In special cu niste "profi" meseriasi specializati in filozofia etica a pescuituluiCu cineva profi langa tine, inveti de 10 ori mai repede decat daca ai incerca sa prinzi singur.
Cu profesor sau autodidact?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
-
- veteran
am invatat multe de la un prieten care e mai mic decat mine cu vreo 2 sau 3 ani, cam asa...nu e nici o rusine...timpul lui petrecut pe apa era mult mai mult ca al meu, avantaj el...stie el care e si se simte
asta s-a intamplat cam la inceput acum vreo 5 ani cand m-am apucat de spinning prima data...cleanul a fost primu' microb!

din pacate in ultimi 3 ani ( de cand a intrat virusu artificial in mine) am fost shi sunt autodidact,zic din pacate pt ca trecerea de la stationar la spinnig a fost destul de grea, asha cum spunea shi un coleg pe forum, cand vezi ca altzi la stationar "golesc" balta shi tu nai avut nici macar un cioc( atac).. makes u wonder...Miar fi placut ca cel putzin la primele partide sa vi avut langa mine un "semi_meseriash" care sa ma invetze abc_ul.Recunosc ca ma bucur de numa numa cand gasesc shi eu cate un mic secret , dar poate altzi imi pot arata secrete care poate nu leash fi aflat niciodata de unu singur,secrete care nu le gasesthi nici in reviste nici pe enet.Oricum din spinning am invatzat ,zic eu, cel mai important lucru, respectu fatza de natura
Pot sa zic ca 95% autodidact 5% reviste,enet,forum etc ;inca nu am avut ocazia sa merg la spinning cu un meseriash langa mine, poate next year
,dar de virusat, am virusat 3 prieteni ( 1 anu trecut , 2 anu asta, la anu nu se sthie =)) )
cu aceasta ocazie transmit respectele mele pt un domn radu (coregon) din tm pt demonstratia fakuta la rotativa + more...
Pot sa zic ca 95% autodidact 5% reviste,enet,forum etc ;inca nu am avut ocazia sa merg la spinning cu un meseriash langa mine, poate next year

cu aceasta ocazie transmit respectele mele pt un domn radu (coregon) din tm pt demonstratia fakuta la rotativa + more...

amator de spinning
ca sa primesti un sarut de la o miss
Dancj , sa stii ca de obicei e tocmai invers ....spinningul este de cele mai multe ori mai eficient , desigur ca exista si exceptii dar ele confirma regula .dancj scrie:in mine) pt ca trecerea de la stationar la spinnig a fost destul de grea, asha cum spunea shi un coleg pe forum, cand vezi ca altzi la stationar "golesc" balta shi tu nai avut nici macar un cioc( atac).. makes u wonder...
ma refer strict comparativ cu stationaristii la rapitori .....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
da sunt de acord, dar eu vb de primele partide, cand a trebuit sa ies de 2 sau 3 ori pana sa prind ceva mai interesant; din ce am citit pe forum majoritatea a patzit la fel
mi se pare ceva normal ca un spinner experimentat (not my case
) sa dea lectzii (la cantitate , calitate and more
) celor ce dau la statzionar
mi se pare ceva normal ca un spinner experimentat (not my case

