CU AGRAFA SAU FARA..?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ovidiu
veteran
veteran

CU AGRAFA SAU FARA..?

Mesaj de ovidiu » 06 Mar 2006, 21:04

am fost ieri la pescuit... la pliumbat twistere prin balta :D
eu am prins un strapazan de 0,8kilo, iar un prieten de-al meu a prins 4 bucati intre 0,5-1kilo...
faza e urmatoarea: eu pescuiesc cu o agrafa rapida (fara vartej) pentru a putea schimba mai repede jigurile, iar tovarasul meu este un infocat al legatului firului de jig , chiar daca schimband 5-6 twistere pe zi, arunca 1m. de fir.
el sustine ca legat direct de jig se simt mai bine tacurile fine, respectiv contactul este mai bun... eu sustin o alta teorie, cum ca daca este prins pe agrafa, jigul are o libertate mai mare de miscare si asta ar fi mai bine...
mai trebuie spus ca si eu pescuiam inainte cu firul legat direct mai ales cand pescuiam cu mono, in schimb cu textilul am pescuit numai cu agrafa.

voi cum procedati..?
ati observat diferente intre cele 2 cazuri..?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Mar 2006, 21:19

eu dau numai fara agrafa
cred ca e mai bine asa

noname
veteran
veteran

df

Mesaj de noname » 06 Mar 2006, 21:27

, cum ca daca este prins pe agrafa, jigul are o libertate mai mare de miscare si asta ar fi mai bine...
aici is un fel de "afon" dar parerea mea este ca are o miscare mult mai libera fara agrafa, si poti simti mai toate tensinile in fir mult mai fin decat in cazul cu agrafa...(deci taman invers) :roll:

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 06 Mar 2006, 21:42

Eu am folosit atat cu jigul legat direct de fir..cat si snap. Nu am observat nici o diferenta(de sensibilitate a transmiterii muscaturii) intre astea 2 metode de prindere a nalucii.
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

gemba111
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gemba111 » 06 Mar 2006, 21:44

Eu cred ca legat direct de fir parca evolueaza mai bine.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 06 Mar 2006, 22:37

Am pescuit in amandoua felurile. Am optat pentru agrafa. :D

gemba111
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gemba111 » 06 Mar 2006, 22:51

tudor scrie:Am pescuit in amandoua felurile. Am optat pentru agrafa. :D
Urmareste naluca legata la fir si o sa vezi ca la o recuperare mai lenta se misca bine ,pe cind cu agrafa la aceasi recuperare naluca nu se mai misca la fel de bine.
Asta am observat nu numai la twistere dar si la woblere

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 06 Mar 2006, 23:25

Depinde de marimea nalucii , cu piticanii din astea ultramici pina la vreo 6 cm ( depinde si de tipu nalucii ) nodu il prefer si eu . La alea mai mari agrafa ( Hiro sau Technofish - is facute pentru asa ceva , prin urmare gindite ) .

Fir Intins!!!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 06 Mar 2006, 23:44

gemba111 scrie:
tudor scrie:Am pescuit in amandoua felurile. Am optat pentru agrafa. :D
Urmareste naluca legata la fir si o sa vezi ca la o recuperare mai lenta se misca bine ,pe cind cu agrafa la aceasi recuperare naluca nu se mai misca la fel de bine.
Asta am observat nu numai la twistere dar si la woblere
Am urmarit si tot cu agrafa dau! :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 07 Mar 2006, 00:42

problema mea a fost legata nu de evolutia twisterului, ci de sesizarea muscaturii/atacului.
sincer, in sufletul meu , ceva imi spune ca e mai bine sa leg direct de jig, dar cantarind cu avantajul de a schimba rapid twisterul, am ales optiunea cu agrafa.
de exemplu partida de duminica; eu am prins un peste , prietenul meu a prins 4bucati; niste trasaturi super lesinate..in conditiile cand pescuiam la 4-7m de mal...abia simteai ceva..mai mult o iluzie..si intepai. iar eu inceapeam sa cred ca sigur tovarasul meu avea un contact mai bun cu twisterul.
cred ca voi incerca si cu nod direct sa vad daca e ceva altfel...desi am prins de multe ori si cu agrafa ; de aproape 3 ani numai agrafa, pe textil

Scrie răspuns