Cu profesor sau autodidact?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 01 Noi 2006, 18:11

e foarte clar, Sorin. am vrut doar sa glumesc. :D
no offense.

apropo, ati observat ca exista categoria aia aparte care-si monteaza naluca in cort? :lol: :lol:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 01 Noi 2006, 18:35

Cred ca numai prin efort personal ( pescuit si informari ) poti cat de cat sa deslusesti din tainele acestui sport. Dar, consider ca este de mare ajutor sa ai pe cineva cu experienta in preajma, de la care sa mai "furi meserie", sa te sfatuiasca si chiar sa te mobilizeze atunci cand e cazul. Eu am beneficiat de astfel de oameni langa mine....si m-au ajutat mult.
Ultimele astfel de exemple se pot cauta in cadrul turneului AvP...cand multi dintre concurenti am avut ce invata...si s-au schimbat informatii pretioase.

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 01 Noi 2006, 18:53

Cand m-am apucat, am cautat ca turbatu sa ma lipesc de un meserias. Mi-au promis mi multi ca iesim impreuna sa vad meserie si m-au dus cu zaharelu ca pe copii mici. Toti pescar bucuresteni, ca si mine.

Asa ca m-am apucat singur. Dupa 10 iesiri am prins un binan. La urmatoarea doi bibani, apoi o stiuca, apoi un salau etc. Nici pana in ziua de azi nu am stat cu nimeni langa mine sa-mi spuna unde gresesc in zilele in care toata lumea prinde si eu frec duda. Pentru ca sunt convins ca nu exista un "meserias" care sa aibe rabdare si chef sa invete un junior, asa ca mine. Si mai e si chestia ca nu imi place sa fiu capusa sa ma milogesc de om. Daca vrea bine, daca nu larevedere.

Ca sa raspund la intrebarea initiala: autodidact 90%, 10% chestii de pe forum, sugestii voalate de la pescari necuoscuti, reviste, vanzatori din magazine etc.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 01 Noi 2006, 19:05

Eu cred ca fara un ajutor langa tine durata la care vei ajunge sa intelegi care este cea mai buna solutie pentru momentul dat este mult mai mare !
Strict la persoana mea, in 2005 am prins primul meu salau cu Costica in barca care mi-a zis ce este de facut in acel moment , aproape ca n-am inteles foarte bine dar mi-a sporit increderea in sine. Astfel incat la primul concurs m-am uitat foarte atent la cei ce pescuiau in jurul meu si am pus in aplicare exact ceeace am vazut la ei , pot sa consider ca primul exemplu in acest caz a fost Paco. Am reusit sa ies pe locul 7 in acel concurs si sa prind si gustul concursurilor de acest gen , cu toate ca pana atunci nu ma declaram un fan ci din contra .
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 01 Noi 2006, 19:11

leba scrie:e foarte clar, Sorin. am vrut doar sa glumesc. :D
no offense.

apropo, ati observat ca exista categoria aia aparte care-si monteaza naluca in cort? :lol: :lol:
nici un offense da eram obosit si ma prind mai greu :roll:
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

superbaloane
utilizator constant
utilizator constant

Fara indoiala, cu profesor!

Mesaj de superbaloane » 01 Noi 2006, 19:15

Eu personal am cam prestat vreo opt ani singur cu vreo 15 partide autodidact ca multi altii dar anul asta am avut marea sansa sa cunosc si mai ales sa pescuiesc alaturi de mari pescari. Departe de mine sa fac idoli din ei, vroiam doar sa-i mentionez. Daca veti avea onoarea sa pescuiti 3 ore alaturi de d-nul Mircea (unul din administratorii de la Gostilele) veti invata cat din 50 de iesiri de unul singur. Cu Sorin Dragoi (redactor AVP) numai daca stai langa el si aflii 10 trucuri noi/ora. Cu Andrei Zabet (n-are nevoie de prezentare) inveti cat toate partidele la un loc si ceva pe deasupra gen "ultimele noutati". Asadar profesori buni, elev cuminte si ascultator si speram si cu rezultate.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 01 Noi 2006, 19:17

Gyorg scrie:Eu cred ca fara un ajutor langa tine durata la care vei ajunge sa intelegi care este cea mai buna solutie pentru momentul dat este mult mai mare !
Strict la persoana mea, in 2005 am prins primul meu salau cu Costica in barca care mi-a zis ce este de facut in acel moment , aproape ca n-am inteles foarte bine dar mi-a sporit increderea in sine. .
Pescarushu s-a nascut cred , dand la jig si e profesor
nu o sa uit prima jiguiala cu el :D

Stim ca acum e subinginer :D
sa ne spuna el ce vrea sa devina :D :D :D
pescuiasca si el va

superbaloane
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de superbaloane » 01 Noi 2006, 19:33

Sorin,
Nu eu fac impartirea pe varste, ci pur si simplu asta e situatia. Cei mai buni pescari de rapitori au cel putin 50 ani, au minim 70 partide/an si de la ei invatam cu totii. Partea interesanta e ca desi ei nu avut acces la echipamentele performante din prezent, raman in continuare cei mai buni.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 01 Noi 2006, 19:37

superbaloane scrie:Sorin,
Nu eu fac impartirea pe varste, ci pur si simplu asta e situatia. Cei mai buni pescari de rapitori au cel putin 50 ani, au minim 70 partide/an si de la ei invatam cu totii. Partea interesanta e ca desi ei nu avut acces la echipamentele performante din prezent, raman in continuare cei mai buni.
Nu sunt de acord cu ce zici , nu stiu de unde ai tras tu concluzia asta .

La Caldarusani asta vara de ex erai in barca cu un pescar ff bun , si care din cate stiu are sub 50 de ani :D
pescuiasca si el va

superbaloane
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de superbaloane » 01 Noi 2006, 19:56

Sorin,
Daca nu ma crezi pe cuvant intreba-i tu pe cei sub 50 (vezi Andrei) si vezi ce-ti spune legat de "masteri". Insist totusi pe respect fata de cei mai vechi in breasla. Poate vei avea sansa sa mergi cu ei la pescuit.

Scrie răspuns