Ce barca sa-mi iau?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
feugen
veteran
veteran

Re: Ce barca sa-mi iau?

Mesaj de feugen » 20 Ian 2014, 22:01

Valica, la inceput am avut barca de 3,10 cu motoras de 5cp. Am trecut la 10cp. Am dat barca si motorul si mi-am cumparat o alta de 3,6m. Pe asta mi-am pus 25cp si este bestial. Barca suporta 30cp, iar cu 2 persoane si ceva bagaj zbor cu ea la putin peste relanti. Ideea este sa nu te cramponezi la motor mic. Motorul, aproape intotdeauna trebuie sa fie la cat suporta barca. Acelasi motor pe lotca de 6,5m merge cu 30Km/h la blana. In pneumatica merge tot asa dar cu acceleratia aproape la minim. Cu lotca consum pentru cei 30Km 10 litri benzina, cu pneumatica consum fix jumatate + am disponibilitate la viteza. Nu am spus ca motorul este in 2 timpi.
Bucuresti

valy_pike
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de valy_pike » 21 Ian 2014, 11:00

Sa traiesti Eugene ! Dupa ce scap de cateva cheltuieli ,,obligatorii" cu masina ,ma refer la asigurare si revizie pe anul in curs care ma va SCUTURA de 330E,cat si schiumbarea etierului pe St, sa vad ce bani mai fac si ma gandesc la una de aluminiu de ....3,4-3,6m.Asta trebui sa vad pe la ce prieten de sta la casa ,gasesc sa o ....cazez,ca in uscatorie nu am pe unde sa o bag(pe usa nu merge mai mare de 3m.....Am mai dat ,,sfoara "pe la prietenii de sunt plecati pe afara sa se uite si de o barca pt mine la SH ,acum sa vedem ce se gaseste ,aluminiu sau fibra (preferabil model trimaran fiind mai stabila ).Oricum multumesc pt. sfat si sper sa ne vedem in primavara la o partida !

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 21 Ian 2014, 14:00

un aluminiu de 3,7 il gasiti la minim 500 euro adus in RO iar pentru ea un 8 cai ar fi minimal, preferabil 10 sau 15, daca suporta.
Cred totusi ca e mica pentru pescuit la spin in 2.
eu astept sa imi ajunga barca din link
http://www.subito.it/nautica/starcraft- ... 781054.htm pe care voi pune 15 cai 2t.

trimaran e mai stabila in stationare, gliseaza mai rapid, dar se plafoneaza in viteza mai usor. Pentru utilizare ocazionala nu as alege fibra, un aluminiu la 3,7 are 50 kile , fulg, greutate de gonflabila, iar latimea de de minim 1,3 m (sunt modele pana la 1,6 m)

fane_mincinosu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fane_mincinosu » 21 Ian 2014, 19:02

feugen scrie:Valica, la inceput am avut barca de 3,10 cu motoras de 5cp. Am trecut la 10cp. Am dat barca si motorul si mi-am cumparat o alta de 3,6m. Pe asta mi-am pus 25cp si este bestial. Barca suporta 30cp, iar cu 2 persoane si ceva bagaj zbor cu ea la putin peste relanti. Ideea este sa nu te cramponezi la motor mic. Motorul, aproape intotdeauna trebuie sa fie la cat suporta barca. Acelasi motor pe lotca de 6,5m merge cu 30Km/h la blana. In pneumatica merge tot asa dar cu acceleratia aproape la minim. Cu lotca consum pentru cei 30Km 10 litri benzina, cu pneumatica consum fix jumatate + am disponibilitate la viteza. Nu am spus ca motorul este in 2 timpi.
domnu' eugen cum se comporta motorasu de 5cp pe gonflabila? eu am achizitionat o baracuda de 3,3m cu chila gonflabila si as vrea tot un motor de 5 cp 4 timpi si o sa o folosesc pe dunare zona fetesti - cernavoda. sunt de ajuns 5 cp? :respekt:

