clar ca da ....,,de la care am avut si probabil mai am multe de invatat ''.....
pescuiasca si el va

Scrie răspuns