Cu profesor sau autodidact?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 01 Noi 2006, 20:00

Clar si raspicat. Cu cineva profi langa tine, inveti de 10 ori mai repede decat daca ai incerca sa prinzi singur "fenta". Poate ca din acest motiv te invata sa numeri si sa citesti la scoala in clasa 1, si nu te lasa sa iti dai tu seama pana termini scoala generala.

Insa parca ai satisfactie mai mare cand reusesti sa deprinzi o metoda buna de pescuit, plecand din postura "autodidactului".

Reviste, forumuri de genul rapitori.ro + experimentari pe balta, de unul singur, dar citind indicatiile voastre m-au ajutat mult in deprinderea de tehnici de pescuit.

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 01 Noi 2006, 20:15

corect, optim sa ai de la cine invata. Care sunt oare sansele sa te "lipesti" de un meserias avand in vedere ca nu cunosti personal nici unul?

hai sa vedem: e cineva dispus sa ma ia la 1-2 partide? sau ce e de facut sa intru in gratiile unuia mai experimentat? Exclus pupincurismul.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 01 Noi 2006, 20:21

superbaloane scrie:Sorin,
Daca nu ma crezi pe cuvant intreba-i tu pe cei sub 50 (vezi Andrei) si vezi ce-ti spune legat de "masteri". Insist totusi pe respect fata de cei mai vechi in breasla. Poate vei avea sansa sa mergi cu ei la pescuit.
Una e respect si cred ca nu se indoieste nimeni despre asta , si alta e o absolutizare pe criterii de varsta in care eu nu cred si asta nu numai din principiu.

cum am spus si mai sus am avut placerea si sansa cum spui tu sa merg la pescuit si cu unii din cei depsre care spui .

pe ceea ce sunt cu adevarat invidios insa pe ei sunt apele si timpul in care ei au pescuit ......diferite radical fat de ceea ce e azi

la Andrei ma refeream cu Caldarusani si e exemplul care mi-a venit la indemana .
asta nu inseamna ca pe tine nu te cred pe cuvan sau la parerea lui ar trebui sa subscriu neconditionat .

Avem fiecare opinii diferite si important e sa le discutam si respectam .

Vargati in drill !!!
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

superbaloane
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de superbaloane » 01 Noi 2006, 20:24

Pescuitul si vanatoarea sunt printre putinele sporturi (daca pot fi numite asa) fara cursuri, fara scoala in Romania. Asa ca invatam si noi la seral, pe apucate de la cine prindem.
@ Mihai,
Nu stiu in ce stadiu esti dar ma bag eu sa te iau cu mine la o partida pe Gostilele. Si daca n-o sa inveti tu de la mine poate e invers si tot e bine.
Apropos de "profesori", toti pe care i-am cunoscut sunt niste superdomni, basca multi dintre ei si foarte modesti. Nu stiu cum de nu te-ai "lipit" de unul pana cum!

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 01 Noi 2006, 20:24

Cineva spunea ca cei mai experimentati pescari sint cei sariti de 50 de ani.Total gresit din punctul meu de vedere.Corect: trebuie respectati si sa ne gindim ca atunci cind ei prindeau cleni si salai pe olt probabil unii CA MINE nici nu erau proiectati:)) Dar pescuitul nu tine cont de virsta ci de experienta fiecaruia.Intr-adevar mai sint si pescari de rapitor cu adevarat veterani care s-au adaptat la schimbarile produse in timp...dar ii numeri pe degete cel putin aici la mine.Dar marea majoritate au ramas cam cu aceleasi tehnici ca acum 20 de ani....Daca gresesc.... :oops:
Pilly

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 01 Noi 2006, 20:26

si eu tot autodidact, insa daca iesi des pe apa e imposibil sa nu te intalnesti si cu pescari mai experimentati, si in timp poate ajungi si sa-i cunosti si chiar sa mai afli cate ceva de la ei. Iar daca nu, stai macar cu ochii pe ei si vezi ce si cum fac si mai "fura" cate ceva din experienta lor.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 01 Noi 2006, 20:45

Adevarul e ca daca ai de la cine sa furi meserie e mult mai usor decat sa incerci sa deslusesti tainele pescuitului de unul singur....si asta se vede mai tarziu. :wink: Dupa ce ai bazele e mai usor sa mergi mai departe. 8)

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 01 Noi 2006, 20:51

Adelin scrie:Adevarul e ca daca ai de la cine sa furi meserie e mult mai usor decat sa incerci sa deslusesti tainele pescuitului de unul singur....si asta se vede mai tarziu. :wink: Dupa ce ai bazele e mai usor sa mergi mai departe. 8)
Adevarat.... insa daca nu exista acel cineva merge si pe bajbaite :lol:

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 02 Noi 2006, 08:23

pilula scrie:Cineva spunea ca cei mai experimentati pescari sint cei sariti de 50 de ani.Total gresit din punctul meu de vedere.Corect: trebuie respectati si sa ne gindim ca atunci cind ei prindeau cleni si salai pe olt probabil unii CA MINE nici nu erau proiectati:)) Dar pescuitul nu tine cont de virsta ci de experienta fiecaruia.Intr-adevar mai sint si pescari de rapitor cu adevarat veterani care s-au adaptat la schimbarile produse in timp...dar ii numeri pe degete cel putin aici la mine.Dar marea majoritate au ramas cam cu aceleasi tehnici ca acum 20 de ani....Daca gresesc.... :oops:

de acord cu tine, Pili.
culmea e ca cei de la care am invatat eu sunt partial mai tineri decat mine. :D initial ma gandeam, ce dreak sa ma invete pe mine asta? :roll: mai apoi, cand mi s-a spus spre ex.: "bah, daca mai aduci voblerul ala ca dacia la sufa ne shucarim, sa stii!" mi-am dat seama ca nu varsta conteaza ci experienta la pescuit, perseverenta, rabdarea si de ce nu, determinarea de a invata.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 02 Noi 2006, 08:51

Pescuiesc de cand ma stiu, la 4 ani mi-a pus bunicul o undita in mana de nici nu stiam ce sa fac cu ea. Totusi la spinning sunt la inceput, i-am prins gustul tarziu :oops: Nimeni din anturajul meu nu e "cu rapitori la cap" , toti prietenii cu care mai ies la pescuit sunt stationaristi/carasari/crapangii. In ultima vreme se uita cam chioras la mine ca ii las sa-si pazeasca "tambalul" :P din fata , scot din trusa o singura lanseta si plec de nebun sa bat malurile km intregi.

La inceput, acum cativa ani, cand am prins din greseala un avat la rotativa ( nu mergea stationarul si ma plictiseam) , tot ce stiam despre sportul asta e ca schimbi forfacul de pe lanseta de crap cu o tabla si o tarasti aiurera prin apa , poate "se prinde" ceva :D Trebuie sa recunosc ca mai am mult de invatat, si singurul profesor care ma ajuta e internetul si in special site-ul asta. Inca nu am avut ocazia sa ies la pescuit cu un rapitorist, si cred ca m-ar ajuta mult sa "fur" meserie de la unul care chiar stie ce face :wink: Pana atunci, ma specializez singur. :idea:

Scrie răspuns