Michael,
si pe curent se vede detensionarea,e o chestie de experienta si de greutatea plumbului, TREBUIE sa vezi detensionarea
daca nu vezi detensionarea, nu tii fundul cum trebuie si plumbul e prea usor
pe balti, la greutati mici, se vede detensionarea dar simti in varga mai greu caderea plumbului in varga
in curent, cu greutati mai mari, simti si in mana foarte bine ce face jigul
cu cat plumbul este mai greu cu atat detensionarea este mai vizibila si senzatia la mana este mai puternica
in curent depinde cum dai, iar plumbul va fi diferit intotdeauna in functie de directia de lansare
daca stai in barca si dai in amonte, iti va trebui un jig mai usor, curentul aduce jig-ul spre tine si cade mai usor pe fund
cand dai din barca in aval iti trebuie un plumb mai greu, curentul iti intinde firul si iti tine ridica jigul, daca nu ajustezi bine greutatea risti sa pierzi fundul
ca si concluzie, trebuie sa vezi si in curent detensionarea firului cauzata de caderea plumbului
si o vezi si pe cea cauzata de peste
de cele mai multe cazuri nu e nevoie, in curent atacul e mai violent
ti-am spus, eu prefer sa am si bat senzitiv + textil, desi dau la ochi
vijelie de exemplu, inclusiv in curent da cu un par de bat - gipo kinetic ( naspa ) + monofilament , ceea ce ma face sa cred ca-l depisteaza exclusiv la ochi
si e normal, ca spinarea de crap nu da tac in bat si tre s-o urmaresti pe fir hehe