CU AGRAFA SAU FARA..?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Apr 2006, 10:03

daca rotativa e mica merge si fara .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 04 Apr 2006, 10:56

am luat duo-lock 1 de la sert super faine 5 RON 10 buc rezista la 10 kg , abia astept sa le incerc in conditii grele

fara vartej la rotativa sa fim seriosi , si asa ti se rasuceste firul , mai bine incerca modele mici de tot daca crezi ca agrafele sunt prea mari sau fire mai subtiri.
the angler is catching xxx, not by the lure

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Apr 2006, 11:15

sunt serios :?
crezi ca la un fir subtire si rotativa mica varteju ala se invarte la o torsionare a firului ? ....pate daca e vartej pe rulment si si ala sa fie bine uns .
pescuiasca si el va

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 04 Apr 2006, 11:49

la nalucile metalice agrafele nu influenteaza cu nimic evolutia lor,din contra,schimbi mai usor naluca si nici nu sperie pestele,este un amanunt nesemnificativ.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 04 Apr 2006, 13:08

Sorin scrie:sunt serios :?
crezi ca la un fir subtire si rotativa mica varteju ala se invarte la o torsionare a firului ? ....pate daca e vartej pe rulment si si ala sa fie bine uns .
EXACT daca pui o rotativa peste 1 situatia este cu totul alta , si daca pescuiesti pe un rau o sa vezi ca rotativele prea mici nu prea se potrivesc.
eu pescuiam 0,18 la rotativa 00,0 si 1 light 3,5 grame
acuma am ajuns la 0,2 - rotativa 1- 3,5-5 grame si 2- 4-7grame
si chiar 0,22 mm - cand folosesc alte chestii mai grele

sunt de acord ca un vartej nu reuseste in mod real sa impiedice rasucirea dar oricum ajuta foarte mult.

cu rotative foarte mici pe mures prinzi si oblete cea ce nu prea este o onoare - si capturile sunt in general cleni sunt dimensiunea legala.

oricum problema cu rasucirea ramane si cred ca asta e motivul ca la spinning de obicei uzezi o gramada de fir *eu aruncam ca 20-30 metri de fir pe partida de pescuit.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Apr 2006, 13:44

desi nu sunt un fan declarat al rotativei , e buna si ea in anumite conditii .
Si am mai pescuit cu rotative de la Olt si pana la lacuri limpezi cacri stalu'.
ca o parere strict personala folosesti fire prea groase pentru marimea rotativei , asa cum o descrii.
am dat si cu vartej si fara si la marimi de pana in 1 inclusiv diferenta e insesizabila .
nu inteleg de ce pierzi cate 20-30 m de fir .
ce mulineta folosesti?
pescuiasca si el va

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 04 Apr 2006, 14:23

sir.JONES scrie:
oricum problema cu rasucirea ramane si cred ca asta e motivul ca la spinning de obicei uzezi o gramada de fir *eu aruncam ca 20-30 metri de fir pe partida de pescuit.
nu stiu cum reusesti,asa ajungi la faliment...ti-ai pus intrebarea ca ceva nu-i ok in ceea ce faci? :shock:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 05 Apr 2006, 06:55

Michael scrie:
sir.JONES scrie:
nu stiu cum reusesti,asa ajungi la faliment...ti-ai pus intrebarea ca ceva nu-i ok in ceea ce faci? :shock:
am fost gresit inteles - cand pescuiam cu fir de 0,18 la rotativa de 1 si mai mare , in plus de asta atunci (deci in trecut) chestia cu reglarea franei si a rulmentul de galet imi erau complet straine.

si cu nu aruncam eu voluntar 20 de metri de fir ci din cauza perucilor care mi-au mancat o gramada de timp.

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 05 Apr 2006, 07:38

sir.JONES scrie: chestia cu reglarea franei si a rulmentul de galet imi erau complet straine.
pentru ce si cum se regleaza rulmentul de galet?
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 05 Apr 2006, 18:41

La rotative nu incape indoiala , indiferent de marime , dupa citeva partide firul incepe sa se torsioneze fara virtej; mai reduc din rasucire, prin "aruncari false". La rotativele mari, daca optez tot pentru legatura directa, fara agrafa, montez pe fir la 20-30cm. un anti-rasucitor. Despre oscilante as putea spune ca folosesc intotdeuna agrafa cu virtej si intotdeuna prind carabina de inelul despicat din fata al blinker-ului ; am vazut pescari cu o oarecare experienta care agata blinker-ul direct in agrafa , ceea ce mi se pare incorect ! O prindere directa a oscilantei , poate diminua din evolutia acesteia in apa ( mai multe articulatii , mai multa mobilitate !)
Si vobler-ul poate face surprize , mai ales daca pescuiesti la trena si ai sansa ca barbeta sa intilneasca un fir de iarba , o frunza , etc. Pentru a evita neprevazutul, leg la citiva cm. , un virtej simplu fara carabina ; am avut si atacuri false dar...asta este!
Cu silicoane dau numai cu agrafa .

Scrie răspuns