pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Sorin
- Moderator

aha....e posibil sa existe ceva regalje de pozitionare a rolei de galet astfel incat eventual sa se faca infasurarea firului pe tambur in mai multe feluri .Daca afli ceva in sensu asta da te rog de stire.
Am vazut si eu mai demult o astfel de ciudatenie de mulineya cu pick-up -ul ca un pinten ....n-am intels cum functiona ..

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
Cati
- senior

-
Nici eu nu am inteles prea bine cum functioneaza un astfel de reglaj , dar , dupa mine , omul de care ti-am vorbit avea 3-4 tambure de rezerva , unele erau mai inalte si conice foarte vizibil , ma gindesc oarecum ca asta ar fi una din explicatii .
-
Cati
- senior

-
sir Jones , si eu sint de acord 100% , cu ceea ca ai spus. Prietenul strungar despre care ti-am vorbit , mi-a facut mai multe role de galet si nu stiu cum a reusit sa caleasca otelul inoxidabil , dar ca sa ma convinga de rezistenta acestora , a lovit una din role cu ciocanul !!! sigur , s-a deformat si la o privire mai atenta am vazut ca lipseau bucati considerabile din ea , iar ce mai ramase-se , era fisurata in intregime . Am sa-l intreb cum a procedat la calire.
-
JONES
- veteran

-
Cati scrie:Nici eu nu am inteles prea bine cum functioneaza un astfel de reglaj , dar , dupa mine , omul de care ti-am vorbit avea 3-4 tambure de rezerva , unele erau mai inalte si conice foarte vizibil , ma gindesc oarecum ca asta ar fi una din explicatii .
nu ma refer la reglaj propri-zis ci la starea rolei si a formei rolei.
este foarte important ca rola sa se invarta *(deci sa fie unsa) si sa nu aiba probleme pe suprafata adica santuri sau alte probleme cum ar fi uzuri evidente ale suprafetei.
50 % din pescari nu stiu ca trebuie uns rulmentul ala (culmea ca majoritatea pun 1 kg de vaselina in angrenaj) si li se pare natural daca nu se invarte. S-a imi fac autocritica pana acum doi ani nici eu nu stiam (desi pescuiesc de mic copil)
the angler is catching xxx, not by the lure
-
Brata Sorin
- utilizator nou

-
Referitor la rasucirea firului. De obicei cind pescuiesc la rotativa, folosesc pelinga virteje triple mici, o mica paleta confectionata din plexic subtire ( luat din gulerul camasilor noi, sau din orice ambalaj de mici obiecte in cutii ), din care tai un triunghi, iar pe una din laturi dau mai multe gauri, prin careinpletesc apoi firul. Sper ca am reusit sa fiu cit de cit explicit.
-
Irod
- veteran

agrafa 4 ever
-
johnnybravo
- Moderator

-
pt a combina usurinta de schimbare data de agrafa cu eficienta data de legatul direct pe jig, ce ziceti de un nod de tip bucla ce se baga prin ochetul jigului si apoi jigul vine tras prin bucla rezultand o legatura tip lat precum se leaga un forfac de exemplu de un nod dropper?
-
THE-_CROW
- utilizator constant

sir.JONES scrie:Cati scrie:Nici eu nu am inteles prea bine cum functioneaza un astfel de reglaj , dar , dupa mine , omul de care ti-am vorbit avea 3-4 tambure de rezerva , unele erau mai inalte si conice foarte vizibil , ma gindesc oarecum ca asta ar fi una din explicatii .
nu ma refer la reglaj propri-zis ci la starea rolei si a formei rolei.
este foarte important ca rola sa se invarta *(deci sa fie unsa) si sa nu aiba probleme pe suprafata adica santuri sau alte probleme cum ar fi uzuri evidente ale suprafetei.
50 % din pescari nu stiu ca trebuie uns rulmentul ala (culmea ca majoritatea pun 1 kg de vaselina in angrenaj) si li se pare natural daca nu se invarte. S-a imi fac autocritica pana acum doi ani nici eu nu stiam (desi pescuiesc de mic copil)
...incercati sa ungeti rulmentul respectiv cu ulei pt aparate fine...ex..ulei cu care se unge masinile de tuns....intrebati la frizerie...

..
-
Cati
- senior

-
Multumim pentru indicatie The_Crow , eu folosesc KINITA , un ulei mineral cu adaos de aditiv depresant utilizat in ungerea mecanismelor si aparatelor care functioneaza cu viteze mari si sarcini mici !
E ulei fabricat in tara foarte usor de gasit ...

-
dan popa
- senior

Personal am folosit si agrafa si firul legat direct de jig....
Fara agrafa pare ca se comporta mai bine dar e mai incomod ptr. ca la schimbari repetate de naluci , se consuma fir .