clean mare pe lac de munte

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 07 Dec 2007, 15:26

Clean peste kil am prins cu oscilante berti dand dupa pastrav,cu voblere maricele de 8-9 cm dar si de 3-4 cm si cu rotative.Localizarea variaza,localizarile adanci nu sunt o regula,il prinzi si la apa mica,sau se poate ridica de la adancime dupa naluca.Cand e la boiste pe lacuri de munte(submontane) luna mai/iunie il prinzi in zone de adancimi mici.Vara il poti prinde si la peste 6 m dar si la mal.Trebuie considerate cat mai multe strategii.Nu stiu cum se prinde dupa 15 septembrie dar riveranii zonelor montane stiu.Ei stiu toti,dar tac,tac ,pt. ca tacerea e de aur... :twisted:

2door
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de 2door » 08 Dec 2007, 10:24

mai,acu e adevarat ca eu am pescuit acum cativa ani buni in zona aia(lesu-oradea),cand eram studinte,dar nu cred ca si-au schimbat clenii tabieturile.
cat despre broscute,erau cam la 2,5-5 cm.cu toate ca am vazut pe unu care a pus ditai buhaiu in carlig si a si prins cu el unu la vreo 4 kg.la inceput am ras de el ,dar cand l-am vazut ce a scos...

sasekile
junior
junior

Re: clean mare pe lac de munte

Mesaj de sasekile » 11 Feb 2008, 11:20

thunder scrie:Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi intr-o problema care ma preocupa.
De vreo 3 ani am pescuit in cateva randuri intr-un lac de munte cu apa limpede si adanca, in care este mult clean, biban si ceva pastrav, dar desi am incercat diverse voblere, lingurite si am batut lacul cu barca in lung si-n lat (chiar si la trolling), nu am reusit sa prind nici un exemplar peste 500 gr.
Am prins clean si la stationar si la naluci, dar desi am vazut de cateva ori carduri de cleni mari,nu am prins nimic notabil.
Nu stiu unde gresesc, poate ca cei mari sunt la apa adanca si voblerele mele nu coboara sub 2 metri(am folosit rapala original floating si countdown , husky jerk, salmo hornet, ceva rotative).
Va rog sa imi sugerati metode alternative sau poate alte naluci pe care le-ati folosit sau le considerati potrivite in cazul de fata.
Multumesc anticipat!

thunder,incearca un Mepps Black Fury nr 2 cu pcte galbene,ai in trusa?
Sau voblere mici cu cap rosu.

Daca nici la Mepps ul de care zic nu musca inseamna ca are nevoie de ...o schimbare de mentalitate... :D :D :D :D :D

Eu mai incercam o chestie:
O pluta grea,fara plumb,fir subtire(ca sa poti arunca pluta FARA plumb), o lanseta mai lunga,vreo 2 metri intre pluta si carlig.
In carlig pui the cosasul pe care il anfoi in prealabil bine de tot,sa i se vada aripile rosii.sunt mai buni cosasii rosii decat cei cafenii :wink:

Si lansezi...dar nu cu pleoscait,unde vezi cardurile.IDEAL este sa fie un curent de apa pe lacul care esti,care sa ti duca pluta natural.
SO,PE TINE TREBUIE SA TE INTERESEZE SA NU SCAPI PLUTA DIN OCHI.
iDEEA E:CAND SE INDREAPTA PLUTA,INSEAMNA CA... :wink:

Tehnica asta merge cand nu trage la altele deloc.
E un fel de muscarit..cu pluta.Avantajul fata de muscarit este ca momeala o poti pierde din ochi fara probleme,deci nu ai nevoie de super ochi de vultur.

FIR INTINS..

sasekile
junior
junior

Mesaj de sasekile » 11 Feb 2008, 11:59

:wink:

aaa..am avut doar o mana de voblere,NU ENSPE FELURI SI ENSPE CULORI.N am fost pescar de vobler.Acum incep sa mi cumpar in masa voblere,ca sa zic asa.