amator de spinning
M-am apucat de spinnig ca autodidact si ... am continuat in acest fel. De mare ajutor mi-a fost forumul acesta si citeva reviste.
Am avut ocazia sa ies la pescuit cu pescari de spinnig cu mai multa experienta decit mine ... insa cel mai adesea ma bazez pe propriile observatii si experimentari. Nu am progresat atit de mult incit sa fiu in masura sa dau lectii ... dar cred ca ceea ce conteaza e ca uneori mai ajung si sa prind peste.
Nu pretind ca nu am invatat nimic de la altii, insa tot ce am invatat a trebuit sa adaptez la specificul apei unde pescuiesc ... si la sculele de care dispun.
Dar trebuie sa precizez ca pescuiesc cu naluci doar in anumite situatii (de obicei in anotimpul rece plus cind ma obliga legea fiind prohibitie ... sau in anotimpul cald cind n-am timp sa-mi procur/prepar momelile naturale necesare).
Am avut ocazia sa ies la pescuit cu pescari de spinnig cu mai multa experienta decit mine ... insa cel mai adesea ma bazez pe propriile observatii si experimentari. Nu am progresat atit de mult incit sa fiu in masura sa dau lectii ... dar cred ca ceea ce conteaza e ca uneori mai ajung si sa prind peste.
Nu pretind ca nu am invatat nimic de la altii, insa tot ce am invatat a trebuit sa adaptez la specificul apei unde pescuiesc ... si la sculele de care dispun.
Dar trebuie sa precizez ca pescuiesc cu naluci doar in anumite situatii (de obicei in anotimpul rece plus cind ma obliga legea fiind prohibitie ... sau in anotimpul cald cind n-am timp sa-mi procur/prepar momelile naturale necesare).
80% din partidele de pescuit le fac singur ... am inceput sa pescuiesc aproape ca oricine ... cu varga/undita la obleti si la carasei ... apoi dupa o lungaaaa pauza am inceput sa dau cu artificiale dupa rapitori ... mai mult autodidact - urmarind emisiuni despre pescuit, citind reviste, documentare de pe internet / forum etc. Abia dupa ce am inceput sa am ceva rapitori prinsi am inceput sa mai merg impreuna cu alti pasionati de spining ... am avut de invatat de la ei.
Dar cel mai mult am invatat ... ca e foarte greu sa descoperi singur anumite mici trucuri - mult mai usor ar fi fost daca aveam "profesor" ... asa ca de cate ori vad un rapitorist la treaba ... bag ocheanul ... ca sa vad cam ce face / daca se poate si cu ce da / ce scule si materiale foloseste ... si asa mai vad ca unele tehnici le descoperisem / altele ca sunt cam pe langa
niciodata nu e prea tarziu sa mai inveti cate ceva.
Dar cel mai mult am invatat ... ca e foarte greu sa descoperi singur anumite mici trucuri - mult mai usor ar fi fost daca aveam "profesor" ... asa ca de cate ori vad un rapitorist la treaba ... bag ocheanul ... ca sa vad cam ce face / daca se poate si cu ce da / ce scule si materiale foloseste ... si asa mai vad ca unele tehnici le descoperisem / altele ca sunt cam pe langa

S'altare și bunăstare !
- exu...
- utilizator constant
Asta e tata...faci singur multe, te poti perfectiona chiar, da' dureaza, insa e mult mai usor, sa tragi cu ochiu' la un meserias...taicanoe scrie: ... asa ca de cate ori vad un rapitorist la treaba ... bag ocheanul ... ca sa vad cam ce face / daca se poate si cu ce da / ce scule si materiale foloseste ... si asa mai vad ca unele tehnici le descoperisem / altele ca sunt cam pe langaniciodata nu e prea tarziu sa mai inveti cate ceva.

ÃŽmi plac peştele...
autodidact de cand ma stiu,"profesor" am avut acum multi ani la stationar.
despre rapitori am citit multe carti,de pe net si mai mult....
intr-un fel imi place fara "profesori",singur ma pot concentra mai bine asupra pescuitului,chiar imi place sa studiez comportamentul pestilor la conditiile din ziua respectiva...desi sunt convins ca daca as iesi cu unii care intradevar prind calumea peste,as avea cu siguranta ce sa invat,se pot impartasi mai usor ponturi/smecherii fara sa fie nevoie sa analizezi atat.
raman la parerea ca in primul rand locul unde pescuiesti conteaza cel mai mult.apoi mai e si experienta,felul in care poti "citi" apa,ce rapitor se preteaza la conditiile locului respectiv si sa folosesti naluca care se cere in felul care trebuie.
despre rapitori am citit multe carti,de pe net si mai mult....
intr-un fel imi place fara "profesori",singur ma pot concentra mai bine asupra pescuitului,chiar imi place sa studiez comportamentul pestilor la conditiile din ziua respectiva...desi sunt convins ca daca as iesi cu unii care intradevar prind calumea peste,as avea cu siguranta ce sa invat,se pot impartasi mai usor ponturi/smecherii fara sa fie nevoie sa analizezi atat.
raman la parerea ca in primul rand locul unde pescuiesti conteaza cel mai mult.apoi mai e si experienta,felul in care poti "citi" apa,ce rapitor se preteaza la conditiile locului respectiv si sa folosesti naluca care se cere in felul care trebuie.
Michael va recomanda Regulamentul forumului