CU AGRAFA SAU FARA..?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 07 Mar 2006, 22:07

Michael scrie:
danr scrie:dupa ce ai saltat twisterul ( evident ca firul trebuie sa fie cat mai intins posibil ), urmaresti firul in zona apropiata apei ( in functie de cum ai vizibilitatea mai buna )
firul sta putin tensionat, datorita faptului ca twisterul este in cadere
in momentul in care twister-ul atinge fundul, firul se detensioneaza
:
ce fac daca dau la salau pe rau si firul nu se detensioneaza cand ajunge twisterul pe fund?In curent nici nu-ti dai seama cand a ajuns pe fund sau daca deja e tarat. :roll:
Dupa un timp, simti si pe rau....chestie de antrenament. :wink: ....si te ajuta si lanseta....in nici un caz "agrafa" :lol: :lol: :lol: :lol:

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 07 Mar 2006, 23:13

Si raspunsul corect: "Foloseste plumb mai greu" sau suna publicu, ca prietenu sigur n-o sa-ti zica :lol: :lol: :lol: :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 07 Mar 2006, 23:13

eeeeeeeeeee....cum obosesc eu citind. :?
ce sa zic..? multumesc pentru pareri, vroaiam sa stiu, pentru moralul meu, cum pescuiesc alti forumisti; acum ca am aflat voi pescui tot cu agrafa; totusi ca sa va fac pe plac, celor din tabara cealalta, cand voi folosi leader, voi lega direct pe fir.
e bine..?
8)

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 08 Mar 2006, 08:03

sincer NU CRED CA CINEVA ASA TAMPIT sa nu foloseasca agrafa cu vartej cand pescuieste la rotativa - sau oscilanta (mai ales la modele mari si cand pescuiesti in curent puternic)

de acord cu majoitatea ca la twistere mici si voblere micro nu e necesar sa pescuiesti cu agrafa sau vartej (de multe ori pe verso la unele voblere se indica modalitatea de legare a voblerului).

sa fim seriosi un nod dublu clinck sau bimini e ultrasuficient din punct de vedere a rezistentei.

PAREREA MEA

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 08 Mar 2006, 08:25

SIR, eu vorbesc aici despre un pescuit exclusiv la jig!

la rotativa, oscilanta sau alte zdranganele, firesc ca folosesc agrafa, struna, suspanta de parasuta....tot ce trebuie :lol:
iar o data in lipsa de struna am legat 8-10 agrafe in linie si dupa aia lingura...si nu mi-a mai taiat stiuca... :wink:

stoica stefan
senior
senior

Mesaj de stoica stefan » 08 Mar 2006, 08:26

am facut teste de genu:iau un jig armat il leg direct si-l tarai putin prin apa,ii fac niste salturi si....stau si vad cu stupoare ca la fiecare grosime de fir(asta pe mono,am incercat cu 0.10,0.12,...,0.25)la saltare cu cat firul e mai gros are o deviatie,indiferent de nodul folosit.
asta s-a intamplat acu vreo 3-4 ani.nici pana atunci nu foloseam agrafe,dar de atunci incoace la jigg-uri de pana in 4g(in plaja 0.9-4g se vede clar acea deviatie,) folosesc doar mono in ape adanci.in ape mici unde recuperarea e mai mult liniara folosesc si textil cand am nevoie de sensibilitate.
agrafa si snapul dupa parerea mea afecteaza jocul nalucii(voblere si rotative)....dar cand vine vorba de stiuca se cam schimba treaba.

numa`bine!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 08 Mar 2006, 09:45

Michael,

si pe curent se vede detensionarea,e o chestie de experienta si de greutatea plumbului, TREBUIE sa vezi detensionarea
daca nu vezi detensionarea, nu tii fundul cum trebuie si plumbul e prea usor

pe balti, la greutati mici, se vede detensionarea dar simti in varga mai greu caderea plumbului in varga
in curent, cu greutati mai mari, simti si in mana foarte bine ce face jigul
cu cat plumbul este mai greu cu atat detensionarea este mai vizibila si senzatia la mana este mai puternica

in curent depinde cum dai, iar plumbul va fi diferit intotdeauna in functie de directia de lansare
daca stai in barca si dai in amonte, iti va trebui un jig mai usor, curentul aduce jig-ul spre tine si cade mai usor pe fund
cand dai din barca in aval iti trebuie un plumb mai greu, curentul iti intinde firul si iti tine ridica jigul, daca nu ajustezi bine greutatea risti sa pierzi fundul

ca si concluzie, trebuie sa vezi si in curent detensionarea firului cauzata de caderea plumbului
si o vezi si pe cea cauzata de peste
de cele mai multe cazuri nu e nevoie, in curent atacul e mai violent

ti-am spus, eu prefer sa am si bat senzitiv + textil, desi dau la ochi

vijelie de exemplu, inclusiv in curent da cu un par de bat - gipo kinetic ( naspa ) + monofilament , ceea ce ma face sa cred ca-l depisteaza exclusiv la ochi :lol:
si e normal, ca spinarea de crap nu da tac in bat si tre s-o urmaresti pe fir hehe

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 08 Mar 2006, 12:06

danr scrie: ...daca nu vezi detensionarea, nu tii fundul cum trebuie si plumbul e prea usor
...
:shock: :shock:
sorry, n-am putut rezista...

am luat salai la table si shaduri. dar aici prefer sa nu ma pronunt. stiu altii mai bine ca mine.
la voblere insa mi s-a parut mult mai spectaculos. am si io un pitic. mie mi se pare mai fain sa-l iei la vobler decat la altceva.
si daca tot am zis hai sa zic si la ce: HJ de 6cm, S. tare de tot. de asemeni la un Rapala Original pe care nu-l mai am. de 7 cm parca.
exclusiv vara/toamna. iarna n-am dat dupa el.

folosesc la orice naluca snap sau agrafa mica. nu cred ca afecteaza jocul.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 08 Mar 2006, 22:18

Tnx Dane,anul asta vreau sa ma bag tare pe silicoane,nu am luat doar un avat si o stiuca la shad-uri.Vreau sa iau si salau,tre' sa bag ceva antrenament...numai sa-mi vina batzul :D
Michael va recomanda Regulamentul forumului

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 09 Mar 2006, 02:54

sir.JONES scrie:sincer NU CRED CA CINEVA ASA TAMPIT sa nu foloseasca agrafa cu vartej cand pescuieste la rotativa - sau oscilanta (mai ales la modele mari si cand pescuiesti in curent puternic)

PAREREA MEA

Sefu'...iarta-ma ca nu ma ridic la inaltimea asteptarilor tale!

Dar convingerea mea intima este ca tampit e ala care da cu oscilanta pe poz de titirez.

Daca la mine oscilanta face rasuciri complete in apa, ori schimb obiectul muncii, ori recuperez mai incet, ori ma sui cu picioarele pe tabla cu pricina.

De rotativa n-am vorbit ca nu prea mai servesc.

Dar asta sunt eu!

Dumneavoastra cred ca aveti niste teorii mult mai bine fundamentate!
Ca nu sunt multi asa destepti ca dvs....sir!

Hai bafta tot anul! Si sa nu uit ... noroc!
near the beer

Scrie răspuns