:wink: :wink: :wink: ca sa zic asa...

hop si asa si tot asa si nu invers,ca sa zic asa.

mdaaaaaa..... :D :D :D :D :D :D

HIR INTINS.

thunder
junior
junior

Mesaj de thunder » 14 Feb 2008, 22:36

sasekile, mersi de indicatie, nu am o asemenea lingurita dar o sa cumpar sigur, daca esti asa categoric ( am luat deja cateva voblere recomandate pr topicul asta) si o incerc.
va tin la curent cu rezultatele.
fir intins!

landscaper
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de landscaper » 16 Feb 2008, 20:23

thunder.......am fost si io de multeeeeeeee ori pe lesu si vreau sa zic la fel ca tine ca nu am luat nimic mare ........adik peste 1kil.........am dat cu barca peste tot lacu si tot degeaba.....capturi am fost intradevar mylte dar doar cleni......nici macar nu am vazut un pastrav pe acolo......in schimb ......erau niste"""""""meseriasi"""""" ce se stiay la pastrav sus pe rau.

numa ca aveau doar niste pastraviori de 15 cm........ :(

tot pe un lac asemanator merg ceva mai aproape de mine......adik de timisoara...........la poiana marului.......aici este si cklean mareeeeeeeee :lol: :lol: :lol: ...am luat si la 1,6 kg super frumos....recunosc ca pe asta lam pus pe gratar :roll: :oops: ,,,,,dar este si mult pastrav frumos dar e fffff viclean nu se da usor la """pacalitoarele mele"""iar din barca imi pun totusi si un fix cu care dau la pluta adanc de tot intre 6-10 m.......acolo este pastrav mare 1-2 char si mai multe kg.....si folosesc asa cum cineva zicea mai sus boisteanu....merge de numa.acuma vezi tu....cei la mine nu se poate neaparat sa se intample si la tine....kam atata........

iti doresc numai bine.....si fir cat mai intins. :roll:

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 16 Feb 2008, 20:39

Pastrav mult la Poiana Marului a fost odata,acum este rar dar de aia mari.
Pot sa-ti spun ca se mai pacaleste si la naluci,rar intr-adevar dar mult mai frumos decat la un boistean agatat in carlig la 6-10 m adancime.Pescarii care dau la pestisor in lac au bagat cleanul si obletii si s-a dus cu habitatul pastravului.Dupa o astfel de partida ei dadeau drumul la pestisorii momeala ramasi vii in lac si uite asa s-a umplut de clean,caras si obleti.Mare pacat.

thunder
junior
junior

Mesaj de thunder » 17 Feb 2008, 01:02

@landscaper
este pastrav, ca am prins eu, nu mare, e adevarat.
sta la apa adanca si e greu de tot sa prinzi. la naluci am agatat doar unul mare, dar n-am reusit sa-l scot ca a sarit din apa si s-a dezgatat. am luat cativa mici la trena si ceva la viermusi( ho... ca nu dadeam dupa pastrav cu naturale, mai sunt si alte specii pe-acolo..).
daca ai drum in zona, da msg pe privat, poate ne vedem.
Oricum, sunt zvonuri ca se goleste si Lesu, asa ca nu stiu cand mai apucam sa pescuim.

levy
junior
junior

salut

Mesaj de levy » 23 Feb 2008, 09:45

la care lesu te referi? thunder

thunder
junior
junior

Mesaj de thunder » 23 Feb 2008, 18:52

Ma refer la barajul Lesu(dincolo de Remeti) nu la Les(langa Oradea). Daca ai fost pe acolo ai vazut ca lacul e plin numai pe jumatate de mult; se pare ca sunt infiltratii desi in urma cu 6 ani a fost golit de tot pt. reparatii.
Atunci s-a distrus tot fondul piscicol. Sper ca acum, fiind in UE, sa tina cineva cont si de impactul secarii lacului asupra pestilor, eventual repopulare, etc.

Scrie răspuns