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 21 Ian 2014, 20:02

Eu l-am folosit pe cel de 5cp pe una de 3,1m si glisam cu ea dar fara bagaje. La 6cp deja nu mai aveam probleme 2 persoane fara bagaje. La 10cp ne permiteam si bagaje multicele. Pentru o barca de 3,3m dar nu numai recomand un motor de o putere cat mai apropiata de maximul suportat de barca (dat de producator pe placuta de identificare a barcii). Toata lumea se sperie datorita necesitatii detinerii permisului de navigatie pentru motor mai mare de 5cp, dar in cele din urma... tot la examen se ajunge. La fel si cu mine. M-am plimbat cu barci motorizate de mai bine de 20 de ani fara permis, dar, intr-o buna zi m-am hotarat sa intru in legalitate si... am rezolvat problema.
Acum depinde ce vrei sa obtii de la ansamblul barca + motor. Daca vrei doar sa te misti pe cateva sute de metri => un motoras mic rezolva problema. Daca esti absolut sigur ca ansamblul va fi folosit doar de tine (fara prietni, familie etc) => te scoti cu un motoras. Daca ai nevoie sa parcurgi si distante mai mari => ai nevoie de viteza => motor potent. Daca exista sansa sa mai ai si un insotitor cu tine cand si cand (partener de pescuit sau pe cineva din familie) => situatia trebuie reevaluata.
Ideea este ca toti suntem tentati la inceput sa ne achizitionam un motor de putere mica dar in scurt timp incepem sa simtim nevoia unui up-grade. Eu am inceput cu o gonflabila Arges 4, apoi am trecut la o Laguna Minor (proasta barca), apoi la o Bark, apoi la o lotca din fibra de 6,5m (pe care o am in continuare) si in paralel cu ea o pneumatica de 3,6m ambele cu motorizare de 25cp (motoare diferite pentru certitudine ca la nevoie am cu ce iesi pe Dunare) unul cu cizma scurta pentru pneumatica si un altul cu lunga pentru lotca.
Sper ca am reusit sa te fac sa ai o idee si sa nu treci ca si mine prin 1587654231,23(3) motoare pana sa ajung la exact ce-mi trebuie. :D
Bucuresti

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 22 Ian 2014, 19:28

Barci si motoare sunt de tot felul, insa trebuie sa alegi de ceea ce ai nevoie... aici in zona noastra muresul nu este navigabil in consecinta nu ai voie cu motoare termice, doar cu electrice sau la vasle. Din pacate nivelul apei scade drastic si abia mai sunt portiuni unde se poate "naviga" in siguranta. Apa si peste sa fie ca barci si motoare sunt destule :)
:respekt:

Angler_rou
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Angler_rou » 02 Feb 2014, 14:31

imi permit o sugestie :wink:

Imagine

sper ca am ajutat la luarea unei decizii :)
Sa fii domn, e o intamplare, sa fii OM, e lucru mare!

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 02 Feb 2014, 20:44

Pescuieste cineva la stiuca pe Bascov pe o usa de frigider,aia e barca lui,e pe bune,nu e pescareasca!

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 02 Feb 2014, 21:14

nasolu scrie:Pescuieste cineva la stiuca pe Bascov pe o usa de frigider,aia e barca lui,e pe bune,nu e pescareasca!
La Iernut pe mures este un tip care are o pluta facuta din usa de la grajd ... cand termina pescuitul,probabil nu are probleme de depozitare, agata la loc pe balamale :)

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 14 Feb 2014, 23:16

Kzoli are 100% dreptate cand zice ca intotdeauna vei vrea o barca mai mare, cu un motor mai mare, mai stabila pe valuri, am o gramada de prieteni care , toti fara exceptie, indiferent ce barca si-au luat din prima, mai devreme sau mai tarziu si-au luat ceva mai mare, sau cel putin urmeaza sa isi ia (asteapta tragerea loto)

Ex 1. Prieten mai potent financiar, prima barca un rib de 3,6m cu motor de 15, urmat de un romcraft de fibra de 4,8 cu motor de 20, pe care tocmai le-a vandut si zilele astea urmeaza sa isi cumpere un Boston de 5,2 cu motor de 50.
Ex 2. Prietenu Vali aka Valy pike.si-a luat rib mic, acum vrea aluminiu mai mare.
Ex 3. Un alt prieten, baracuda 3,3 cu motor de 8, deja viseaza la aluminiu de 3,6 sau de ce nu trimaran de 4,2
Ex 4. Eu, am inceput cu un ponton plutitor cu electric, de o persoana....am sarit direct la un papuc de 4 m cu motor de 40 si acum am un open de 5m cu 70cp...care dupa niste valuri de 1,5m pe dunare, deja a inceput sa imi ramana mica......

Nu am cunostinta de cineva care si-a vandut barca sa isi cumpere ceva mai mic, SAU sa isi dea fibra/aluminiu ca sa isi cumpere o gonflabila.
Prieteniile sunt ca umbra, nu apar decat cand este soare

Scrie răspuns