pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
BamseBST
- veteran

dream_fishing scrie:Eu am folosit atat cu jigul legat direct de fir..cat si snap. Nu am observat nici o diferenta(de sensibilitate a transmiterii muscaturii) intre astea 2 metode de prindere a nalucii.
salut !
La Brasov nu gasesc snapuri..ma poti ajuta? vreau un plic sau 2..
-
Dreamer
- Moderator

-
sprosalmorapala scrie:
La Brasov nu gasesc snapuri..ma poti ajuta? vreau un plic sau 2..
Eu am luat vreo 20 de snap-uri prin intermediul uni prieten din Bucuresti. Sunt de la Mustad..dar nu sunt extraordinare, in sensul ca materialul e cam moale..unora li s-a intamplat sa se largeasca..si sa piarda voblereul in timpul lansarii.
Dca avrei sa incerci niste sanp-uri mai bune ..tot cele de la cabela's ti le recomand

-
Andrei
- veteran

-
Acu sa nu-mi spuneti ca la gaura aia mica a oketului jigului se simte diferentza intre sensibilitate la shad cu agrafa si la shad legat direct pe fir. Hai sa fim seriosi....(nu cred ca se pierde din sensibilitate, eventual e intarziat cateva sutimi de secumda raspunsul prin fir catre lanseta) Chiar credeti treaba asta.
Si eu folosesc agrafe. Nu am observat nici o diferentza intre twistere pescuite cu agrafe si pescuite fara, doar in caz ca sunt ff mici......
-
mihai florescu
- veteran

Eu sint adeptul nodului direct pe jig.+am impresia ca in ape curgatoare agraha scoate in apa un zgomot ciudat +in zonele unde pescuiesc eu este foarte multa agatatura si....agrafa nu isi are rostul,oricum leg alt jig

-
Adelin
- Moderator

ovidiu scrie:problema mea a fost legata nu de evolutia twisterului, ci de sesizarea muscaturii/atacului.
sincer, in sufletul meu , ceva imi spune ca e mai bine sa leg direct de jig, dar cantarind cu avantajul de a schimba rapid twisterul, am ales optiunea cu agrafa.
de exemplu partida de duminica; eu am prins un peste , prietenul meu a prins 4bucati; niste trasaturi super lesinate..in conditiile cand pescuiam la 4-7m de mal...abia simteai ceva..mai mult o iluzie..si intepai. iar eu inceapeam sa cred ca sigur tovarasul meu avea un contact mai bun cu twisterul.
cred ca voi incerca si cu nod direct sa vad daca e ceva altfel...desi am prins de multe ori si cu agrafa ; de aproape 3 ani numai agrafa, pe textil
Acuma daca tu vrei sa crezi ca prietenul tau a prins mai mult din cauza ca a dat fara agrafa, e treaba ta si poate face bine la moral, dar eu iti spun ca diferenta era la mana, daca zici ca a-ti pescuit pe acelas loc. Cine zice ca o agrafa discreta e o piedica in transmiterea muscaturii prin fir, trebuie ca e mare maestru si are simturile ascuitie....deci, tot respectu'!

-
razvan m.
- veteran

-
Si eu dau fara agrafa, dar din ratiuni de ordin economic. Ce rost are ca, pe langa jig si plastic, sa mai pierd si o agrafa la fiecare agatzatura ?

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
Adelin
- Moderator

razvan m. scrie:Si eu dau fara agrafa, dar din ratiuni de ordin economic. Ce rost are ca, pe langa jig si plastic, sa mai pierd si o agrafa la fiecare agatzatura ?

Daca nu dai fara agrafa, ca sa simti TOT, esti slab!

-
danr
- Site Admin

de exemplu partida de duminica; eu am prins un peste , prietenul meu a prins 4bucati; niste trasaturi super lesinate..in conditiile cand pescuiam la 4-7m de mal...abia simteai ceva..mai mult o iluzie..si intepai. iar eu inceapeam sa cred ca sigur tovarasul meu avea un contact mai bun cu twisterul.
ovidiu, din ce spui am dedus ca nu dai la fir ci astepti sa simti tac-ul in mana
daca este asa, sfatul meu: foloseste fluo, urmareste firul si nu vei mai avea aceste dubii, iar rata atacurilor depistate va creste
mai ales daca dai pe balti cu jig-uri usoare
am avut o mare revelatie cand am invatat sa dau pe fir
eu nu folosesc agrafa pentru ca am observat ca atunci cand e fitos il deranjeaza, mai ales pe balti
-
Gerula
- veteran

Cred ca discutia asta e mult mai interesant de facut la voblere, in special la voblere mici. Acolo o agrafa iti poate strica bine de tot socotelile.
Cu lacrimi Bastus!
-
bondan
- senior

-
Dane, poti detalia putin ce inseamna sa dai "pe fir". firul este tinut tot in tensiune intre unditza si jig, dar nu astepti sa simti la mana ci urmareste jocul firului, eventual la intrarea in apa sa zicem ca sa fie un punct de reper? Daca vorbesc prostii nu trageti, chiar sunt curios in ce consta datul pe fir.