clean mare pe lac de munte

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
thunder
junior
junior

clean mare pe lac de munte

Mesaj de thunder » 02 Dec 2007, 20:20

Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi intr-o problema care ma preocupa.
De vreo 3 ani am pescuit in cateva randuri intr-un lac de munte cu apa limpede si adanca, in care este mult clean, biban si ceva pastrav, dar desi am incercat diverse voblere, lingurite si am batut lacul cu barca in lung si-n lat (chiar si la trolling), nu am reusit sa prind nici un exemplar peste 500 gr.
Am prins clean si la stationar si la naluci, dar desi am vazut de cateva ori carduri de cleni mari,nu am prins nimic notabil.
Nu stiu unde gresesc, poate ca cei mari sunt la apa adanca si voblerele mele nu coboara sub 2 metri(am folosit rapala original floating si countdown , husky jerk, salmo hornet, ceva rotative).
Va rog sa imi sugerati metode alternative sau poate alte naluci pe care le-ati folosit sau le considerati potrivite in cazul de fata.
Multumesc anticipat!

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 02 Dec 2007, 20:43

Cu voblere sinking nu ai incercat?

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 02 Dec 2007, 21:22

Am mai auzit treaba asta la cineva, precum ca nu lua clean mai mare de 3-400gr desi vazuse exemplare mai mari....si a incercat pe rand mai multe voblere si rotative...
In concluzie, primele rezultate au aparut cand a incercat cu lingurite de dimensiuni mici 3-4cm dar de greutate mare, lasate pe fundul apei si apoi recuperate incet aproape de fundul apei.
Asta am auzit , asta spun si eu...

thunder
junior
junior

Mesaj de thunder » 02 Dec 2007, 21:35

@ dan bobei
nu am incercat decat cu un hornet portocaliu cu auriu, acelasi rezultat. poate imi recomanzi un altul?

thunder
junior
junior

Mesaj de thunder » 02 Dec 2007, 21:36

@ dan popa
mersi, am notat si nam sa incerc

thunder
junior
junior

Mesaj de thunder » 02 Dec 2007, 21:37

sorry, AM,sa incerc

ando
utilizator constant
utilizator constant

cleni

Mesaj de ando » 03 Dec 2007, 18:15

sa perseverezi frate ca asta e pescuitul ,si sa-ti spun ceva despre cleni cei mari,sunt smecheri nu-i poti pacali usor totusi i-ti recomand o rotativa mica mepps argintata cu putin rosu dar sa stii ca fiecare balta are specificul ei si nu este o regula ca daca eu prind cu ceva aici poti prinde si tu cu aceiasi momeala la tine,si inca o data i-ti spun fii pescar si incearaca ttot ce poti ! :wink: :wink: :wink: :wink:

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 03 Dec 2007, 20:16

ce sfaturi iti dau eu,am experienta in lacuri de munte merg foarte des pe un lac asemanator ca conditii cu cel descris de tine,uita de rotative daca vrei clenii mari eu iti recomand doar voblere,daca in lac este boistean incearca voblere de culori asemanatoare cu boisteanu,urmareste clenii cand vaneaza sa vezi care este prada lor preponderenta ca dimensiune si specie si foloseste voblere de marimea pestilor prada,fi intodeauna foarte discret cand te apropi de apa nu face galagie si nu te duce imbracat in rosu(recomand imbracaminte de culori naturale verde,maro,camuflaj etc),foloseste fire cat mai subtiri si intodeauna Clear recomand flurocarbonul,incearca sa cauti cleni in apropierea malului aici sta prada de obicei apa se incalzeste si pestisori stau aici in bancuri de obicei in jurul unor structuri,cele mai bune rezultate le-am avut cu voblere culori naturale cu nuante de verde,incearca recuperari foarte lente cu mici smucituri de varful lansetei sau stopeaza recuperarea si joaca voblerul pe loc din varful batului,fi perseverent si invata din insuccese rezultatele nu vor intarzia sa apara
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

remus s
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remus s » 03 Dec 2007, 21:49

Pescuiesti pe Lesu cumva ? Sa-ti dau un pont : ai nevoie de o barca deoarece locurile productive sunt inaccesibile de pe mal , cauta zonele stancoase cu pereti aproape verticali , apa in zona malului depaseste 5m , acolo am avut rezultate foarte bune in vara cu voblere Salmo Hornet de 5cm sinking recuperate foarte incet , cu mici pauze , culori atat naturale cat si mai stridente ( HP ), desi apa era foarte limpede grosimea firului nu prea a contat (0,235) ap prins cleni intre 200g si 1,4kg la aceste voblere . Sunt cleni cu un colorit foarte frumos , diferit de cei ce-i prinzi pe rau . De gustat nu am apucat ca i-am eliberat pe toti :))
Asta daca prinzi o zi fara jet ski-uri si barci puternice cu schiori la trena :evil:

thunder
junior
junior

Mesaj de thunder » 03 Dec 2007, 22:52

exact, remus, chiar acolo pescuiesc, am si barca, dar n-am prins nimic peste 500 gr.( apropo, sunt foarte gustosi). daca poti, fii te rog mai explicit cu voblerele( eventual pe mp), ma intereseaza doar exemplare mai mari, mici am prins si eliberat o gramada. multumesc tuturor pt. sfaturi si astept in continuare alte sugestii.

Scrie răspuns